Italjet - Νέος τιμοκατάλογος ο οποίος περιλαμβάνει και το Dragster 300

Στα υπόλοιπα δύο μοντέλα της Italjet οι τιμές παρέμειναν οι ίδιες
motomag Italjet - Νέος τιμοκατάλογος ο οποίος περιλαμβάνει και το Dragster 300
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Η KSR Hellas έδωσε στη δημοσιότητα τον νέο τιμοκατάλογο προτεινόμενης λιανικής των scooter της Italjet, όπου ανάμεσα στα μοντέλα συναντάμε και το Dragster 300.

Στον νέο τιμοκατάλογο της Italjet εκτός από τα Dragster 125 & 200 τα οποία συνεχίζουν να πωλούνται στα 5.695 και 5.995 ευρώ, βρίσκουμε πλέον και το νέο μοντέλο της εταιρείας Dragster 300 το οποίο είδαμε στην EICMA.

To Dragster 300 εφοδιάζεται με έναν τετράχρονο, τετραβάλβιδο και υγρόψυκτο κινητήρα 278 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 23,8 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. με ροπή 2,65 κιλά στις 6.250 σ.α.λ. Οι αναρτήσεις είναι αμφότερες ρυθμιζόμενες, οι τροχοί είναι 12 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, και στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 240 χλστ. μπροστά κι έναν 175 χλστ. πίσω. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 11 λίτρων, το ύψος σέλας είναι χαμηλό στα 770 χλστ. και το στεγνό βάρος ανακοινώνεται στα 128 κιλά. Η τιμή του Dragster 300 στην χώρα μάς είναι στα 6.795 ευρώ.

Italjet - Νέος τιμοκατάλογος ο οποίος περιλαμβάνει και το Dragster 300
Ετικέτες

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”