Η Voge ήρθε στην Ελλάδα!

Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός στη μεσαία κατηγορία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/12/2019

Τις μοτοσυκλέτες της Voge τις είδαμε από κοντά στην EICMA και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ. Όπως είχαμε αναφέρει και τότε, η Voge είναι μια από τις θυγατρικές της Loncin και ο στόχος της είναι να μπει δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλετών στις Ευρωπαϊκές αγορές. Η ιταλική φινέτσα και ο ευρωπαϊκός “αέρας” που απορρέουν οι μοτοσυκλέτες της Voge, οφείλεται στην MV Agusta που έχει επιμεληθεί της εμφάνισης ολόκληρης της σειράς των μοτοσυκλετών της όπως είχαμε αποκαλύψει τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό ήταν ένα μέρος απ’ την συνεργασία της Loncin με την MV Agusta, ενώ ο κινέζικος κολοσσός απ' τη μεριά του έχει αναλάβει την παραγωγή μικρού κυβισμού μοτοσυκλετών για τον εμπλουτισμό της γκάμας της ιταλικής εταιρείας.

Όπως είχε γίνει στο παρελθόν με την περίπτωση της Brixton, τότε που αναφέραμε πόσο εξαίρετα θα ταίριαζαν οι μοτοσυκλέτες της στην ελληνική αγορά και λίγες εβδομάδες αργότερα τις είδαμε να εισάγονται επίσημα από την Teomoto A.E., κάτι αντίστοιχο έγινε και τώρα. Όταν είμασταν στην EICMA, μεταφέροντάς σας ζωντανά όλες τις εξελίξεις, είχαμε εστιάσει στην ποιότητα κατασκευής των μοτοσυκλετών της Voge, τη συναρμογή των πλαστικών τους, την ποιοτική βαφή τους αλλά και μερικές “παραφωνίες” που είχαμε δει πάνω τους. Βέβαια, αυτά ήταν μοντέλα προπαραγωγής και οι άνθρωποι της εταιρείας μας είχαν ενημερώσει πως όποιες ατέλειες υπήρχαν δεν θα έφταναν στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ μας είπαν πως αρκετές ελληνικές εταιρείες τους είχαν προσεγγίσει για να φέρουν τις μοτοσυκλέτες της Voge στη χώρα μας. Τελικά, η Moto Trend SA ήταν αυτή που κέρδισε τις “διαπραγματεύσεις” και ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή τους. Μέσα απ’ το δελτίο τύπου που ακολουθεί, συστήνει την εταιρεία στο ευρύτερο κοινό, με τους ναγνώστες του ΜΟΤΟ να γνωρίζουν ήδη τις περισσότερες λεπτομέρειες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Voge Motorcycles στην Ελλάδα!

Η εταιρεία Moto Trend SA με χαρά ανακοινώνει την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση στη χώρα μας των μοτοσυκλετών της Voge, ενός premium brand με προϊόντα που χαρακτηρίζονται από την ποιότητα σε κάθε επίπεδο.

Η Voge Motorcycles δημιουργήθηκε από τη Loncin Industries Ltd, με απώτερο στόχο την κυριαρχία στην κατηγορία των πολυτελών μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού. Σε πρώτη φάση, η γκάμα της περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες Street και Street Adventure με μονοκύλινδρους και δικύλινδρους σε σειρά κινητήρες 300 και 500cc αντίστοιχα. Μοτοσυκλέτες με σημασία στη λεπτομέρεια, μοναδικό φινίρισμα και συναρμογή υλικών, μοτοσυκλέτες που δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά και παράλληλα να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην κατηγορία τους και όχι μόνο.

Από τις αρχές του 2020, η Voge Motorcycles ξεκινά την παρουσία της στην Ελληνική αγορά με πέντε μοντέλα, τα street naked 300R/500R, τα street adventure 300DS/500DS και το modern classic 300AC. Όλα διαθέτουν δικάναλο ABS της Bosch, ασύμμετρα ψαλίδια, φρένα της Nissin, αναρτήσεις της KYB, φώτα τεχνολογίας LED και τα μηχανικά τους σύνολα χαρακτηρίζονται από 2 ΕΕΚ, τετραβάλβιδες κεφαλές και συστήματα ηλεκτρονικού ψεκασμού. Κοινό τους χαρακτηριστικό η απτή ποιότητα κατασκευής, που εγγυάται premium χαρακτήρα και μοναδική αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.

