Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Indian: Έρχεται το νέο Challenger [video]

Διέρρευσε το video στη συνάντηση των dealer

Σε δημιουργικό οργασμό φαίνεται πως βρίσκεται η Indian την τελευταία διετία, τόσο με την έλευση του FTR 1200, που η παραγωγή του είχε σαφή στόχο το να βάλει την αμερικάνικη εταιρεία δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά, όσο και με τις πατέντες και τα ονόματα των επερχόμενων μοντέλων της που καταθέτει ανά διαστήματα. Αυτή τη φορά, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης των dealer, διέρρευσε το video από το νέο Challenger. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και παλαιότερα στη συνάντηση των dealer της Triumph, όπου κάποιος απ’ αυτούς είχε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες απ’ το νέο Scrambler 1200 XC/XE και Speed Twin.

Το Challenger είναι ένα cruiser μοντέλο της Indian, που απευθύνεται κυρίως στην αμερικάνικη αγορά και στο παρελθόν είχε εμφανιστεί ως πρωτότυπο σε δημόσιους δρόμους με το ρεζερβουάρ και το φαίρινγκ του καλυμμένο με δέρμα και όχι με αυτοκόλλητα καμουφλάζ που χρησιμοποιούν συνήθως οι εταιρείες σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι, ο ερχομός του ήταν ήδη γνωστός. Το video της παρουσίασης του μοντέλου, εστιάζει στο νέο υγρόψυκτο δικύλινδρο V 60ο κινητήρα, με χωρητικότητα 1.770cc και την ιπποδύναμή του να φτάνει τους 120 ίππους.

Ο κινητήρας προοριζόταν για το κάποτε νέο Cross Country της Victory, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Για την ακρίβεια, τόσο η Victory όσο και η Indian αποτελούν θυγατρικές εταιρείες της Polaris, η οποία όταν απέκτησε την δεύτερη, το 2010,“τράβηξε την πρίζα” απ’ την πρώτη σταματώντας την παραγωγή των μοντέλων της, το 2017. Ως εκ τούτου, έχοντας μεγάλο απόθεμα από ανταλλακτικά για τον κινητήρα της Cross Country, τα μετέφερε στα κεντρικά της Indian, η οποία τώρα παρουσίασε τον ανανεωμένο κινητήρα στο Challenger. Πέραν αυτού, το μοντέλο όπως φαίνεται και απ’ τα πλάνα του video διαθέτει φωτιστικά σώματα LED και πολύ προσεγμένη βαφή.