Moto Morini X-Cape & Seiemezzo - Δυνατότητα πλοήγησης στην οθόνη οργάνων μέσω νέου app

Με την λύστη του “mirroring” από το smartphone του αναβάτη - Και ως retro-fit επιλογή
Δυνατότητα πλοήγησης στην οθόνη στα Moto Morini X-Cape και Seiemezzo
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/10/2023

Μια από τις πιο οικονομικές και έξυπνες λύσεις για πλοήγηση μέσω οργάνων είναι αυτή του “mirroring” -όπου αυτή υποστηρίζεται-, με τον αναβάτη να μπορεί να προβάλλει χάρτες από το κινητό του στα όργανα της μοτοσυκλέτας του. Αυτή ακριβώς τη λύση υποστηρίζουν πλέον τα Moto Morini X-Cape & Seiemezzo, μέσω ενός νέου app.

Το συγκεκριμένο σύστημα πλοήγησης λειτουργεί μέσω της εφαρμογής MotoFun App, η οποία πρέπει να κατέβει στην κινητή συσκευή του χρήστη και να συνδεθεί με τη μοτοσυκλέτα του. Η εφαρμογή MotoFun App παρέχεται δωρεάν και λειτουργεί τόσο στα Android τηλέφωνα όσο και στα iPhone.

Η λειτουργία mirroring προβάλλει τους χάρτες στην οθόνη οργάνων 7 ιντσών για το X-Cape και στην οθόνη 5 ιντσών για το Seiemmezzo, δίνοντας στον αναβάτη τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών τύπων διάταξης, συμπεριλαμβανομένης της δορυφορικής προβολής του χάρτη με ενσωμάτωση ειδοποιήσεων κυκλοφορίας.

Διαθέσιμες θα είναι επίσης διαφορετικές επιλογές προβολής και λειτουργία ημέρας/νύχτας, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες.

Στο μοντέλο Seiemmezzo, για όσους προτιμούν ένα απλούστερο στυλ οθόνης, μπορεί πάντα να επιλεγεί από το μενού η επιλογή "προβολή πλοήγησης με εικονογράμματα (pictograms)", η οποία προσφέρει μια διαφορετική διάταξη οθόνης, παρέχοντας οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε και την εναπομένουσα απόσταση για να φτάσετε στον επιλεγμένο προορισμό.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής καθημερινή χρήση αυτού του συστήματος, οι διευθύνσεις μπορούν να εισαχθούν από την κινητή συσκευή μόνο όταν η μοτοσικλέτα είναι ακίνητη. Με αυτό τον τρόπο, κατά την οδήγηση, ο αναβάτης μπορεί να επικεντρωθεί στην οδήγηση και στις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Εάν ο αναβάτης έχει αντιστοιχίσει μια συσκευή ήχου Bluetooth με τη μοτοσυκλέτα, μπορεί να λαμβάνει ηχητικές οδηγίες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει.

Κατά τη διάρκεια της πλοήγησης, είναι πάντα δυνατή η ακρόαση επιλεγμένης μουσικής από τη συσκευή του ή η λήψη και πραγματοποίηση κλήσεων από τη λίστα των δέκα τελευταίων επαφών -οι βασικές πληροφορίες οδήγησης, όπως η ταχύτητα και η θέση της ταχύτητας, θα είναι πάντα ορατές.

Η νέα λειτουργία που είναι περασμένη στο λογισμικό των X-Cape και Seiemmezzo θα είναι διαθέσιμη και ως retro-fit επιλογή, για τους πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει μια από τις δυο προαναφερθέντες μοτοσυκλέτες. Οι ιδιοκτήτες παλαιότερων X-Cape και Seiemmezzo απλά επισκεφτείτε το επίσημο δίκτυο Moto Morini για να ενημερώσετε το λογισμικό της οθόνης, δωρεάν.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες