Η SUZUKI επιλέγει την Ελλάδα για την παγκόσμια παρουσίαση του V-Strom 1050 2023!

Οι φωτογραφίες του ανανεωμένου 1050DE στον Κορινθιακό Κόλπο
παρουσίαση SUZUKI V-Strom1050 στην Ελλάδα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/12/2022

Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά, που η Ελλάδα επιλέγεται ως τόπος διεξαγωγής μίας παγκόσμιας παρουσίασης νέου μοντέλου. Τα σκήπτρα κρατά η Ισπανία με την Πορτογαλία και την Ιταλία να ακολουθούν.

Ο καιρός και το τοπίο είναι τα δύο βασικά κριτήρια επιλογής, με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις αεροπορικές συνδέσεις να ακολουθούν. Η Ελλάδα τα διαθέτει όλα αυτά και με το παραπάνω, εκείνο όμως που αποτρέπει τις εταιρείες να έρθουν εδώ σε εμάς για την παγκόσμια παρουσίαση ενός μοντέλου ξοδεύοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και παράγοντας υλικό που διαφημίζει την χώρα μας, είναι η ποιότητα και η πρόσφυση στους δρόμους, όπως και το γεγονός πως τα σκουπίδια στην άκρη των δρόμων δεν αποτελούν το καλύτερο φόντο για οποιοδήποτε νέο μοντέλο.

Δυστυχώς πάσχουμε ως χώρα και στα δύο, κι αν για το πρώτο φταίει η ανεπάρκεια της Πολιτείας και της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης, για το δεύτερο φταίμε εμείς οι υπόλοιποι, νέοι και «παλιοί» εξίσου. Κι αν κάνεις σε κάποιον παρατήρηση σχετικά, θα ακούσεις ένα σωρό βλακείες, από το «πληρώνω δημοτικά τέλη, δικαίωμά μου να πετάω τα σκουπίδια όπου θέλω», «ότι θέλω θα κάνω», «όλοι αυτό κάνουν», «εδώ εμείς έτσι κάνουμε», ένα σωρό ασυναρτησίες εκτός του «έχεις δίκιο, συγνώμη». Τα σκουπίδια ήταν το βασικό θέμα συζήτησης κατά την παγκόσμια παρουσίαση που διοργάνωσε πριν χρόνια η Honda για το NC750 με τα στελέχη της -που είναι ακόμη στην ίδια θέση- να μου λένε: «Πες μας μία στροφή που δεν έχει σκουπίδια στο φόντο». Σε κάθε περίπτωση χώρος πάντα μπορεί να βρεθεί, αυτό λέμε εμείς ως ΜΟΤΟ σε όλα τα στελέχη των εταιρειών που είναι στην θέση να αποφασίσουν ή να προτείνουν, όταν ερωτόμαστε σχετικά.

Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και θα αποτελεί πάντα μία πρώτης τάξεως επιλογή για τέτοιες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις Adventure και τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες, ενώ πολλές φορές έχουμε προτείνει και την πίστα των Σερρών που κάλλιστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμη και παρουσίαση superbike.

Φαίνεται πως η Suzuki θέλει να κάνει την διαφορά με το ανανεωμένο V-Strom 1050 και την νέα έκδοση DE με τον ‘21 εμπρός τροχό προσκαλώντας δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να οδηγήσουν σε δύο μήνες από τώρα τα νέα μοντέλα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε από το εξωτερικό, ως τόπος διεξαγωγής έχει επιλεγεί η Πελοπόννησος και η ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Πολύ πιο πρόσφατα από την Honda και το NC750 προ δεκαετίας, η KTM είχε επιλέξει την Ναύπακτο για την παγκόσμια παρουσίαση του KTM 890 Adventure το 2020, περνώντας και απέναντι με διαδρομές πάνω από την Πάτρα.

Το 2019 η Continental πραγματοποίησε την παγκόσμια παρουσίαση του ContiTrail Attack3 στην Κρήτη, που ειδικά για ελαστικά δεν μας επιλέγουν συχνά οι εταιρείες, για ευνόητους λόγους.

