Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Κορωνοϊός: Σταμάτα και η BMW την παραγωγή!

Ένας μήνας διακοπή!

Επιβεβαίωση και από την Γερμανία, στο σημερινό άρθρο του ΜΟΤΟ για ολοκληρωτικό πάγωμα παραγωγής στην Ευρωζώνη. Μέχρι τώρα η BMW Motοrrad δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την διακοπή των γραμμών παραγωγής, όντας πιο ευέλικτη και στην διατήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους μηχανικούς, όπως τονίσαμε εδώ.

Ωστόσο η διακοπή τροφοδοσίας από τους προμηθευτές που αναγκάζονται με την σειρά τους να κλείσουν και ταυτόχρονα η μείωση ζήτησης από τους περιορισμούς μετακίνησης των πολιτών στις πιο μεγάλες αγορές της Ευρώπης, τους αναγκάζουν να πάρουν την απόφαση αυτή.

Συμπεριλαμβανομένου βέβαια του ζητήματος της ασφάλειας της υγείας.

Η BMW θα διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο για τέσσερις εβδομάδες και στα μέσα Απριλίου θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση.

Για τους εργαζομένους δεν θα ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη πολιτική πέρα από την άδεια, αλλά θα συνδυάσουν και την εκ περιτροπής εργασία για συγκεκριμένες θέσεις.

Το εργοστάσιο της BMW στο Σπάνταου υπάρχει ως σημείο από τότε που η εταιρεία αυτή έφτιαχνε κινητήρες αεροσκαφών και πολύ αργότερα εξαρτήματα μοτοσυκλετών, για το εργοστάσιο του μοτοσυκλετών του Μονάχου. Το 1969 όμως η παραγωγή μοτοσυκλετών της BMW μεταφέρθηκε εκεί και για πολλά χρόνια ήταν το μοναδικό εργοστάσιο της BMW Motorrad. Τώρα υπάρχουν και αλλού εργοστάσια -εκτός Ευρώπης- πέρα από προμηθευτές κινητήρων όπως των F900R-XR ή και μοτοσυκλετών ακόμη, όπως των μικρών τριακοσαριών. Πέρσι η BMW γιόρτασε τα πενήντα χρόνια αδιάκοπής λειτουργίας του εργοστασίου και τις 3.000.000 μοτοσυκλέτες που έχει κατασκευάσει εκεί…

 

Tags: