Η SUZUKI επιλέγει την Ελλάδα για την παγκόσμια παρουσίαση του V-Strom 1050 2023!

Οι φωτογραφίες του ανανεωμένου 1050DE στον Κορινθιακό Κόλπο
παρουσίαση SUZUKI V-Strom1050 στην Ελλάδα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/12/2022

Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά, που η Ελλάδα επιλέγεται ως τόπος διεξαγωγής μίας παγκόσμιας παρουσίασης νέου μοντέλου. Τα σκήπτρα κρατά η Ισπανία με την Πορτογαλία και την Ιταλία να ακολουθούν.

Ο καιρός και το τοπίο είναι τα δύο βασικά κριτήρια επιλογής, με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις αεροπορικές συνδέσεις να ακολουθούν. Η Ελλάδα τα διαθέτει όλα αυτά και με το παραπάνω, εκείνο όμως που αποτρέπει τις εταιρείες να έρθουν εδώ σε εμάς για την παγκόσμια παρουσίαση ενός μοντέλου ξοδεύοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και παράγοντας υλικό που διαφημίζει την χώρα μας, είναι η ποιότητα και η πρόσφυση στους δρόμους, όπως και το γεγονός πως τα σκουπίδια στην άκρη των δρόμων δεν αποτελούν το καλύτερο φόντο για οποιοδήποτε νέο μοντέλο.

Δυστυχώς πάσχουμε ως χώρα και στα δύο, κι αν για το πρώτο φταίει η ανεπάρκεια της Πολιτείας και της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης, για το δεύτερο φταίμε εμείς οι υπόλοιποι, νέοι και «παλιοί» εξίσου. Κι αν κάνεις σε κάποιον παρατήρηση σχετικά, θα ακούσεις ένα σωρό βλακείες, από το «πληρώνω δημοτικά τέλη, δικαίωμά μου να πετάω τα σκουπίδια όπου θέλω», «ότι θέλω θα κάνω», «όλοι αυτό κάνουν», «εδώ εμείς έτσι κάνουμε», ένα σωρό ασυναρτησίες εκτός του «έχεις δίκιο, συγνώμη». Τα σκουπίδια ήταν το βασικό θέμα συζήτησης κατά την παγκόσμια παρουσίαση που διοργάνωσε πριν χρόνια η Honda για το NC750 με τα στελέχη της -που είναι ακόμη στην ίδια θέση- να μου λένε: «Πες μας μία στροφή που δεν έχει σκουπίδια στο φόντο». Σε κάθε περίπτωση χώρος πάντα μπορεί να βρεθεί, αυτό λέμε εμείς ως ΜΟΤΟ σε όλα τα στελέχη των εταιρειών που είναι στην θέση να αποφασίσουν ή να προτείνουν, όταν ερωτόμαστε σχετικά.

Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και θα αποτελεί πάντα μία πρώτης τάξεως επιλογή για τέτοιες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις Adventure και τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες, ενώ πολλές φορές έχουμε προτείνει και την πίστα των Σερρών που κάλλιστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμη και παρουσίαση superbike.

Φαίνεται πως η Suzuki θέλει να κάνει την διαφορά με το ανανεωμένο V-Strom 1050 και την νέα έκδοση DE με τον ‘21 εμπρός τροχό προσκαλώντας δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να οδηγήσουν σε δύο μήνες από τώρα τα νέα μοντέλα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε από το εξωτερικό, ως τόπος διεξαγωγής έχει επιλεγεί η Πελοπόννησος και η ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Πολύ πιο πρόσφατα από την Honda και το NC750 προ δεκαετίας, η KTM είχε επιλέξει την Ναύπακτο για την παγκόσμια παρουσίαση του KTM 890 Adventure το 2020, περνώντας και απέναντι με διαδρομές πάνω από την Πάτρα.

Το 2019 η Continental πραγματοποίησε την παγκόσμια παρουσίαση του ContiTrail Attack3 στην Κρήτη, που ειδικά για ελαστικά δεν μας επιλέγουν συχνά οι εταιρείες, για ευνόητους λόγους.

Η Suzuki έχει σίγουρα «σκανάρει» τις πολλές διαδρομές που προσφέρει ο τόπος εκεί και είναι βέβαιο πως θα κάνουν την καλύτερη επιλογή για χώμα και άσφαλτο, που απαιτεί το νέο V-Strom 1050 και βέβαια η έκδοση DE.

Από τα «πολύ παλιά» να θυμηθούμε και την πρώτη παρουσίαση στην Ευρώπη του Yamaha Serow που είχε γίνει στην Ελλάδα. Στα ευτράπελα που έχουν συμβεί στο παρελθόν να θυμηθούμε την πρώτη φορά που η Honda ήθελε να κάνει παγκόσμια παρουσίαση στα μέρη μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη, και μόλις έφτασαν τα φορτηγά με τα σκούτερ στο λιμάνι του Πειραιά ενημερώθηκαν πως δεν μπορούν να ταξιδέψουν εξαιτίας απεργίας. Φυσικά ούτε για τους ξένους οι απεργίες είναι περίεργες, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν πως μπορεί να παραλύσουν τα πάντα ή να κλείνουν οι δρόμοι. Με μία μεγάλη προσπάθεια τότε και από την ελληνική πλευρά, η παρουσίαση προχώρησε και έγινε τελικά στην Αττική αλλάζοντας εισιτήρια σε περίπου διακόσια άτομα που είχαν προσκληθεί. Χρόνια αργότερα έκαναν και την παρουσίαση του Integra και της σειράς NC που αναφέραμε πιο πάνω, ξανά στο ίδιο μέρος, χωρίς να έχουν "αποκληρώσει" την Ελλάδα, αλλά χωρίς να θέλουν να μπλέξουν με καράβια ξανά.

