Στρατηγική συνεργασία MV Agusta – Loncin!

Συμφωνία για παραγωγή μικρών μοτοσυκλετών!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/7/2019

Μόλις πριν από λίγο ανακονώθηκε ότι η MV Agusta και o κινεζικός κολοσσός Loncin Motor Co., συμφώνησαν σε μια μακροπρόθεσμη, στρατηγική συνεργασία, η οποία έχει ως βάση της την εξέλιξη μια νέας σειρά μοτοσυκλετών με κυβισμό από 350 έως 500cc για την ιταλική φίρμα!
Ο σχεδιασμός της νέας οικογένειας των μοτοσυκλετών, που θα διεκδικήσει μερίδιο σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κομμάτι της αγοράς, θα ανήκει αποκλειστικά στην MV, ενώ την κατασκευή και την παραγωγή θα την αναλάβουν από κοινού με την Loncin, η οποία είναι η νούμερο ένα εταιρεία παραγωγής μοτοσυκλετών στην Ασία. Όπως όλες οι μοτοσυκλέτες της MV, αυτή η γκάμα των τεσσάρων νέων μοντέλων θα εμπεριέχει το DNA του ιταλικού εργοστασίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, όπως και όλα εκείνα τα δυναμικά στοιχεία στο σχεδιασμό που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό με τους νέους αναβάτες.
Αυτή η στρατηγικής σημασίας συνεργασία θα επιτρέψει στην MV Agusta να μεγαλώσει την γκάμα της και ταυτόχρονα να διευρύνει το target group της, ενώ αποκτά με αυτόν τον τρόπο και πρόσβαση στις ασιατικές αγορές. Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα από το συνολικό πλάνο της MV για ανάπτυξη και αύξηση των πωλήσεων. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, αυτή η νέα σειρά μοτοσυκλετών θα είναι διαθέσιμη στο κοινό προς τα τέλη του 2021.


Το πλάνο της συμφωνίας όμως δεν περιορίζεται μόνο στην εξέλιξη των μικρότερων μοτοσυκλετών για λογαριασμό της MV, αλλά συμπεριλαμβάνει και την αρωγή του ιταλικού εργοστασίου προκειμένου να μπει η Loncin στην κατηγορία των premium μοτοσυκλετών, με την γκάμα των μοτοσυκλετών της στα 800 κυβικά. Μέσω του CRC (του κέντρου έρευνας, ανάπτυξης και σχεδιασμού της MV Agusta) η MV θα εξελίξει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων για την VOGE, την φίρμα μοτοσυκλετών υψηλής τεχνολογίας που ανήκει στην Loncin, τα οποία θα στοχεύουν τις κατηγορίες των μεσαίων και μεγάλων κυβισμών, με εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας της ιταλικής εταιρείας.
Ο πρόεδρος της Loncin, κ. Yong Gao δήλωσε σχετικά με την συμφωνία: "Η ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής συμφωνίας, συμβάλλει στην προσαρμογή της Loncin και της MV Agsuta στις αλλαγές που έρχονται στην παγκόσμια αγορά και στην συντονισμένη ανάπτυξη και των δύο εταιρειών. Η Loncin θα χρησιμοποιήσει τις προχωρημένες τεχνολογικά τεχνικές της και την γνώση της για την κινέζικη αγορά, για να βοηθήσει την MV να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. Η εμπειρία της MV στην τεχνολογία και τον σχεδιασμό μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων θα βοηθήσει σημαντικά την VOGE στο να κατακτήσει ηγετική θέση στην κατηγορία των premium μοτοσυκλετών στην Κίνα. Ανυπομονώ γι' αυτή την συνεργασία που βασίζεται στις αρχές της αμοιβαίας επιτυχίας και κέρδους."
Ο Timur Sardarov, CEO της MV Agusta, είπε με τη σειρά του: "Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του οράματός μας για το μέλλον της MV Agusta. Στόχος μας είναι να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας στην παραγωγή υπερ-υψηλού επιπέδου μοτοσυκλετών, ενώ παράλληλα θα διευρύνουμε την βάση του κοινού μας προσφέροντας μια πιο ευρεία γκάμα προϊόντων, χωρίς συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά την απόδοση και τον σχεδιασμό. Κοιτάμε μπροστά για να μεγαλώσουμε μέσα από σωστές συμφωνίες και σωστά προϊόντα, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας θα έχουν περισσότερες επιλογές, ο οποίες θα μοιράζονται όλες το DNS της εταιρείας μας."

