Η τροχαία έκοψε 378 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα στην Αττική στις 7/3 [VIDEO]

Σε ειδική επιχείρηση με μπλόκα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο - Πέντε συλλήψεις οδηγών για ταχύτητες από 164 έως 209 km/h
Επιχείρηση Τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2025

Την Παρασκευή 7-3-2025 πραγματοποιήθηκε ειδική εξόρμηση κατά της υπερβολικής ταχύτητας σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής, στην οποία συμμετείχαν Αστυνομικοί από το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν επί της Λεωφ. Αθηνών, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και επί της Περιφερειακής Υμηττού, 5 οδηγοί για επικίνδυνη οδήγηση καθώς κινούνταν με ταχύτητες από 164 έως 209 km/h, παραβιάζοντας κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας της οδού και εκδηλώνοντας άκρως επιθετική οδηγική συμπεριφορά, από την οποία προέκυψε άμεσος κίνδυνος για τους λοιπούς χρήστες των οδών.

Σημειώνεται ότι ένας από τους συλληφθέντες διαπιστώθηκε να οδηγεί και υπό την επίδραση οινοπνεύματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Τα 5 οχήματα ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανούς ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 378 διοικητικές παραβάσεις με την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων και ποινών.

Η Bridgestone ανανεώνει την υποστήριξη της στις ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσυκλέτας

Πέντε αγωνιστικές ομάδες σε τέσσερις γύρους
Bridgestone
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/3/2026

Η Bridgestone, παγκόσμιος ηγέτης στα premium ελαστικά και τις βιώσιμες λύσεις κινητικότητας, συνέχισε να προμηθεύει ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM (EWC) με λάστιχα μοτοσυκλέτας BATTLAX για το 2025.

Στην περσινή έκδοση της κορυφαίας σειράς αγώνων αντοχής μοτοσυκλετών στον κόσμο, η εταιρεία ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για πέντε ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των BMW Motorrad World Endurance Team και Kawasaki Webike Trickstar. Αυτό σημαίνει περισσότερες ομάδες σε σχέση με τις τρεις που υποστήριζε η Bridgestone το 2024 και τα προηγούμενα χρόνια.

Η εμπλοκή της Bridgestone στο FIM EWC αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης υποστήριξής της σε διάφορους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, από κορυφαίες επαγγελματικές σειρές έως ερασιτεχνικούς αγώνες, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και υποστήριξη της κουλτούρας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από το 2017, η Bridgestone υποστηρίζει ομάδες που συμμετέχουν σε όλη τη σειρά EWC, προμηθεύοντας αγωνιστικά ελαστικά υψηλής πρόσφυσης, αντοχής και ευκολίας χειρισμού. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2024 από την ομάδα Yoshimura SERT Motul, που υποστηρίζεται από την Bridgestone, σηματοδότησε την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και συνολικά την πέμπτη φορά που μια ομάδα κερδίζει το EWC με ελαστικά της ιαπωνικής εταιρείας. Το 2025 η Bridgestone ήταν αποκλειστική προμηθεύτρια ελαστικών για πέντε από τις πιο φιλόδοξες ομάδες:

  • F.C.C. TSR Honda France: Η πρώτη ιαπωνική ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM το 2017-2018. Για τη σεζόν 2025, η ομάδα είχε ως αναβάτες τους Alan Techer, πρώην πρωταθλητή EWC, Corentin Perolari, γνωστό για την ταχύτητά του στους αγώνες Supersport και Taiga Hada, ανερχόμενο ταλέντο από την Ιαπωνία.
  • YART YAMAHA Official EWC Team: Με έδρα την Αυστρία, η YART είναι σταθερός διεκδικητής νικών και βάθρων στους αγώνες αντοχής. Το 2025, η ομάδα θα είχε στη σύνθεσή της τους Marvin Fritz, Karel Hanika και τον νέο αναβάτη Jason O’Halloran, ο οποίος φέρνει εμπειρία από το British Superbike Championship.
  • Yoshimura SERT Motul: Αυτή η γαλλοϊαπωνική συνεργασία μεταξύ Yoshimura και Suzuki Endurance Racing Team (SERT) έχει πλούσια ιστορία και πολλαπλούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλήματος του 2024. Το 2025, η ομάδα συνέχισε με τους Gregg Black, Étienne Masson και Dan Linfoot, ενώ ο Cocoro Atsumi ήταν αναπληρωματικός αναβάτης.
  • BMW MOTORRAD WORLD ENDURANCE TEAM: Από το 2019, η ομάδα έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή δύναμη στο πρωτάθλημα. Το περσινό ρόστερ της περιλάμβανε τον Markus Reiterberger, τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Superbike Sylvain Guintoli, τον ειδικό των αγώνων αντοχής Steven Odendaal από τη Νότια Αφρική και τον Εσθονό αναβάτη Hannes Soomer.
  • Kawasaki Webike Trickstar: Η ιαπωνική ομάδα έχει έντονη παρουσία στους αγώνες αντοχής, με δυνατές εμφανίσεις στο Asia Road Racing Championship και στον αγώνα Suzuka 8 Hours. Η σύνθεσή της για το 2025 περιλάμβανε τους Christian Gamarino, Mike Di Meglio, Gregory Leblanc και Roman Ramos.

“Το πάθος της Bridgestone για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει βαθιές ρίζες, και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM αποτελεί το απόλυτο πεδίο δοκιμής για την απόδοση, την αντοχή και την καινοτομία των ελαστικών,” δήλωσε ο Nico Thuy, Διευθυντής Μοτοσυκλετών της Bridgestone EMEA. “Είμαστε περήφανοι που ανανεώσαμε την υποστήριξή μας το 2025, εξακολουθώντας τη συνεργασία μας με τρεις εξαιρετικές ομάδες και προσθέτοντας δύο ακόμα, τις BMW και Kawasaki, σε μια συναρπαστική σεζόν. Γνωρίζουμε ότι τα αγωνιστικά ελαστικά μας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διεύρυνση των ορίων των αγώνων αντοχής.”

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM αποτελεί τo απόλυτο πεδίο δοκιμής για τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες, με αγώνες που διαρκούν από 8 έως 24 ώρες και ασκούν τεράστια πίεση στα ελαστικά. Τα αγωνιστικά ελαστικά Bridgestone είναι σχεδιασμένα με προηγμένη τεχνολογία και υλικά που παρέχουν μέγιστη πρόσφυση, ευκολία χειρισμού και αντοχή, επιτρέποντας στις ομάδες να αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης, τα ελαστικά έχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε διάφορες καιρικές συνθήκες, προσφέροντας στους αναβάτες την αυτοπεποίθηση να πιέσουν τα όριά τους σε κάθε περίσταση.

Η Bridgestone θα συνεχίσει να υποστηρίζει στη ερχόμενη σεζόν 2026 ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσυκλέτας (FIM Endurance World Championship).

Το πρόγραμμα της σεζόν 2026 στο EWC αποτελείται από τους ακόλουθους τέσσερις αγώνες:

  • 18 Απριλίου: 24 Heures Motos, Le Mans, Γαλλία
  • 6 Ιουνίου: 8 Hours of Spa Motos, Circuit de Spa-Francorchamps, Βέλγιο
  • 5 Ιουλίου: Suzuka 8 Hours, Suzuka racetrack, Ιαπωνία
  • 19 Σεπτεμβρίου: Bol d'Or, Circuit Paul Ricard, Γαλλία.