Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MOTO Test Ride Event 2019: Οδηγήστε το μέλλον 11 & 12 Μαΐου!

Θα γίνει με τον καλύτερο καιρό!

Το μεγαλύτερο Test Ride της Ευρώπης, το Test Ride Event του MOTO, θα γίνει όπως όλα δείχνουν με τον καλύτερο καιρό!

Και η τελευταία δικαιολογία που θα μπορούσε να έχει κάποιος, δείχνει να εξαφανίζεται καθώς επιβεβαιώνονται οι αρχικές προβλέψεις για καλοκαιρία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Μαΐου, όπου θα πραγματοποιηθεί το 5o ετήσιο Test Ride Event του MOTO!

Πριν από πέντε χρόνια είχαμε την ιδέα να φτιάξουμε μία εκδήλωση που θα επέτρεπε στους αναγνώστες μας να οδηγήσουν τα νέα μοντέλα με την σειρά, σαν να υπήρχε μία Έκθεση Μοτοσυκλέτας που αντί να κοιτάς, καβαλάς και φεύγεις! Ήταν μία ιδέα που πιστεύαμε πως θα έχει απήχηση, αλλά δεν φανταζόμασταν πως θα μπορούσε να γίνει θεσμός, και θα καθιερωνόταν φτάνοντας να μετρά την πέμπτη συνεχή χρονιά που διοργανώνεται!

Στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, χρησιμοποιώντας και την πίστα των καρτ για την πλειοψηφία των σκούτερ και των μικρών μοτοσυκλετών, συγκεντρώνουμε περισσότερα από 80 νέα μοντέλα, μοτοσυκλετών, παπιών και σκούτερ για να τα οδηγήσουν δωρεάν οι αναγνώστες και φίλοι του ΜΟΤΟ!

Την πλήρη λίστα με τις τελευταίες προσθήκες μοντέλων μπορείτε να την δείτε παρακάτω.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εγγραφή γίνεται επί τόπου, όχι πριν, με τις εξής ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ προϋποθέσεις:

  • ΠΡΕΠΕΙ να φέρετε Κράνος, Μπουφάν με ενισχύσεις και Γάντια
  • ΠΡΕΠΕΙ να φοράτε ΜΠΟΤΑΚΙΑ ή οποιοδήποτε παπούτσι κλείνει τον αστράγαλο. Θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συμμετοχή με αθλητικό παπούτσι
  • ΠΡΕΠΕΙ να φοράτε ΜΑΚΡΥ παντελόνι από σκληρό ύφασμα, για παράδειγμα τζιν. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συμμετοχή με αθλητική φόρμα, και φυσικά με κοντό παντελόνι
  • ΠΡΕΠΕΙ να έχετε δίπλωμα μοτοσυκλέτας για την κατηγορία μοτοσυκλετών που θέλετε να οδηγήσετε για παράδειγμα οι κάτοχοι Α2 θα οδηγήσουν όσα μοντέλα προβλέπεται να οδηγηθούν με αυτό το δίπλωμα
  • ΠΡΕΠΕΙ να έρθετε με την καλή σας διάθεση. Πρόκειται για μία δωρεάν εκδήλωση, μία γιορτή της μοτοσυκλέτας. Δεν έρχεστε για να οδηγήσετε και να φύγετε στα γρήγορα, δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του Test Ride Event!
  • ΔΕΝ μπορείτε να οδηγήσετε με συνεπιβάτη, αλλά σας ενθαρρύνουμε να φέρετε την παρέα σας που δεν οδηγεί μαζί σας. Τόσο για τον χαβαλέ που υπάρχει στην όλη διαδικασία, αλλά και γιατί θα μπορεί να περιηγηθεί στην εγκατάσταση των εταιριών και να δει από κοντά τόσο τις στατικές μοτοσυκλέτες, όσο και εκείνες που είναι διαθέσιμες για δοκιμή
  • ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθείτε τις οδηγίες μας κατά την διάρκεια της δοκιμής, διαφορετικά αποβάλλεστε από την συνέχεια του Test Ride

Διάρκεια εκδήλωσης:

Σάββατο και Κυριακή, 11 και 12 Μαΐου 2019 από τις 09:00 έως τις 18:00 με διάλειμμα μίας ώρας το μεσημέρι για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό και τεχνικό έλεγχο.