Στον τομέα του αυτοκινήτου οι παρουσιάσεις που έχουν γίνει στην χώρα μας είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο διάσπαρτες σε τοποθεσίες, γίνονται όμως και τελείως διαφορετικά. Δεν οδηγούνται τα αυτοκίνητα στον ίδιο αριθμό χιλιομέτρων με τις μοτοσυκλέτες, μερικές φορές οδηγούνται ελάχιστα, ούτε και κάθε ένας θέλει να λαμβάνει εξατομικευμένες φωτογραφίες και video, όπως γίνεται στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Ακόμη και στην πίστα των Μεγάρων έχει γίνει παρουσίαση μοντέλου αυτοκινήτου.

Ελπίζουμε να μην απασχολήσει τίποτα από όλα αυτά την Suzuki και να έχουν μία εξαιρετική εμπειρία στην χώρα μας όλοι όσοι έρθουν και φυσικά οι άνθρωποι της διοργάνωσης που θα περάσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εδώ, υποδεχόμενοι τα διαφορετικά γκρουπ δημοσιογράφων που θα ανανεώνονται κάθε τρεις περίπου ημέρες.

Ετικέτες

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Η DK Racing αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki στην Αττική καθώς την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος
motomag Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Η Suzuki Motorcycles ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki για την περιοχή της Αττικής και παράλληλα την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος στα Suzuki MX με συμμετοχή του ιδίου στην κατηγορία Senior του Ελληνικού πρωταθλήματος MX και Scramble με Suzuki RM-Z450 καθώς και του γιού του Παναγιώτη Κεραμιδά στην κατηγορία MX2 με RM-Z250.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Δεν έχασε χρόνο η ανανεωμένη σύνθεση στον τομέα μοτοσυκλέτας του Ομίλου Σφακιανάκη που τελεί με την διεύθυνση του κ. Γιώργου Ασημακόπουλου από 1η Οκτωβρίου, επενδύοντας στη διευρυμένη παρουσία της Suzuki σε κάθε κατηγορία αλλά και στους αγώνες. Η αγωνιστική παρουσία στο Motocross με υποστήριξη αγωνιζομένων μέσα από την συνεργασία της DK Racing, καλύπτει ένα μεγάλο κενό και φέρνει την Suzuki ξανά στο προσκήνιο σε ένα κομμάτι που είχε στο παρελθόν έντονη παρουσία.

Η ενασχόληση του Δημήτρη Κεραμιδά με το Motocross ξεκίνησε στην Κρήτη το 1987 με τις διακρίσεις να έρχονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα MX το 1992. Το 1994 ξεκίνησε η “παγκόσμια περιπλάνηση” με συμμετοχή του για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας σε αγώνα στο Westerlo του Βελγίου, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα λαμβάνοντας μέρος σε Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Όσον αφορά τις δραστηριότητες της εταιρίας DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αυτές ξεκίνησαν το 2004 με διοργάνωση και υποστήριξη αγώνων Motocross και Scramble και στη συνέχεια το 2007 με εμπορία μοτοσυκλετών και αξεσουάρ από την έδρα της εταιρίας -Δημητρακοπούλου 92 στο Κουκάκι- προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στο κοινό που ασχολείται με το Motocross. Απόγειο της DK Racing πρέπει να θεωρείται η εμπορική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ενώ φυσικά οι αναγνώστες του MOTO γνωρίζουν τον Δημήτρη Κεραμιδά από την αρθρογραφία του και τις δοκιμές Motocross στο περιοδικό όπου ξεχωρίζει για την ακεραιότητα, την τεκμειρίωση και την οδηγική εμπειρία που περνά στον αναγνώστη.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Σχετικά με την σειρά RM-Z της Suzuki, η συγκεκριμένη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στο Παγκόσμιο Motocross. Ο Γερμανός αναβάτης της Suzuki Ken Roczen με RM-Ζ450 αναδείχθηκε φέτος για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX με την RM-Ζ450, ενώ όλα αυτά τα χρόνια διάσημοι αναβάτες οι οποίοι στοχεύουν στη νίκη έχουν οδηγήσει τις ΜΧ μοτοσυκλέτες της Suzuki. Όσον αφορά τους ερασιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα η οποία τους προσφέρει διασκέδαση η σειρά RM-Z της Suzuki αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Το Suzuki RM-Z450 του 2024 έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, ταχύτερη και ακόμα πιο ελεγχόμενη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη ισχύ ψηλά, με το Suzuki RM-Z250 του 2024 να έχει ισχυρότερο κινητήρα, ελαφρύ πλαίσιο και ψαλίδι και ανάρτηση υψηλής απόδοσης.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

 

Ετικέτες