Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Στρατηγική συνεργασία MV Agusta – Loncin!

Συμφωνία για παραγωγή μικρών μοτοσυκλετών!

Μόλις πριν από λίγο ανακονώθηκε ότι η MV Agusta και o κινεζικός κολοσσός Loncin Motor Co., συμφώνησαν σε μια μακροπρόθεσμη, στρατηγική συνεργασία, η οποία έχει ως βάση της την εξέλιξη μια νέας σειρά μοτοσυκλετών με κυβισμό από 350 έως 500cc για την ιταλική φίρμα!
Ο σχεδιασμός της νέας οικογένειας των μοτοσυκλετών, που θα διεκδικήσει μερίδιο σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κομμάτι της αγοράς, θα ανήκει αποκλειστικά στην MV, ενώ την κατασκευή και την παραγωγή θα την αναλάβουν από κοινού με την Loncin, η οποία είναι η νούμερο ένα εταιρεία παραγωγής μοτοσυκλετών στην Ασία. Όπως όλες οι μοτοσυκλέτες της MV, αυτή η γκάμα των τεσσάρων νέων μοντέλων θα εμπεριέχει το DNA του ιταλικού εργοστασίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, όπως και όλα εκείνα τα δυναμικά στοιχεία στο σχεδιασμό που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό με τους νέους αναβάτες.
Αυτή η στρατηγικής σημασίας συνεργασία θα επιτρέψει στην MV Agusta να μεγαλώσει την γκάμα της και ταυτόχρονα να διευρύνει το target group της, ενώ αποκτά με αυτόν τον τρόπο και πρόσβαση στις ασιατικές αγορές. Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα από το συνολικό πλάνο της MV για ανάπτυξη και αύξηση των πωλήσεων. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, αυτή η νέα σειρά μοτοσυκλετών θα είναι διαθέσιμη στο κοινό προς τα τέλη του 2021.


Το πλάνο της συμφωνίας όμως δεν περιορίζεται μόνο στην εξέλιξη των μικρότερων μοτοσυκλετών για λογαριασμό της MV, αλλά συμπεριλαμβάνει και την αρωγή του ιταλικού εργοστασίου προκειμένου να μπει η Loncin στην κατηγορία των premium μοτοσυκλετών, με την γκάμα των μοτοσυκλετών της στα 800 κυβικά. Μέσω του CRC (του κέντρου έρευνας, ανάπτυξης και σχεδιασμού της MV Agusta) η MV θα εξελίξει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων για την VOGE, την φίρμα μοτοσυκλετών υψηλής τεχνολογίας που ανήκει στην Loncin, τα οποία θα στοχεύουν τις κατηγορίες των μεσαίων και μεγάλων κυβισμών, με εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας της ιταλικής εταιρείας.
Ο πρόεδρος της Loncin, κ. Yong Gao δήλωσε σχετικά με την συμφωνία: "Η ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής συμφωνίας, συμβάλλει στην προσαρμογή της Loncin και της MV Agsuta στις αλλαγές που έρχονται στην παγκόσμια αγορά και στην συντονισμένη ανάπτυξη και των δύο εταιρειών. Η Loncin θα χρησιμοποιήσει τις προχωρημένες τεχνολογικά τεχνικές της και την γνώση της για την κινέζικη αγορά, για να βοηθήσει την MV να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. Η εμπειρία της MV στην τεχνολογία και τον σχεδιασμό μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων θα βοηθήσει σημαντικά την VOGE στο να κατακτήσει ηγετική θέση στην κατηγορία των premium μοτοσυκλετών στην Κίνα. Ανυπομονώ γι' αυτή την συνεργασία που βασίζεται στις αρχές της αμοιβαίας επιτυχίας και κέρδους."
Ο Timur Sardarov, CEO της MV Agusta, είπε με τη σειρά του: "Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του οράματός μας για το μέλλον της MV Agusta. Στόχος μας είναι να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας στην παραγωγή υπερ-υψηλού επιπέδου μοτοσυκλετών, ενώ παράλληλα θα διευρύνουμε την βάση του κοινού μας προσφέροντας μια πιο ευρεία γκάμα προϊόντων, χωρίς συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά την απόδοση και τον σχεδιασμό. Κοιτάμε μπροστά για να μεγαλώσουμε μέσα από σωστές συμφωνίες και σωστά προϊόντα, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας θα έχουν περισσότερες επιλογές, ο οποίες θα μοιράζονται όλες το DNS της εταιρείας μας."