Η Voge Motorcycles ήρθε για να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό στη σχέση αξίας - τιμής και να δώσει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνει καθημερινά μετακίνηση σε άλλο επίπεδο!

LONCIN: O μεγαλύτερος κατασκευαστής της Κίνας, με ετήσια παραγωγή 2,5 εκατομμυρίων μοτοσυκλετών, τριών εκατομμυρίων κινητήρων και 150.000 ATV, παράλληλα και το Νο 1 στις εξαγωγές, τόσο σε μονάδες όσο και σε τζίρο. Συνεργάζεται με τη BMW από το 2005 και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει τα maxi scooter C 400 X/GT και τους δικύλινδρους κινητήρες των F 750/850/900 GS/R/XR, ενώ έχει προχωρήσει και σε στρατηγική συνεργασία με την MV Agusta, αναλαμβάνοντας να κατασκευάσει για λογαριασμό της κορυφαίας Ιταλικής εταιρείας μια νέα σειρά μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

MOTO TREND SA: Εταιρεία με πολυετή παρουσία και εμπειρία στην αγορά μοτοσυκλετών. Δημιουργήθηκε το 1997 από ανθρώπους που ήδη δραστηριοποιούνταν στο χώρο για περισσότερα από 20 χρόνια. Με ένα εκτενές δίκτυο αντιπροσώπων σε  όλη την Ελλάδα, η Moto Trend SA διανέμει κάθε χρόνο χιλιάδες οχήματα, αντιπροσωπεύοντας τις μάρκες Kymco και Gemini Motors, καθώς και πλήθος επώνυμων προϊόντων συντήρησης μοτοσυκλετών. Με προσήλωση στην ικανοποίηση του πελάτη. αι στην υποστήριξη μετά την πώληση, έχει θέσει σαν στόχο την εδραίωση της και στην αγορά των μοτοσυκλετών, προσφέροντας σύγχρονα και αξιόπιστα προϊόντα με τη νέα αυτή συνεργασία της.

Έρχονται Ελλάδα τα προσιτά ελαστικά της CST: Άλλαξε ο αντιπρόσωπος!

Η MUVUS ανέλαβε την αντιπροσώπευση των CST
Έρχονται Ελλάδα τα προσιτά ελαστικά της CST: Άλλαξε ο αντιπρόσωπος!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/7/2026

Στο εργοστάσιο της CST στην Κίνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες αντιπροσωπεία της εισαγωγικής εταιρείας MUVUS όπου έχει ήδη εξασφαλίσει την αντιπροσώπευση των ελαστικών της CST και προχωρά τις διαδικασίες για το πρώτο φορτίο που θα εισάγει με ελαστικά μοτοσυκλετών, ATV, golfcart κτλ.

Η CST είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Κίνας, έχοντας ξεκινήσει από την Ταϊβάν με ένα τεράστιο κατάλογο που ξεκινά από τα ποδήλατα, επεκτείνεται σε μοτοσυκλέτες και ATV, αλλά συνεχίζει και σε ελαφρά και βαριά φορτηγά καθώς και σχεδόν όλη την γκάμα των εξιδεικευμένων ελαστικών, όπως για παράδειγμα τα ανυψωτικά μηχανήματα, golfcart κτλ.

Διαθέτει 22 εργοστάσια ανά τον κόσμο και ένα τεράστιο OEM πελατολόγιο που περιλαμβάνει Aprilia, Benelli, Benda, CFMOTO, Haojue, Honda, Kove, Moto Morini, Peugeot, Piaggio, QJMOTOR, Suzuki, SYM, Voge, Zongsen, Zontes και ZXMOTO, με την οποία μάλιστα συνεργάζονται και σε επίπεδο εξέλιξης.

Έρχονται Ελλάδα τα προσιτά ελαστικά της CST: Άλλαξε ο αντιπρόσωπος!

Τα κεντρικά της CST βρίσκονται στην Xianmen που είναι απέναντι από την Ταϊβάν και αποτέλεσε για αυτούς το πιο προσβάσιμο τμήμα της Κίνας, όταν πριν από μισό αιώνα άρχισαν να επεκτείνονται στην υπόλοιπη Ασία. Πέρα από την ανάπτυξη μιας εικοσάδας εργοστασίων, η CST έχει δημιουργήσει την δική της πίστα δοκιμών στην Σανγκάη, η οποία όμως σχεδιάστηκε βάση προδιαγραφών FIM με ένα σημαντικό κόστος που έφτασε τα 150 εκτ, δολάρια. Στον επιχειρηματικό κόσμο της Κίνας, η πίστα της CST αναγνωρίζεται ως ένα σημείο αναφοράς για δοκιμές και για αυτό τον λόγο, όταν δεν χρησιμοποιείται από την ίδια την CST, ενοικιάζεται σε κατασκευαστές μοτοσυκλετών.