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που θα έρθετε στο συγκεκριμένο Test Ride, θα πρέπει να ξέρετε πως πρόκειται για μία εκδήλωση που γίνεται για 5η χρονιά με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, μία πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία. Δεν πρόκειται για ένα απλό test ride που έρχεστε, οδηγείτε και φεύγετε. Στο MOTO Test Ride Event οι μοτοσυκλέτες διαλέγουν τους αναβάτες από το πρωί έως και το μεσημέρι και μετά το διάλειμμα, οι ρόλοι αντιστρέφονται για πρώτη φορά φέτος, όπως θα εξηγήσουμε.

Δεν υπάρχει περιορισμός στα μοντέλα που μπορείτε να οδηγήσετε από το πρωί έως και το μεσημέρι τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή. Όρεξη να έχετε, καβαλάτε αυτό που βρίσκεται μπροστά σας εκείνη την στιγμή, όποιο κι αν είναι, και ακολουθείτε τον πλοηγό στην πίστα των Μεγάρων. Επιστρέφετε και συνεχίζεται από την αρχή.

Μετά το διάλειμμα θα υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξετε έως τρία συγκεκριμένα μοντέλα και να πάρετε σειρά προτεραιότητας για τα συγκεκριμένα τρία. Θα μπορείτε να οδηγήσετε πολύ περισσότερα χωρίς σειρά προτεραιότητας.

Καθώς η εκδήλωση αυτή δεν είναι εταιρική, ούτε κι έχει καθαρά εμπορικό χαρακτήρα, αλλά την διοργανώνει «η ομάδα που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν» η ομάδα που εκδίδει το περιοδικό ΜΟΤΟ, διαφοροποιείται από ένα test ride μίας αντιπροσωπείας μοτοσυκλετών. Εδώ δεν υπάρχει εκ των προτέρων εγγραφή και δήλωση ενδιαφέροντος, που είναι δεσμευτική μόνο για την ομάδα του περιοδικού και μπορεί κάποιος που έχει δηλώσει συμμετοχή να μην παραστεί, χαλώντας το πρόγραμμα. Το μεγάλο αυτό κόστος τόσο για την πλήρη δέσμευση της πίστας, όσο και ολόκληρης της διοργάνωσης, μπορεί να καλυφτεί μόνο αν έρθουν όλοι για να οδηγήσουν και να χαρούν την διαδικασία αυτή όπου επίκεντρο είναι η μοτοσυκλέτα ως έννοια και όχι ως μοντέλο!

 

Σας περιμένουμε όλους, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΡΟΣ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ:

 

 

 

Όλες οι μεγάλες εταιρείες θα είναι εκεί. Δεν μπορεί να λείπετε εσείς!


Για πρώτη χρονιά φέτος η ιταλική φίρμα θα συμμετέχει στο MOTO Test Ride Event με το Monster 821, ενώ θα διαθέτει και τρία ακόμη μοντέλα που θα μπορούν να οδηγηθούν μετά το διάλειμμα στις 15:00 κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος στην γραμματεία και με σειρά προτεραιότητας

* Οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες μετά τις 15:00 και θα μπορούν να οδηγηθούν κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος στην γραμματεία και με σειρά προτεραιότητας

 

Piaggio / Vespa
Beverly 300
Beverly 350 Sport Touring
GTS 300 HPE Supertech

Τα best sellers της οικογένειας Beverly θα δηλώσουν παρών στα Μέγαρα, μαζί με την Vespa GTS 300 HPE που διαθέτει τον ανανεωμένο και δυνατότερο κινητήρα των 300cc!

