Νέα εποχή για την Peugeot Motocycles - Μετασχηματίζεται σε όμιλο

Kisbee και Django γίνονται μάρκες - Στον όμιλο και η BSA της Mahindra
motomag Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

15/1/2025

Η γερμανική επενδυτική Mutares που ελέγχει την Peugeot Motocycles και η συνιδιοκτήτρια Mahindra μετασχηματίζουν την εταιρεία σε όμιλο προσθέτοντας σε αυτόν την BSA Motorcycles που ανήκει στους Ινδούς.

Τελικά η Mahindra όχι μόνο θα κρατήσει το μερίδιό της στην Peugeot Motocycles αλλά θα επενδύσει περαιτέρω στην εταιρεία που "παρέδωσε" επί της ουσίας στην επενδυτική Mutares πριν από δύο περίπου χρόνια όταν της μεταβίβασε το 50% των μετοχών της Peugeot Motorcycles αλλά και τον έλεγχο.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση η Peugeot Motocycles θα μετατραπεί σε όμιλο εταιρειών, εντός και εκτός εισαγωγικών, με τα ονόματα Kisbee ("by Peugeot Motocycles") και Django ("by Peugeot Motocycles") να γίνονται ξεχωριστές μάρκες, στα χνάρια που έχει χαράξει το Piaggio Group με τα Vespa και Scarabeo. 

Ως Kisbee θα προσφέρονται προσιτά σκούτερ για αστική μετακίνηση, ενώ το όνομα Django θα χρησιμοποιηθεί για μοντέλα ρετρό αισθητικής, όπως και η πρώτη γενιά του σύγχρονου Django.

Το όνομα της Peugeot θα χρησιμοποιείται σε πιο hi-end δίτροχα τα οποία αναμένεται να ενσωματώνουν μοντέρνο design και καινοτομίες και αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό αν θα δούμε και μοτοσυκλέτες μεγαλύτερης χωρητικότητας από τα 300 κ.εκ. του μεγαλύτερου PM-01.

Το σίγουρο είναι ότι το κομμάτι των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών πηγαίνει στη γαλλική DAB Motors που εξαγοράστηκε από την Peugeot το καλοκαίρι του 2023, ενώ η BSA θα αντιπροσωπεύει τον όμιλο στην κατηγορία των ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλετών.

Η Peugeot Motocycles εξακολουθεί να διατηρεί σχεδιαστικούς δεσμούς με τον ομώνυμο κατασκευαστή αυτοκινήτου, κάτι που είχε θέσει ως προϋπόθεση η μητρική τότε Peugeot στην Mahindra and Mahindra, όταν της πούλησε τον τομέα μοτοσυκλέτας.

Το σλόγκαν του νεοσύστατου Peugeot Motocycles Groupe είναι το "An ambition for every road", ήτοι "Μια φιλοδοξία για κάθε δρόμο".

Η εταιρεία Kinsen του Ομίλου Σαρακάκη βραβεύθηκε ως True Leader για το 2024

Διάκριση της Kinsen - Βάσει μετρήσιμων κριτηρίων
Kinsen
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/12/2025

Η πετυχημένη πορεία της Kinsen για το 2024 φανερώθηκε στα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία της και οδήγησε στον τίτλο και την διάκριση, μεταξύ 85.000 εταιρειών.

Η Kinsen είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε λύσεις κινητικότητας, προσφέροντας ενοικίαση, leasing και χρηματοδότηση οχημάτων και μηχανημάτων. Μέσω συνεργασιών με διεθνή brands όπως Europcar, Goldcar και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, παρέχοντας τόσο βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες λύσεις μετακίνησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα οχημάτων, από οικονομικά αυτοκίνητα, δίτροχα και μοτοσυκλέτες έως επαγγελματικά οχήματα και μηχανήματα έργου, μέσα από μεγάλη γκάμα εμπορικών σημάτων. Στόχος της είναι να προσφέρει ευέλικτη και σύγχρονη κινητικότητα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς.

Kinsen

Σε μια γιορτή αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα, η ICAP CRIF τίμησε 105 Εταιρείες και 9 Ομίλους για την πορεία τους 2024, βάσει αυστηρών και αντικειμενικών κριτηρίων σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά τους στοιχεία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σηματοδοτώντας την κορυφαία στιγμή αναγνώρισης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Kinsen

Για 15η συνεχή χρονιά, η ICAP CRIF διοργάνωσε την εκδήλωση, απονέμοντας τον τίτλο TRUE LEADERS στις εταιρείες και ομίλους που διακρίθηκαν μέσα από ένα εντυπωσιακό σύνολο 85.000 επιχειρήσεων που δημοσίευσαν ισολογισμό για το 2024, πληρώντας ταυτόχρονα τέσσερα αυστηρά μετρήσιμα και απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια.

1. Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες και τους 200 Ομίλους με την υψηλότερη κερδοφορία (EBITDA) το 2024.
2. Ανήκουν στις 500 Εταιρείες ή 200 Ομίλους με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και παρουσίασαν αύξηση απασχόλησης σε σχέση με το 2023.
3. Διαθέτουν υψηλό ICAP CRIF Credit Score.
4. Κατέχουν κορυφαία θέση στον κλάδο τους βάσει Κύκλου Εργασιών για το 2024.

Kinsen

 Η ICAP CRIF, ως πιστοποιημένος οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (CRA) από την ESMA και ως αναγνωρισμένη Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικής Αξιολόγησης από την Τράπεζα της Ελλάδος, στηριζόμενη σε δημοσιευμένα στοιχεία, εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει κανένα υποκειμενικό στοιχείο ή διαδικασία ψηφοφορίας για τη βράβευση.

Kinsen

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, του Υπουργείου Aνάπτυξης, του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (EEA) και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.