Η Voge ήρθε στην Ελλάδα!

Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός στη μεσαία κατηγορία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/12/2019

Τις μοτοσυκλέτες της Voge τις είδαμε από κοντά στην EICMA και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ. Όπως είχαμε αναφέρει και τότε, η Voge είναι μια από τις θυγατρικές της Loncin και ο στόχος της είναι να μπει δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλετών στις Ευρωπαϊκές αγορές. Η ιταλική φινέτσα και ο ευρωπαϊκός “αέρας” που απορρέουν οι μοτοσυκλέτες της Voge, οφείλεται στην MV Agusta που έχει επιμεληθεί της εμφάνισης ολόκληρης της σειράς των μοτοσυκλετών της όπως είχαμε αποκαλύψει τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό ήταν ένα μέρος απ’ την συνεργασία της Loncin με την MV Agusta, ενώ ο κινέζικος κολοσσός απ' τη μεριά του έχει αναλάβει την παραγωγή μικρού κυβισμού μοτοσυκλετών για τον εμπλουτισμό της γκάμας της ιταλικής εταιρείας.

Όπως είχε γίνει στο παρελθόν με την περίπτωση της Brixton, τότε που αναφέραμε πόσο εξαίρετα θα ταίριαζαν οι μοτοσυκλέτες της στην ελληνική αγορά και λίγες εβδομάδες αργότερα τις είδαμε να εισάγονται επίσημα από την Teomoto A.E., κάτι αντίστοιχο έγινε και τώρα. Όταν είμασταν στην EICMA, μεταφέροντάς σας ζωντανά όλες τις εξελίξεις, είχαμε εστιάσει στην ποιότητα κατασκευής των μοτοσυκλετών της Voge, τη συναρμογή των πλαστικών τους, την ποιοτική βαφή τους αλλά και μερικές “παραφωνίες” που είχαμε δει πάνω τους. Βέβαια, αυτά ήταν μοντέλα προπαραγωγής και οι άνθρωποι της εταιρείας μας είχαν ενημερώσει πως όποιες ατέλειες υπήρχαν δεν θα έφταναν στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ μας είπαν πως αρκετές ελληνικές εταιρείες τους είχαν προσεγγίσει για να φέρουν τις μοτοσυκλέτες της Voge στη χώρα μας. Τελικά, η Moto Trend SA ήταν αυτή που κέρδισε τις “διαπραγματεύσεις” και ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή τους. Μέσα απ’ το δελτίο τύπου που ακολουθεί, συστήνει την εταιρεία στο ευρύτερο κοινό, με τους ναγνώστες του ΜΟΤΟ να γνωρίζουν ήδη τις περισσότερες λεπτομέρειες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Voge Motorcycles στην Ελλάδα!

Η εταιρεία Moto Trend SA με χαρά ανακοινώνει την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση στη χώρα μας των μοτοσυκλετών της Voge, ενός premium brand με προϊόντα που χαρακτηρίζονται από την ποιότητα σε κάθε επίπεδο.

Η Voge Motorcycles δημιουργήθηκε από τη Loncin Industries Ltd, με απώτερο στόχο την κυριαρχία στην κατηγορία των πολυτελών μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού. Σε πρώτη φάση, η γκάμα της περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες Street και Street Adventure με μονοκύλινδρους και δικύλινδρους σε σειρά κινητήρες 300 και 500cc αντίστοιχα. Μοτοσυκλέτες με σημασία στη λεπτομέρεια, μοναδικό φινίρισμα και συναρμογή υλικών, μοτοσυκλέτες που δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά και παράλληλα να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην κατηγορία τους και όχι μόνο.

Από τις αρχές του 2020, η Voge Motorcycles ξεκινά την παρουσία της στην Ελληνική αγορά με πέντε μοντέλα, τα street naked 300R/500R, τα street adventure 300DS/500DS και το modern classic 300AC. Όλα διαθέτουν δικάναλο ABS της Bosch, ασύμμετρα ψαλίδια, φρένα της Nissin, αναρτήσεις της KYB, φώτα τεχνολογίας LED και τα μηχανικά τους σύνολα χαρακτηρίζονται από 2 ΕΕΚ, τετραβάλβιδες κεφαλές και συστήματα ηλεκτρονικού ψεκασμού. Κοινό τους χαρακτηριστικό η απτή ποιότητα κατασκευής, που εγγυάται premium χαρακτήρα και μοναδική αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.

Η Voge Motorcycles ήρθε για να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό στη σχέση αξίας - τιμής και να δώσει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνει καθημερινά μετακίνηση σε άλλο επίπεδο!