Η CST έχει δημιουργήσει και την θυγατρική Maxxis, που επίσης διαθέτει πλήρη γκάμα ενώ η χώρα μας ήταν από τις πρώτες που είχαν αντιπροσώπευση και για τις δύο μάρκες ελαστικών. Ωστόσο το εργοστάσιο έκρινε πως ο εισαγωγέας δεν προωθούσε τα ελαστικά της CST στην χώρα μας και αποφάσισε να δώσει την αντιπροσωπεία τους σε νέα εταιρεία, η οποία θα δοκιμαστεί και αυτή στο δύσκολο αυτό έργο.

Δύσκολο έργο, διότι την CST την γνωρίζουμε από τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης σε κινέζικες αλλά και ινδικής προέλευσης μοτοσυκλέτες, έχοντας σχηματίσει την… χειρότερη εικόνα, όπως έχουμε δηλώσει τόσο σε VIDEO, όσο και στο έντυπο. Προς τιμήν τους, το εργοστάσιο που γνωρίζει την τοποθέτηση του περιοδικού απέναντι στα ελαστικά αυτά, δηλώνει έτοιμο να δεχτεί την νέα κριτική μας, αλλά αυτή τη φορά για τα ελαστικά της λιανικής!
Την αντιπροσώπευση των ελαστικών της CST, αναλαμβάνει από τώρα η MUVUS, εισαγωγική εταιρεία των CFMOTO, Polaris, Letbee, Royal Enfield, κτλ, μπαίνοντας στον χώρο των ελαστικών!

Έρχονται Ελλάδα τα προσιτά ελαστικά της CST: Άλλαξε ο αντιπρόσωπος!
Από αριστερά οι δύο εκπρόσωποι πωλήσεων της CST, ο ιδιοκτήτης της MUVUS Μάνος Κουτσουνάκης, ο ιδιοκτήτης της CST, ο ιδιοκτήτης του MOTO που καταγράφει την συμφωνία και στελέχη της Muvus

Καθότι όπως είπαν δεν έχουμε δοκιμάσει τα πραγματικά CST, αλλά εκείνα που πωλούνται στην χονδρική μόνο για πρώτη τοποθέτηση. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών τους προτιμούν για την ικανότητά τους να παράγουν ελαστικά πρώτης τοποθέτησης σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, αλλά καθορίζουν εκείνοι τις προδιαγραφές που συχνά έχουν μόνο ένα στόχο, το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο της CST για να καταγράψουμε την πρώτη αποστολή φορτίου στην Ελλάδα και να δούμε την γραμμή παραγωγής. Έχοντας επισκεφτεί τις γραμμές παραγωγής ελαστικών της Dunlop, Michelin, Continental, Bridgestone κτλ, θα συγκρίνουμε τους μηχανισμούς και τις τεχνικές, ιδιαίτερα για τα Radial ελαστικά.

Η γκάμα της CST για την μοτοσυκλέτα περιλαμβάνει αυτή την στιγμή κάθε κατηγορία, από παπιά μέχρι αγωνιστικά ελαστικά και ελαστικά Rally. Μετά την επίσκεψή μας, θα δοκιμάσουμε σε ελληνικό έδαφος τα ελαστικά αντικατάστασης, όχι τα OEM που έχουμε ήδη γνωρίσει. Πάντως στο ATV το θέμα της πρώτης τοποθέτησης είναι μικρότερης σημασίας καθώς η απόδοσή τους είναι αντίστοιχη με την λιανική.

Αναμένεται μέχρι τέλος της χρονιάς, τα ελαστικά της CST να βρίσκονται στα καταστήματα και να τονίσουμε εδώ για εκείνους που κοιτούν τις ετικέτες τους, πως δεν υπήρχε αποθήκευση στο εργοστάσιο. Κατασκευάζουν τα ελαστικά ανά παραγγελία, έχοντας την δυνατότητα να βγάλουν πολλά διαφορετικά μοντέλα και διαστάσεις ταυτόχρονα!