 

Kawasaki Ninja 1000 SX “GPZ900R Replica” - Ευσεβείς πόθοι, με άρωμα Top Gun

Ένα CGI για την επέτειο των 40 χρόνων του ονόματος Ninja
Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun
Από το

motomag

29/9/2023

Το ιαπωνικό site μοτοσυκλέτας “Webike Japan”, δημιούργησε ένα CGI, στο οποίο απεικονίζεται το γνωστό τουριστικό μοντέλο της Kawasaki, Ninja 1000 SX, στα χρώματα του GPZ900R Ninja του 1984, για την επέτειο των 40 χρόνων του ονόματος Ninja, το 2024.

Όπως ήδη σας έχουμε πει, η επιστροφή του “Καρχαρία”, όπως έγινε γνωστό το GPZ900R Ninja χάρη στο φαίρινγκ του, αποτελεί ευσεβή πόθο των Ιαπώνων που εντάθηκε περισσότερο με την έλευση του Z900RS. Το GPZ900R αποτέλεσε άλλωστε ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα στην γκάμα των “πράσινων”, ενώ πίσω στο 1984, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, είχε ταράξει τα νερά της εποχής, με την απόδοση του κινητήρα του. Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο των 908 κυβικών είχε απόδοση 113,4 ίππων στις 9.500 στροφές, με την τελική του να ξεπερνά τα 240 χ.α.ω.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Τώρα, το Webike Japan, δημιούργησε ένα CGI, στο οποίο απεικονίζεται ένα Ninja 1000 SX στα χρώματα του πρώτου “Καρχαρία”, το μαύρο-κόκκινο που χρησιμοποιήθηκε και στην πρώτη ταινία Top Gun, του 1986, όπου ο Tom Cruise αναμετρήθηκε στη σέλα του GPZ900R με ένα μαχητικό αεροσκάφος, ενώ η μοτοσυκλέτα έκανε ξανά την εμφάνισή της στο remake της ταινίας, το 2022.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Η έμπνευση της δημιουργίας του Webike βασίστηκε στην κίνηση που έκανε η Kawasaki τον Οκτώβριο του 2021, για την επέτειο των 125 χρόνων της Kawasaki Heavy Industries, την εποχή που το τμήμα της μοτοσυκλέτας διαχωρίστηκε επίσημα από το υπόλοιπο βιομηχανικό κομμάτι. Τότε, οι Ιάπωνες είχαν βάψει την αγωνιστική ZX10RR του Jonathan Rea στα χρώματα του ZXR750, ενώ αυτή του Alex Lowes στο μαύρο-κόκκινο του GPZ900R Ninja, με τη διαφημιστική καμπάνια να αναγράφει “Love at First Sight Again”, ήτοι έρωτας με την πρώτη ματιά…ξανά. Αργότερα, ο χρωματισμός που χρησιμοποίησε ο Rea, έγινε διαθέσιμος στο ευρύ κοινό, για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Η επιλογή του Ninja 1000 SX κρίνεται πιο ολοκληρωμένη, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Αυτό, γιατί την εποχή που παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο με την ονομασία αυτή, δεν θεωρούνταν ακόμα μία Superbike μοτοσυκλέτα, αλλά περισσότερο ένα sport-touring μοντέλο. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 2003, η μεγάλη κατηγορία των WSBK, τα οποία ξεκίνησαν να υπάρχουν 4 χρόνια μετά την εμφάνιση του GPRZ900R, επέτρεπε να αγωνιστούν τετρακύλινδρα μέχρι τα 750 κυβικά.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Πιθανολογούμε ότι η Kawasaki έχει ήδη κάτι στα σκαριά της για το 2024 και τα 40 χρόνια Ninja. Δεν γνωρίζουμε όμως αν οι συντάκτες του Webike έχουν κάποιες πηγές εκ των έσω, και το συγκεκριμένο CGI θα βγει στην παραγωγή, ή αν θα παραμείνει ένας ευσεβής πόθος. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο χρωματικός αυτός συνδυασμός πάει πολύ στο Ninja 1000 SX.

Ετικέτες