"Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" – Απορροφήθηκαν τα κονδύλια των 9 εκατομμυρίων ευρώ

Ακόμη 2.624 νέες αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος
motomag "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" – Απορροφήθηκαν τα κονδύλια των 9 εκατομμυρίων ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/2/2024

Άμεση ήταν η απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν για το Πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, ως αποτέλεσμα των αλλαγών που θεσπίστηκαν στη διαδικασία και συγκεκριμένα, με την επιβολή προθεσμίας 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο και την προθεσμία των 12 μηνών για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Συγκεκριμένα, μετά την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023, αποδεσμεύτηκαν κονδύλια ύψους 9 εκατ. ευρώ, τα οποία ήδη κατευθύνθηκαν σε 2.624 νέες αιτήσεις.

"Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" – Απορροφήθηκαν τα κονδύλια των 9 εκατομμυρίων ευρώ

Ταυτόχρονα, με νέα τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπεγράφη από τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών,  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση στη δυνατότητας ένταξης στη δράση e-Astypalea έως τις 31/12/2024 και των πληρωμών ως τις 31/12/2025.

Με την ίδια ΚΥΑ, που αφορά στη δράση e-Astypalea, αυξήθηκε σημαντικά το ποσό επιδότησης για απόσυρση παλιού οχήματος από τις 3.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ, όταν αυτή συνδυάζεται παράλληλα με την αγορά νέου ηλεκτρικού οχήματος.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η αγορά επαγγελματικού ηλεκτρικού οχήματος επιδοτείται ήδη με 12.000 ευρώ, οπότε σε συνδυασμό με το ποσό της απόσυρσης, η συνολική επιδότηση στην Αστυπάλαια ανέρχεται πλέον στις 22.000 ευρώ.

ΖΧΜΟΤΟ: Πούλησε πάνω από 5.000 μοτοσυκλέτες σε λιγότερο από 3 εβδομάδες

Στον απόηχο της διπλής της νίκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport
zxmoto
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/4/2026

Η ΖΧΜΟΤΟ πήρε διπλή νίκη με τον Valentin Debise μόλις στη δεύτερή της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, στην κατηγορία WSSP κι αυτό έστρεψε πάνω της τα φώτα του μοτοσυκλετιστικού κοινού σε παγκόσμια κλίμακα.

Τη νίκη της ΖΧΜΟΤΟ στο Portimao παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα. Η κινεζική εταιρεία που συνεργάζεται με την γνωστή αγωνιστική ομάδα Evan Bros, κατάφεραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, μόλις στην δεύτερή τους εμφάνιση και τερμάτισαν μπροστά από τον ανταγωνισμό που περιλαμβάνει κολοσσούς, όπως Yamaha, Kawasaki, Triumph, Ducati, Honda, MV Agusta και QJMOTOR.

zxmoto 802rr

Για την ασιατική μάρκα, ήταν ένα ορόσημο που - κατά κάποιον τρόπο - ήταν απροσδόκητο και στην πατρίδα της η είδηση έτυχε μεγάλης αποδοχής, παίρνοντας ανάλογα μεγάλη προβολή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΖΧΜΟΤΟ έχει λάβει παραγγελίες για πάνω από 5.000 μοτοσυκλέτες 820 RR και το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Ο παραπάνω αριθμός βγάζει πάντως νόημα αν σκεφτούμε πως τον αγώνα του Σαββάτου στο Portimao παρακολούθησαν μόνο στην Κίνα, πάνω από 6 εκατομμύρια οπαδοί και της Κυριακής πάνω από 9 εκατομμύρια.

zxmoto 802rr

Περιμένουμε να δούμε κι εμείς την εξέλιξη της εταιρείας, με μπροστάρη τον Zhang Xue που άφησε την Kove και δημιούργησε το 2024 την δική του εταιρεία που έχει κάνει ήδη έντονη την παρουσία της στον παγκόσμιο μοτοσυκλετιστικό χάρτη, καθώς αναμένουμε νεότερα για τυχόν άφιξη της εταιρείας του και στην ελληνική αγορά.

Ετικέτες