LONCIN: O μεγαλύτερος κατασκευαστής της Κίνας, με ετήσια παραγωγή 2,5 εκατομμυρίων μοτοσυκλετών, τριών εκατομμυρίων κινητήρων και 150.000 ATV, παράλληλα και το Νο 1 στις εξαγωγές, τόσο σε μονάδες όσο και σε τζίρο. Συνεργάζεται με τη BMW από το 2005 και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει τα maxi scooter C 400 X/GT και τους δικύλινδρους κινητήρες των F 750/850/900 GS/R/XR, ενώ έχει προχωρήσει και σε στρατηγική συνεργασία με την MV Agusta, αναλαμβάνοντας να κατασκευάσει για λογαριασμό της κορυφαίας Ιταλικής εταιρείας μια νέα σειρά μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

MOTO TREND SA: Εταιρεία με πολυετή παρουσία και εμπειρία στην αγορά μοτοσυκλετών. Δημιουργήθηκε το 1997 από ανθρώπους που ήδη δραστηριοποιούνταν στο χώρο για περισσότερα από 20 χρόνια. Με ένα εκτενές δίκτυο αντιπροσώπων σε  όλη την Ελλάδα, η Moto Trend SA διανέμει κάθε χρόνο χιλιάδες οχήματα, αντιπροσωπεύοντας τις μάρκες Kymco και Gemini Motors, καθώς και πλήθος επώνυμων προϊόντων συντήρησης μοτοσυκλετών. Με προσήλωση στην ικανοποίηση του πελάτη. αι στην υποστήριξη μετά την πώληση, έχει θέσει σαν στόχο την εδραίωση της και στην αγορά των μοτοσυκλετών, προσφέροντας σύγχρονα και αξιόπιστα προϊόντα με τη νέα αυτή συνεργασία της.

Πρόβλημα με τις αγωνιστικές προδιαγραφές FIM για κράνη

Με μαύρο κράνος χωρίς λογότυπα ο Nicolo Bulega στις ελεύθερες δοκιμές του Phillip Island, ενδεχόμενο πρόβλημα και με άλλους αναβάτες WSBK και MotoGP
nicolo bulega
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/2/2026

Όσοι πρόσεξαν το κράνος του Bulega στις δοκιμές της Παρασκευής 20/2 ενόψει του πρώτου αγώνα WSBK 2026 στην Αυστραλία θα πρέπει να απόρησαν με την απουσία λογότυπου κατασκευαστή από αυτό, καθώς και την πλήρη έλλειψη γραφικών.

Ο Ιταλός αγωνίστηκε με άλλο κράνος από το ΚΥΤ KX-1 Race GP που κανονικά φορά και το πρόβλημα δεν ήταν ούτε δικό του, ούτε του κατασκευαστή του κράνους.

Φέτος τίθενται σε ισχύ οι νέες αγωνιστικές προδιαγραφές της FIM, FRHPhe-02, για τα κράνη που χρησιμοποιούνται στα πρωταθλήματα που γίνονται υπό την αιγίδα της, ωστόσο προκύπτουν καθυστερήσεις στη διαδικασία πιστοποίησής τους.

Πηγή του ζητήματος είναι το γεγονός πως υπάρχει μόνο ένα εργαστήριο που μπορεί να κάνει τα απαραίτητα τεστ και να εκδώσει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του κράνους, το Impact Laboratory που εδρεύει στην πίστα Motorland Aragon στην Ισπανία. Και φέτος έχει πέσει πολλή δουλειά, καθώς όλα τα μοντέλα κρανών που φοριούνται σε αγώνες FIM – ασφάλτινους και off-road - πρέπει να περάσουν από εκεί για να περάσουν τις απαραίτητες δοκιμές και να πιστοποιηθούν.

Αυτό σημαίνει μια μεγάλη σειρά τεστ για κάθε κράνος, αλλά και για κάθε μέγεθος κελύφους στο ίδιο μοντέλο κράνους, κάτι που συνήθως περιλαμβάνει τρεις διαστάσεις (Small-Medium-Large). Οι δε δοκιμασίες που περιλαμβάνει η πιστοποίηση ξεπερνούν αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECE) που ήδη κατέχουν όλα αυτά τα κράνη.

nicolo bulega

Κάπως έτσι λοιπόν έχουμε φτάσει προ της έναρξης του WSBK και σε μια εβδομάδα ξεκινά και το MotoGP, την ώρα που εκκρεμούν οι πιστοποιήσεις κατασκευαστών όπως οι ΚΥΤ, Suomy, Nolan και HJC.

Γι’ αυτό ο Bulega συμμετείχε στα FP1 και FP2 με άλλο δανεικό κράνος, γι’ αυτό και αναβάτες όπως οι Pecco Bagnaia (Suomy) και Fabio Quartararo (HJC) είναι στην αναμονή για να διαπιστώσουν αν θα προλάβουν να έχουν τα κράνη τους αυτό το σαββατοκύριακο (21-22/2) στο Buriram Test του MotoGP στην Ταϊλάνδη.

Μαθαίνουμε μάλιστα πως σε κάποιες περιπτώσεις όπως του Bulega, δηλαδή της ΚΥΤ, οι δοκιμές για την πιστοποίηση έχουν ολοκληρωθεί μεν, αλλά εκκρεμεί η σχετική γραφειοκρατία.

Αν λοιπόν δείτε αυτό το σαββατοκύριακο αναβάτες στον αγώνα WSBK του Phillip Island ή στο MotoGP Buriram Test στην Ταϊλάνδη να μη φορούν το κανονικό τους κράνος, θα σημαίνει πως η διαδικασία δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί για τον συγκεκριμένο κατασκευαστή του κράνους – ο οποίος, παρεμπιπτόντως, πληρώνει όλα τα κόστη των δοκιμών συμμόρφωσης με τις νέες προδιαγραφές.

Ετικέτες