Moto Morini X-Cape & Seiemezzo - Δυνατότητα πλοήγησης στην οθόνη οργάνων μέσω νέου app

Με την λύστη του “mirroring” από το smartphone του αναβάτη - Και ως retro-fit επιλογή
Δυνατότητα πλοήγησης στην οθόνη στα Moto Morini X-Cape και Seiemezzo
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/10/2023

Μια από τις πιο οικονομικές και έξυπνες λύσεις για πλοήγηση μέσω οργάνων είναι αυτή του “mirroring” -όπου αυτή υποστηρίζεται-, με τον αναβάτη να μπορεί να προβάλλει χάρτες από το κινητό του στα όργανα της μοτοσυκλέτας του. Αυτή ακριβώς τη λύση υποστηρίζουν πλέον τα Moto Morini X-Cape & Seiemezzo, μέσω ενός νέου app.

Το συγκεκριμένο σύστημα πλοήγησης λειτουργεί μέσω της εφαρμογής MotoFun App, η οποία πρέπει να κατέβει στην κινητή συσκευή του χρήστη και να συνδεθεί με τη μοτοσυκλέτα του. Η εφαρμογή MotoFun App παρέχεται δωρεάν και λειτουργεί τόσο στα Android τηλέφωνα όσο και στα iPhone.

Η λειτουργία mirroring προβάλλει τους χάρτες στην οθόνη οργάνων 7 ιντσών για το X-Cape και στην οθόνη 5 ιντσών για το Seiemmezzo, δίνοντας στον αναβάτη τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών τύπων διάταξης, συμπεριλαμβανομένης της δορυφορικής προβολής του χάρτη με ενσωμάτωση ειδοποιήσεων κυκλοφορίας.

Διαθέσιμες θα είναι επίσης διαφορετικές επιλογές προβολής και λειτουργία ημέρας/νύχτας, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες.

Στο μοντέλο Seiemmezzo, για όσους προτιμούν ένα απλούστερο στυλ οθόνης, μπορεί πάντα να επιλεγεί από το μενού η επιλογή "προβολή πλοήγησης με εικονογράμματα (pictograms)", η οποία προσφέρει μια διαφορετική διάταξη οθόνης, παρέχοντας οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε και την εναπομένουσα απόσταση για να φτάσετε στον επιλεγμένο προορισμό.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής καθημερινή χρήση αυτού του συστήματος, οι διευθύνσεις μπορούν να εισαχθούν από την κινητή συσκευή μόνο όταν η μοτοσικλέτα είναι ακίνητη. Με αυτό τον τρόπο, κατά την οδήγηση, ο αναβάτης μπορεί να επικεντρωθεί στην οδήγηση και στις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Εάν ο αναβάτης έχει αντιστοιχίσει μια συσκευή ήχου Bluetooth με τη μοτοσυκλέτα, μπορεί να λαμβάνει ηχητικές οδηγίες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει.

Κατά τη διάρκεια της πλοήγησης, είναι πάντα δυνατή η ακρόαση επιλεγμένης μουσικής από τη συσκευή του ή η λήψη και πραγματοποίηση κλήσεων από τη λίστα των δέκα τελευταίων επαφών -οι βασικές πληροφορίες οδήγησης, όπως η ταχύτητα και η θέση της ταχύτητας, θα είναι πάντα ορατές.

Η νέα λειτουργία που είναι περασμένη στο λογισμικό των X-Cape και Seiemmezzo θα είναι διαθέσιμη και ως retro-fit επιλογή, για τους πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει μια από τις δυο προαναφερθέντες μοτοσυκλέτες. Οι ιδιοκτήτες παλαιότερων X-Cape και Seiemmezzo απλά επισκεφτείτε το επίσημο δίκτυο Moto Morini για να ενημερώσετε το λογισμικό της οθόνης, δωρεάν.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες