Νέα εποχή για την Peugeot Motocycles - Μετασχηματίζεται σε όμιλο

Kisbee και Django γίνονται μάρκες - Στον όμιλο και η BSA της Mahindra
motomag Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

15/1/2025

Η γερμανική επενδυτική Mutares που ελέγχει την Peugeot Motocycles και η συνιδιοκτήτρια Mahindra μετασχηματίζουν την εταιρεία σε όμιλο προσθέτοντας σε αυτόν την BSA Motorcycles που ανήκει στους Ινδούς.

Τελικά η Mahindra όχι μόνο θα κρατήσει το μερίδιό της στην Peugeot Motocycles αλλά θα επενδύσει περαιτέρω στην εταιρεία που "παρέδωσε" επί της ουσίας στην επενδυτική Mutares πριν από δύο περίπου χρόνια όταν της μεταβίβασε το 50% των μετοχών της Peugeot Motorcycles αλλά και τον έλεγχο.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση η Peugeot Motocycles θα μετατραπεί σε όμιλο εταιρειών, εντός και εκτός εισαγωγικών, με τα ονόματα Kisbee ("by Peugeot Motocycles") και Django ("by Peugeot Motocycles") να γίνονται ξεχωριστές μάρκες, στα χνάρια που έχει χαράξει το Piaggio Group με τα Vespa και Scarabeo. 

Ως Kisbee θα προσφέρονται προσιτά σκούτερ για αστική μετακίνηση, ενώ το όνομα Django θα χρησιμοποιηθεί για μοντέλα ρετρό αισθητικής, όπως και η πρώτη γενιά του σύγχρονου Django.

Το όνομα της Peugeot θα χρησιμοποιείται σε πιο hi-end δίτροχα τα οποία αναμένεται να ενσωματώνουν μοντέρνο design και καινοτομίες και αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό αν θα δούμε και μοτοσυκλέτες μεγαλύτερης χωρητικότητας από τα 300 κ.εκ. του μεγαλύτερου PM-01.

Το σίγουρο είναι ότι το κομμάτι των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών πηγαίνει στη γαλλική DAB Motors που εξαγοράστηκε από την Peugeot το καλοκαίρι του 2023, ενώ η BSA θα αντιπροσωπεύει τον όμιλο στην κατηγορία των ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλετών.

Η Peugeot Motocycles εξακολουθεί να διατηρεί σχεδιαστικούς δεσμούς με τον ομώνυμο κατασκευαστή αυτοκινήτου, κάτι που είχε θέσει ως προϋπόθεση η μητρική τότε Peugeot στην Mahindra and Mahindra, όταν της πούλησε τον τομέα μοτοσυκλέτας.

Το σλόγκαν του νεοσύστατου Peugeot Motocycles Groupe είναι το "An ambition for every road", ήτοι "Μια φιλοδοξία για κάθε δρόμο".

ZXMOTO: Ο Όμιλος Σφακιανάκη αναλαμβάνει την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα

Βγήκε λευκός καπνός μετά το θρίλερ του Καλοκαιριού
ZXMOTO_SFAKIANAKIS
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/9/2026

Η κινέζικη εταιρεία που έχει βαπτιστεί από τα αρχικά του ονόματος του ηγέτη της, Zhang Xue, έχει πλέον επίσημη αντιπροσώπευση στη χώρα μας: ο Όμιλος Σφακιανάκη είναι πλέον ο Αποκλειστικός Εισαγωγέας της ΖΧΜΟΤΟ σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Η ΖΧΜΟΤΟ ιδρύθηκε το 2024 στην Chongqing της Κίνας, μία από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της παγκόσμιας βιομηχανίας μοτοσυκλέτας, από τον πρώην διευθυντή της Kove, Zhang Xue. Η χαρισματική προσωπικότητα του ιδρυτή της είναι ταυτόχρονα ένα από τα δυνατότερα της σημεία, καθώς ο Κινέζος πρώην πρωταθλητής off-road έχει καλλιεργήσει το προφίλ ενός αντισυμβατικού ηγέτη που δεν μένει στα τραπέζια συσκέψεων, αλλά βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή της μάχης με τα χέρια γεμάτα γράσα και το βλέμμα στην ανάπτυξη και την καινοτομία.

Παρότι η εταιρεία του μετρά μόλις δύο χρόνια ύπαρξης, έχει ήδη καταφέρει να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου καταφέρνοντας στη χρονιά-ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (WorldSSP) να γράψει ιστορία ως η πρώτη κινέζικη εταιρεία που κατακτά νίκες στην κατηγορία με την τρικύλινδρη 820RR και τον Γάλλο αναβάτη Valentin Debise να είναι τρίτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και σε επαφή με την κορυφή!

Η ΖΧΜΟΤΟ έχει επίσης καταφέρει κάτι που ελάχιστες εταιρείες έχουν κάνει στο παρελθόν, καθώς η αναγνώριση που έχει πετύχει ήρθε χωρίς καν να χρειαστούν καμπάνιες μάρκετινγκ, απλά και μόνο χάρη στα αποτελέσματά της και φυσικά την προσωπικότητα του Zhang Xue.

Η αναγνωρισιμότητα του brand στη χώρα μας είναι ήδη πολύ μεγάλη, χωρίς η ΖΧΜΟΤΟ να έχει κάνει το απολύτως παραμικρό γι’ αυτό και αυτός είναι ταυτόχρονα ένας βασικός λόγος για τον οποίο άργησε αρκετά η ανακοίνωση της αντιπροσώπευσής της στη χώρα μας, την ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι ανάλογες ανακοινώσεις είχαν γίνει από τον Ιούνιο.

Στην Ελλάδα έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν πως στήθηκε μια πραγματική μάχη γύρω από την ανάθεση της αντιπροσώπευσής της, με έξι διαφορετικές εταιρείες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και δύο εξ αυτών να φτάνουν στην τελική ευθεία. Παρότι ωστόσο η συμφωνία είχε σχεδόν οριστικοποιηθεί στα μέσα του Καλοκαιριού, χρειάστηκε να φτάσουμε στα μέσα Σεπτέμβρη για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη, γνωστός στο μοτοσυκλετιστικό κοινό την αντιπροσώπευση της Suzuki, είναι λοιπόν ο εκλεκτός που αναλαμβάνει τη ZXMOTO ως αποκλειστικός εισαγωγέας σε Ελλάδα και Βουλγαρία, μετρώντας περισσότερα από 65 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά και δραστηριότητα σε 14 χώρες.

Δεδηλωμένος στόχος του Ομίλου Σφακιανάκη είναι να δημιουργήσει τις ιδανικές προϋποθέσεις ώστε η ZXMOTO να αναπτυχθεί στην Ελλάδα με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων μοτοσυκλετιστών, παραμένοντας διαρκώς κοντά στον πελάτη και στις ανάγκες του και δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης που θα έχει διάρκεια και προοπτική.