Το MOTO πήγε στο Suzuki Festival 2025

Το μοτοσυκλετιστικό τριήμερο ξεκίνησε σήμερα στις Αφίδνες
suzuki
Από το

motomag

9/5/2025

Η Suzuki Moto Greece διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Suzuki Festival, τη μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη μοτοσυκλέτα και τους ανθρώπους της.

Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, από τις 10:00 έως τις 19:00, η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki σας περιμένει στο Riding School του Θανάση Χούντρα στις Αφίδνες για ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο δράση, μοτοσυκλέτες και εκπλήξεις.

Εμείς ήμασταν εκεί σήμερα και είδαμε από κοντά όλα τα νέα μοντέλα της Suzuki όπως και τα νέα DR-Z 4S και DR-Z 4SM. Καθώς επίσης και εμβληματικά αγωνιστικά, custom και ιστορικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη ακόμη και σήμερα που είναι μία εργάσιμη ημέρα, οπότε το Σαββατοκύριακο οι εγκαταστάσεις του Riding School αναμένεται να είναι γεμάτες, καθώς όλα τα test rides είναι ήδη κλεισμένα.

Πριν από κάθε test ride μάλιστα, οι εκπαιδευτές του Riding School παρέχουν στους συμμετέχοντες οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη και απολαυστική εμπειρία.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει τον πρώτο επίσημο προσομοιωτή αγωνιστικής οδήγησης MotoGP στην Ελλάδα, powered by MOTOKINISI.

Επιπλέον, το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 14:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης από την ομάδα του Riding School, ανοιχτά σε όλους τους επισκέπτες.

Μουσική, φαγητό και happenings συνοδεύουν αυτή τη μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας, αφιερωμένη στους φίλους της Suzuki – και όχι μόνο!

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες