Η τροχαία έκοψε 378 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα στην Αττική στις 7/3 [VIDEO]

Σε ειδική επιχείρηση με μπλόκα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο - Πέντε συλλήψεις οδηγών για ταχύτητες από 164 έως 209 km/h
Επιχείρηση Τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2025

Την Παρασκευή 7-3-2025 πραγματοποιήθηκε ειδική εξόρμηση κατά της υπερβολικής ταχύτητας σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής, στην οποία συμμετείχαν Αστυνομικοί από το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν επί της Λεωφ. Αθηνών, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και επί της Περιφερειακής Υμηττού, 5 οδηγοί για επικίνδυνη οδήγηση καθώς κινούνταν με ταχύτητες από 164 έως 209 km/h, παραβιάζοντας κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας της οδού και εκδηλώνοντας άκρως επιθετική οδηγική συμπεριφορά, από την οποία προέκυψε άμεσος κίνδυνος για τους λοιπούς χρήστες των οδών.

Σημειώνεται ότι ένας από τους συλληφθέντες διαπιστώθηκε να οδηγεί και υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Τα 5 οχήματα ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανούς ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 378 διοικητικές παραβάσεις με την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων και ποινών.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρατεύεται στο κυνήγι ανασφάλιστων οχημάτων - Θα ελέγχει και τις ενστάσεις

Δύο νέες υπηρεσίες σε Αττική και Μακεδονία συστήνει η ΑΑΔΕ
asfaleia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/8/2026

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, συστήνονται δύο νέα ειδικά Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων στις Μονάδες Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων Αττικής και Μακεδονίας, τα οποία θα αναλάβουν να εξετάζουν τις ενστάσεις για τα ανασφάλιστα ΙΧ πιο οργανωμένα και με ενιαία ροή.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής “Διασταυρωτικοί Έλεγχοι” στο Gov.gr εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα γραφεία αυτά θα ελέγχουν την πληρότητα και τη νομιμότητα των ενστάσεων, θα εισηγούνται για κάθε υπόθεση και θα καταχωρούν τις αποφάσεις στο πληροφοριακό σύστημα διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου.

Η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) έρχεται επικουρικά να συνδράμει στην ταχύτερη διαδικασία των ελέγχων αυτών, ωστόσο η τελική απόφαση θα προκύπτει από άνθρωπο.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα ΤΝ θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση προκειμένου να σχηματίσει μια τεκμηριωμένη εισήγηση σχετικά με την αποδοχή ή απόρριψη της ένστασης. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει πρόταση αξιολόγησης, δείκτη εμπιστοσύνης και αιτιολόγηση σε φυσική γλώσσα, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας το έργο των ελεγκτών.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της ένστασής τους μέσω της εφαρμογής, ενώ όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας θα λαμβάνουν σχετική ενημέρωση και μέσω SMS ή email.

Στην ουσία λοιπόν δεν αλλάζει κάτι ουσιώδες, παρά μόνο η διαδικασία που ακολουθείται. Μιας και ο αριθμός των σχετικών παραβάσεων αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ραγδαία με τη χρήση των νέων έξυπνων καμερών με ΤΝ – οι οποίες έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πινακίδας και αυτόματης διασταύρωσης για πολλές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του οχήματος, όπως τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιση – οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να ελέγξουν τις ενστάσεις ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και η ΤΝ μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στο ξεσκαρτάρισμά τους.