Η Suzuki έχει σίγουρα «σκανάρει» τις πολλές διαδρομές που προσφέρει ο τόπος εκεί και είναι βέβαιο πως θα κάνουν την καλύτερη επιλογή για χώμα και άσφαλτο, που απαιτεί το νέο V-Strom 1050 και βέβαια η έκδοση DE.

Από τα «πολύ παλιά» να θυμηθούμε και την πρώτη παρουσίαση στην Ευρώπη του Yamaha Serow που είχε γίνει στην Ελλάδα. Στα ευτράπελα που έχουν συμβεί στο παρελθόν να θυμηθούμε την πρώτη φορά που η Honda ήθελε να κάνει παγκόσμια παρουσίαση στα μέρη μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη, και μόλις έφτασαν τα φορτηγά με τα σκούτερ στο λιμάνι του Πειραιά ενημερώθηκαν πως δεν μπορούν να ταξιδέψουν εξαιτίας απεργίας. Φυσικά ούτε για τους ξένους οι απεργίες είναι περίεργες, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν πως μπορεί να παραλύσουν τα πάντα ή να κλείνουν οι δρόμοι. Με μία μεγάλη προσπάθεια τότε και από την ελληνική πλευρά, η παρουσίαση προχώρησε και έγινε τελικά στην Αττική αλλάζοντας εισιτήρια σε περίπου διακόσια άτομα που είχαν προσκληθεί. Χρόνια αργότερα έκαναν και την παρουσίαση του Integra και της σειράς NC που αναφέραμε πιο πάνω, ξανά στο ίδιο μέρος, χωρίς να έχουν "αποκληρώσει" την Ελλάδα, αλλά χωρίς να θέλουν να μπλέξουν με καράβια ξανά.

Στον τομέα του αυτοκινήτου οι παρουσιάσεις που έχουν γίνει στην χώρα μας είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο διάσπαρτες σε τοποθεσίες, γίνονται όμως και τελείως διαφορετικά. Δεν οδηγούνται τα αυτοκίνητα στον ίδιο αριθμό χιλιομέτρων με τις μοτοσυκλέτες, μερικές φορές οδηγούνται ελάχιστα, ούτε και κάθε ένας θέλει να λαμβάνει εξατομικευμένες φωτογραφίες και video, όπως γίνεται στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Ακόμη και στην πίστα των Μεγάρων έχει γίνει παρουσίαση μοντέλου αυτοκινήτου.

Ελπίζουμε να μην απασχολήσει τίποτα από όλα αυτά την Suzuki και να έχουν μία εξαιρετική εμπειρία στην χώρα μας όλοι όσοι έρθουν και φυσικά οι άνθρωποι της διοργάνωσης που θα περάσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εδώ, υποδεχόμενοι τα διαφορετικά γκρουπ δημοσιογράφων που θα ανανεώνονται κάθε τρεις περίπου ημέρες.

Ετικέτες

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.: Σκοπός δημιουργίας της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας

Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο
ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Σκοπός ίδρυσης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/3/2023

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου, ιδρύθηκε η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.) η δεύτερη ομοσπονδία μοτοσυκλέτας της χώρας μας. Προφανώς στο μυαλό όλων μας είναι πως έννοια της ομοσπονδίας είναι να αποτελεί μία μονάδα, μία ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις λέσχες της χώρας, μικρές και μεγάλες και όχι να αρχίσουμε να έχουμε δύο και τρεις. Ωστόσο αυτή η κίνηση ούτε ξαφνική είναι, ούτε έρχεται απροειδοποίητα. Ζυμώνεται πολύ καιρό και ήμασταν παρόν στο ιδρυτικό συνέδριο όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι λεσχών από διαφορετικά μέρη της χώρας σχεδόν έναν χρόνο πριν.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κοινοποιεί στο κοινό τους σκοπούς της ίδρυσής της και ενημερώνει για τις λέσχες που την αποτελούν και το προσωρινό διοικητικό της συμβούλιο που θα την οδηγήσει σε ένα μήνα από τώρα στην πρώτη της γενική συνέλευση και ψηφοφορία.

