Moto Island Official Valentino Rossi Experience - Videogame με τον “γιατρό” στην πλατφόρμα Roblox

Από την Dubit Games και την VR46 Metaverse
Moto Island Official Valentino Rossi Experience
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2023

Το νέο εγχείρημα με τη σφραγίδα του Valentino Rossi είναι το επίσημο Videogame “Moto Island Official Valentino Rossi Experience” στην πλατφόρμα Roblox.

Με το Moto Island θέλουμε να δώσουμε δημοσιότητα στο άθλημα των αγώνων μοτοσυκλέτας, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού”, δήλωσε ο Rossi. “Η διαδραστικότητα και η επικοινωνία με τους φαν μου ήταν πάντα πολύ σημαντικός παράγοντας στην καριέρα μου. Και τώρα είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να κάνω το ίδιο με τη νεότερη γενιά μέσα από το Roblox.”

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το Roblox, τότε σίγουρα ξέρουν τα παιδιά σας. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες / προγραμματιστές να σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια, και να παίζουν μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που δημιουργούνται από άλλους χρήστες. Η πλατφόρμα φιλοξενεί παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης που κατασκευάζονται από εικονικούς κύβους τύπου Lego -σε μετάφραση, με αρκετά χοντροκομμένα γραφικά. Από το καλοκαίρι του 2019, το Roblox έχει πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, ενώ σύμφωνα με το Youtube Gaming στο 2020 το Roblox βγήκε δεύτερο σε προβολές στο YouTube με 75 δισεκατομμύρια προβολές.

Το παιχνίδι της VR46 Metaverse βάζει τον παίχτη στο τιμόνι μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, με τους αγώνες να λαμβάνουν χώρα σε διάφορες εντυπωσιακές πίστες και διαδρομές, στα πρότυπα παιχνιδιών όπως το Mario Kart.

Μέχρι και 30 αγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε αγώνα, ενώ οι παίχτες μπορούν να “ξεκλειδώσουν” πολλές μοναδικές μοτοσυκλέτες και βελτιώσεις που θα τους κάνουν ταχύτερους.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν τα δικά τους αξεσουάρ όπως δερμάτινες φόρμες, κράνη, ενώ στο παιχνίδι έκανε την εμφάνιση του ακόμα και ένας συνεπιβάτη… χελώνα, όπως μια από τις μασκότ του γιατρού!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του παιχνιδιού, ΕΔΩ.

Ετικέτες

Τουλάχιστον 31 εκατομμύρια ευρώ σε έναν χρόνο από πρόστιμα για κράνος – Παραβάτης ένας στους 10

Η καμπάνια ‘Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους’ συμπλήρωσε έναν χρόνο και η Αστυνομία εξέδωσε τον απολογισμό της
sym ttlbt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιούνιο του 2025 και έκτοτε έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι μπλόκων και ελέγχων από την Αστυνομία, με τη χρήση κράνους να συνιστά μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς συνοδεύεται από εβδομαδιαία δελτία Τύπου με τα σχετικά ευρήματα.

Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό της, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, πως στη διάρκεια του χρόνου αυτού έγιναν 974.582 έλεγχοι και μέσω αυτών βεβαιώθηκαν 95.603 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.

Αυτό σημαίνει πως χοντρικά ένας στους δέκα δεν φορούσε κράνος, το 9,8% για την ακρίβεια.

Η ανάλυση των ευρημάτων μας λέει πως 84.943 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε αναβάτες δικύκλων – με 3.054 εξ αυτών εργαζόμενους ως διανομείς – και άλλες 10.660 αφορούσαν επιβάτες σε δίκυκλα.

Στο άθροισα συγκαταλέγονται και 15.940 αναβάτες ΕΠΗΟ (Ελαφριά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα), για τους οποίους το κράνος είναι επίσης υποχρεωτικό, αλλά το πρόστιμο μόλις 30 ευρώ.

Με έναν απλό υπολογισμό (παραβάσεις επί πρόστιμα, υπολογίζοντας διπλά για τους συνεπιβάτες καθώς πληρώνει πρόστιμο γι’ αυτούς και ο αναβάτης), προκύπτει μια σούμα τουλάχιστον 31.582.700 ευρώ.

Λέμε ‘τουλάχιστον’ διότι δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των παραβατών να είναι υπότροποι, κάτι που σημαίνει πως τα πρόστιμα γι’ αυτούς θα είναι πολύ αυστηρότερα. Θυμίζουμε πως βάσει του νέου ΚΟΚ, η πρώτη υποτροπή επισύρει χίλια ευρώ πρόστιμο, ενώ από τη δεύτερη και μετά πέφτουν διχίλιαρα.

Για κάθε μια από τις δεκάδες χιλιάδες παραβάσεις αυτές, οι αναβάτες έχασαν και το δίπλωμα οδήγησής τους για 30 μέρες, ενώ σε περιπτώσεις υποτροπής το διάστημα αυτό πολλαπλασιάζεται σε έξι μήνες για την πρώτη και έναν χρόνο για κάθε επόμενη. Μάλιστα από την πρώτη υποτροπή απαιτείται επανάληψη εκπαίδευσης και εξέτασης για να επιστραφεί το δίπλωμα, αυξάνοντας κι άλλο τη λυπητερή.

Από τα εβδομαδιαία δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μπορούμε ακόμη να δούμε πως υπάρχει μια ελαφρά περιοδική διακύμανση που δίχως άλλο συνδέεται με την εποχή του χρόνου, αλλά και την εκάστοτε συγκυρία (λ.χ. γιορτές και αργίες).

Ο αριθμός των αστυνομικών ελέγχων ακολουθεί μια ανάλογη διακύμανση, καθώς τον Χειμώνα έχουμε κατά μέσο όρο 15 με 16.000 ελέγχους, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός αυτός ξεπερνά με συνέπεια τους 20.000.

Έτσι το ποσοστό παραβατών ανά ελέγχους επιδεικνύει μια σχετική σταθερότητα, κυμαινόμενο μεταξύ 6 και 10%, με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται τους ζεστούς μήνες του χρόνου και τις μικρότερες τους κρύους.