Κορωνοϊός: Σταμάτα και η BMW την παραγωγή!

Ένας μήνας διακοπή!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/3/2020

Επιβεβαίωση και από την Γερμανία, στο σημερινό άρθρο του ΜΟΤΟ για ολοκληρωτικό πάγωμα παραγωγής στην Ευρωζώνη. Μέχρι τώρα η BMW Motοrrad δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την διακοπή των γραμμών παραγωγής, όντας πιο ευέλικτη και στην διατήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους μηχανικούς, όπως τονίσαμε εδώ.

Ωστόσο η διακοπή τροφοδοσίας από τους προμηθευτές που αναγκάζονται με την σειρά τους να κλείσουν και ταυτόχρονα η μείωση ζήτησης από τους περιορισμούς μετακίνησης των πολιτών στις πιο μεγάλες αγορές της Ευρώπης, τους αναγκάζουν να πάρουν την απόφαση αυτή.

Συμπεριλαμβανομένου βέβαια του ζητήματος της ασφάλειας της υγείας.

Η BMW θα διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο για τέσσερις εβδομάδες και στα μέσα Απριλίου θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση.

Για τους εργαζομένους δεν θα ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη πολιτική πέρα από την άδεια, αλλά θα συνδυάσουν και την εκ περιτροπής εργασία για συγκεκριμένες θέσεις.

Το εργοστάσιο της BMW στο Σπάνταου υπάρχει ως σημείο από τότε που η εταιρεία αυτή έφτιαχνε κινητήρες αεροσκαφών και πολύ αργότερα εξαρτήματα μοτοσυκλετών, για το εργοστάσιο του μοτοσυκλετών του Μονάχου. Το 1969 όμως η παραγωγή μοτοσυκλετών της BMW μεταφέρθηκε εκεί και για πολλά χρόνια ήταν το μοναδικό εργοστάσιο της BMW Motorrad. Τώρα υπάρχουν και αλλού εργοστάσια -εκτός Ευρώπης- πέρα από προμηθευτές κινητήρων όπως των F900R-XR ή και μοτοσυκλετών ακόμη, όπως των μικρών τριακοσαριών. Πέρσι η BMW γιόρτασε τα πενήντα χρόνια αδιάκοπής λειτουργίας του εργοστασίου και τις 3.000.000 μοτοσυκλέτες που έχει κατασκευάσει εκεί…

 

Ετικέτες

Πολύνεκρο τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας: Πλαγιομετωπική σύγκρουση μεταξύ μοτοσυκλετών (Videos)

Δύο γυναίκες και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους - Κανείς δεν φορούσε κράνος
Θανατηφόρο τροχαίο Λεωφόρος Αλεξάνδρας μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/9/2026

Όπως τελείωσε ο Αύγουστος έτσι δυστυχώς ξεκινά και ο Σεπτέμβριος με πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο της Αθήνας και τις συνθήκες της πλαγιομετωπικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο μοτοσυκλετών να παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Ειδικότερα το τροχαίο δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο γυναίκες και ένας άνδρας, έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες αυτή τη στιγμή, οι δύο γυναίκες, η 27 μοτοσυκλετίστρια και η αγνώστων στοιχείων συνεπιβάτιδα της επέβαιναν στη μία μοτοσυκλέτα και κινούνταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ρεύμα προς Πατησίων λίγο πριν από το Πεδίο του Άρεως. Συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με τη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 51χρονος αναβάτης της, ο οποίος ερχόταν κάθετα από την οδό Βραΐλα, η οποία έχει φανάρι. 

Η σύγκρουση έγινε ακριβώς μετά το φανάρι που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και οι αρχές δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής αν υπήρξε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από τη μοτοσυκλετίστρια ή τον μοτοσυκλετιστή.

Μετά τη σύγκρουση οι δύο μοτοσυκλέτες σύρθηκαν για αρκετά μέτρα και προσέκρουσαν πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Έπειτα από τη σύγκρουση μαζεύτηκε στο σημείο κόσμος που προσπάθησε να βοηθήσει τα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν αναίσθητα στο οδόστρωμα.

Τα τρία άτομα παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τα μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αναφορά της Τροχαίας τα πρώτα δεδομένα υποδεικνύουν ότι κανένα από τα τρία άτομα δεν φορούσε κράνος, ενώ η Τροχαία αναφέρει ως επικρατέστερο σενάριο την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είτε από τη μοτοσυκλετίστρια είτε από τον μοτοσυκλετιστή. Η προανάκριση συνεχίζεται με την Τροχαία να προσπαθεί να μαζέψει πληροφορίες από αυτόπτεις μάρτυρες αλλά και οπτικοακουστικό υλικό ώστε να καταλήξει για τα αίτια του δυστυχήματος.  

Δείτε στο πρώτο βίντεο όπου φαίνονται να σέρνονται οι δύο μοτοσυκλέτες έπειτα από τη σύγκρουση.