Στην ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. θεωρούν πως τα πράγματα με την ΜΟΤΟΕ δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε και μάλιστα μέλη της έχουν εμπλακεί σε δικαστικό αγώνα μαζί της αλλά φαίνεται πως έχουν χάσει τις πρώτες μάχες και ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο νομικό όριο για το πόσες Ομοσπονδίες μπορούν να συνυπάρχουν στη χώρα είτε βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, είτε όχι. Προφανώς όμως, όπως έχει συζητήσει το ΜΟΤΟ με μέλη της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο., στα σχέδιά της είναι και η ίδρυση αθλητικής ομοσπονδίας και η ανάληψη πρωταθληματικών αγώνων μοτοσυκλέτας, όπου τότε θα ανοίξει ένας άλλος γύρος αντιπαράθεσης με την υπάρχουσα κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν περισσότερος κόσμος ασχολούταν με τα κοινά με έμπρακτη συμμετοχή και όχι απλά σχολιάζοντας ενώ δεν έχει και την συνολική εικόνα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.:

Οι σκοποί της Ομοσπονδίας μας είναι:
1.
Η διάδοση του υγιούς μοτοσυκλετισμού σε πανελλαδική κλίμακα σε όλες του τις μορφές: Πολιτιστική, Κοινωνική, Εκπαιδευτική, Περιηγητική, Συγκοινωνιακή, Ψυχαγωγική, Συνδικαλιστική κ.λπ
2.
Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των μοτοσυκλετιστών, ο συντονισμός, η δράση, και η δημιουργία φιλίας και αλληλοϋποστήριξης των σωματείων και των ενώσεων μελών της.
3.
Η εκπροσώπηση κάθε μοτοσυκλετιστή για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες μοτοσικλετιστές. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια, την ελεύθερη μετακίνηση με δίκυκλο, το δικαίωμα συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν, η ψυχαγωγία με την μοτοσυκλέτα, οικονομικά θέματα κ.λπ.
4.
Η ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σε θέματα ασφάλειας, με την δημιουργία κάθε τύπου διαδικτυακής επικοινωνίας ΜΜΕ, ανταλλαγής γνώσεων και τεχνικών πληροφοριών.
5.
Η ακριβής και εκτενής πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο δίκυκλο.
6.
Η προστασία των δικυκλιστών από ενέργειες που τους υπονομεύουν και τους βλάπτουν.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 όπου και πραγματοποιήθηκε το Ιδρυτικό Συνέδριο, εγκρίθηκε το καταστατικό της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κι εκλέχτηκαν τα 7 μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Μετά από ψηφοφορία διαμόρφωσαν το παρακάτω προσωρινό  Δ.Σ. το οποίο και θα οδηγήσει την ομοσπονδία μέχρι την πρώτη της γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου 2023 με σκοπό την ψήφιση του πρώτου Δ.Σ. :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καράμπελας Παναγιώτης - ΛΕΜΟΤ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντίνιας Γιώργος - Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος - BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ: Γκικόπουλος Παναγιώτης - ΜΟΤΟρχομενού

 ΜΕΛΗ:

Παπανδρικόπουλος Ανδρέας - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Αγιομαυρίτης Στέλιος - ΛΕΜΟΤ

Ντελής Νίκος - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Οι πρώτες 18 λέσχες από όλη την Ελλάδα που απαρτίζουν την ομοσπονδία είναι οι παρακάτω:

  1. Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ.)

  2. Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.)

  3. Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

  4. Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜΟΤ.ΟΡ.)

  5. Σύλλογος Φίλων Αυτ/του-Μοτ/τας Σιδηροκάστρου (ΣΥ.Φ.Α.ΜΟ.Σ.)

  6. Moto Club Alexandroupolis "Οι Αγριάνες"

  7. Artemis Moto Club

  8. Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Λέρου (Μ.Ο.Λ.)

  9. Ομάδα Εκτός Δρόμου

10. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.)

11. Λέσχη Μικτού Αθλητισμού Θέρμου (ΛΕ.Μ.Α.Θ.)

12. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "MOTOCROSS ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

13. Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας (Α.Λ.ΜΟ.)

14. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρίνιου

15. BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

16. TDM Hellas

17. Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου (ΦΙΛ.ΜΟΤ.Ε.)

18. Africa Twin Club Hellas

 

 

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.)

 

Ο Γραμματέας

Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος