Η SUZUKI επιλέγει την Ελλάδα για την παγκόσμια παρουσίαση του V-Strom 1050 2023!

Οι φωτογραφίες του ανανεωμένου 1050DE στον Κορινθιακό Κόλπο
παρουσίαση SUZUKI V-Strom1050 στην Ελλάδα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/12/2022

Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά, που η Ελλάδα επιλέγεται ως τόπος διεξαγωγής μίας παγκόσμιας παρουσίασης νέου μοντέλου. Τα σκήπτρα κρατά η Ισπανία με την Πορτογαλία και την Ιταλία να ακολουθούν.

Ο καιρός και το τοπίο είναι τα δύο βασικά κριτήρια επιλογής, με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις αεροπορικές συνδέσεις να ακολουθούν. Η Ελλάδα τα διαθέτει όλα αυτά και με το παραπάνω, εκείνο όμως που αποτρέπει τις εταιρείες να έρθουν εδώ σε εμάς για την παγκόσμια παρουσίαση ενός μοντέλου ξοδεύοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και παράγοντας υλικό που διαφημίζει την χώρα μας, είναι η ποιότητα και η πρόσφυση στους δρόμους, όπως και το γεγονός πως τα σκουπίδια στην άκρη των δρόμων δεν αποτελούν το καλύτερο φόντο για οποιοδήποτε νέο μοντέλο.

Δυστυχώς πάσχουμε ως χώρα και στα δύο, κι αν για το πρώτο φταίει η ανεπάρκεια της Πολιτείας και της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης, για το δεύτερο φταίμε εμείς οι υπόλοιποι, νέοι και «παλιοί» εξίσου. Κι αν κάνεις σε κάποιον παρατήρηση σχετικά, θα ακούσεις ένα σωρό βλακείες, από το «πληρώνω δημοτικά τέλη, δικαίωμά μου να πετάω τα σκουπίδια όπου θέλω», «ότι θέλω θα κάνω», «όλοι αυτό κάνουν», «εδώ εμείς έτσι κάνουμε», ένα σωρό ασυναρτησίες εκτός του «έχεις δίκιο, συγνώμη». Τα σκουπίδια ήταν το βασικό θέμα συζήτησης κατά την παγκόσμια παρουσίαση που διοργάνωσε πριν χρόνια η Honda για το NC750 με τα στελέχη της -που είναι ακόμη στην ίδια θέση- να μου λένε: «Πες μας μία στροφή που δεν έχει σκουπίδια στο φόντο». Σε κάθε περίπτωση χώρος πάντα μπορεί να βρεθεί, αυτό λέμε εμείς ως ΜΟΤΟ σε όλα τα στελέχη των εταιρειών που είναι στην θέση να αποφασίσουν ή να προτείνουν, όταν ερωτόμαστε σχετικά.

Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και θα αποτελεί πάντα μία πρώτης τάξεως επιλογή για τέτοιες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις Adventure και τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες, ενώ πολλές φορές έχουμε προτείνει και την πίστα των Σερρών που κάλλιστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμη και παρουσίαση superbike.

Φαίνεται πως η Suzuki θέλει να κάνει την διαφορά με το ανανεωμένο V-Strom 1050 και την νέα έκδοση DE με τον ‘21 εμπρός τροχό προσκαλώντας δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να οδηγήσουν σε δύο μήνες από τώρα τα νέα μοντέλα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε από το εξωτερικό, ως τόπος διεξαγωγής έχει επιλεγεί η Πελοπόννησος και η ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Πολύ πιο πρόσφατα από την Honda και το NC750 προ δεκαετίας, η KTM είχε επιλέξει την Ναύπακτο για την παγκόσμια παρουσίαση του KTM 890 Adventure το 2020, περνώντας και απέναντι με διαδρομές πάνω από την Πάτρα.

Το 2019 η Continental πραγματοποίησε την παγκόσμια παρουσίαση του ContiTrail Attack3 στην Κρήτη, που ειδικά για ελαστικά δεν μας επιλέγουν συχνά οι εταιρείες, για ευνόητους λόγους.

Η Suzuki έχει σίγουρα «σκανάρει» τις πολλές διαδρομές που προσφέρει ο τόπος εκεί και είναι βέβαιο πως θα κάνουν την καλύτερη επιλογή για χώμα και άσφαλτο, που απαιτεί το νέο V-Strom 1050 και βέβαια η έκδοση DE.

Από τα «πολύ παλιά» να θυμηθούμε και την πρώτη παρουσίαση στην Ευρώπη του Yamaha Serow που είχε γίνει στην Ελλάδα. Στα ευτράπελα που έχουν συμβεί στο παρελθόν να θυμηθούμε την πρώτη φορά που η Honda ήθελε να κάνει παγκόσμια παρουσίαση στα μέρη μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη, και μόλις έφτασαν τα φορτηγά με τα σκούτερ στο λιμάνι του Πειραιά ενημερώθηκαν πως δεν μπορούν να ταξιδέψουν εξαιτίας απεργίας. Φυσικά ούτε για τους ξένους οι απεργίες είναι περίεργες, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν πως μπορεί να παραλύσουν τα πάντα ή να κλείνουν οι δρόμοι. Με μία μεγάλη προσπάθεια τότε και από την ελληνική πλευρά, η παρουσίαση προχώρησε και έγινε τελικά στην Αττική αλλάζοντας εισιτήρια σε περίπου διακόσια άτομα που είχαν προσκληθεί. Χρόνια αργότερα έκαναν και την παρουσίαση του Integra και της σειράς NC που αναφέραμε πιο πάνω, ξανά στο ίδιο μέρος, χωρίς να έχουν "αποκληρώσει" την Ελλάδα, αλλά χωρίς να θέλουν να μπλέξουν με καράβια ξανά.

Στον τομέα του αυτοκινήτου οι παρουσιάσεις που έχουν γίνει στην χώρα μας είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο διάσπαρτες σε τοποθεσίες, γίνονται όμως και τελείως διαφορετικά. Δεν οδηγούνται τα αυτοκίνητα στον ίδιο αριθμό χιλιομέτρων με τις μοτοσυκλέτες, μερικές φορές οδηγούνται ελάχιστα, ούτε και κάθε ένας θέλει να λαμβάνει εξατομικευμένες φωτογραφίες και video, όπως γίνεται στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Ακόμη και στην πίστα των Μεγάρων έχει γίνει παρουσίαση μοντέλου αυτοκινήτου.

Ελπίζουμε να μην απασχολήσει τίποτα από όλα αυτά την Suzuki και να έχουν μία εξαιρετική εμπειρία στην χώρα μας όλοι όσοι έρθουν και φυσικά οι άνθρωποι της διοργάνωσης που θα περάσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εδώ, υποδεχόμενοι τα διαφορετικά γκρουπ δημοσιογράφων που θα ανανεώνονται κάθε τρεις περίπου ημέρες.

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.