 

Yamaha
YS 125
MT-10
TMAX Sport Edition
MT-09SP
Tracer 900
MT 320
MT-07
NMAX

Με οκτώ μοτοσυκλέτες και scooters θα είναι παρούσα η Yamaha στην πίστα των Μεγάρων, τα οποία καταλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Από τα streetfighter MT-10, MT-09SP, ΜΤ-07 και MT 320, μέχρι το sport touring Tracer 900, τα best sellers scooters TMAX S.E. και NMAX, αλλά και το χρηστικό YS125!

 

Παρακάτω ακολουθούν και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα που έχουν δηλωθεί ήδη από τις εταιρείες με τη χρονολογική σειρά που δηλώθηκαν, ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα

 

BMW


S1000XR
R1250R
F850GS

To S1000XR είναι "θαμώνας" πλέον στο event και τώρα στην ανανεωμένη μορφή του δίνει μια διαφορετική διάσταση για τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της BMW. To R1250R από την άλλη, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του βελτιωμένου boxer με την ShiftCam τεχνολογία που έχει προσδώσει νέα χαρακτηριστικά στην απόδοση του δικύλινδρου. Το F850GS θα εκπροσωπήσει τα δικύλινδρα εν σειρά των Βαυαρών στο νέο… outfit για το 2019.

 

 

Kawasaki


Versys 1000 SE
Versys 650
Versys 300X
Z900RS
W800
Z400

Η Kawasaki θα παρατάξει σύσσωμη την οικογένεια των Versys, με το Versys 1000 SE να συγκεντρώνει την προσοχή, καθώς ο πλούσιος ηλεκτρονικός εξοπλισμός του το έχει ανανεώσει ριζικά, ενώ τα Versys 650 και Versys 300X αποτελούν από τις πιο δυνατές επιλογές σε δύο αντίστοιχα από τις πιο εμπορικές κατηγορίες της αγοράς. Το Ζ900RS είναι η neoretro πρόταση από το Akashi, ενώ το W800 φέρει την κλασσική παράδοση της Kawasaki προσαρμοσμένη στην Euro4 εποχή, μαζί με το Ζ400 που θέτει τα στάνταρ των επιδόσεων στην μικρομεσαία κατηγορία των Naked μοτοσυκλετών.


Peugeot


Belville 200i
Speedfight 4 125i

Δύο διαφορετρικές εκφάνσεις από το σύμπαν των scooter θα έχει διαθέσιμες η Peugeot, με το Belville 200i που συνδυάζει το στιλ με την πρακτικότητα και το Speedfight 4 που δεν μπορεί να κρύψει τα σπορ γονίδιά του.

 

Aprilia

RSV4 1100 Factory
Tuono 1100 Factory

Μέσα στις πρώτες κιόλας συμμετοχές, ήταν η μοτοσυκλέτα με τα περισσότερα άλογα που κατέγραψε το δυναμόμετρο του ΜΟΤΟ. Η ναυαρχίδα της Aprilia που θα συνοδεύεται από τ streetfighter Tuono –επίσης στην έκδοση Factory- με το οποίο μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα. Το ποδαρικό στις δηλώσεις συμμετοχών έγινε με πολλά γκάζια!

 

Daytona

X310
T310
R310

Τα μονοκύλινδρα της Daytona που κατασκευάζονται από την Zontes, και που μέχρι στιγμής έχουν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις χάρη στον σχεδιασμό, τον εξοπλισμό και την ποιότητα κατασκευής τους, σε συνδυασμό με την άκρως ανταγωνιστική τιμή τους, θα βρίσκονται όλα διαθέσιμα για εσάς.

 

FB Mondial

HPS 300
HPS 125

Η αναγεννημένη Mondial θα είναι παρούσα με τις δύο εκδόσεις-κυβισμούς του εντυπωσιακού σχεδιαστικά HPS.


Honda

CB650F
CB500F MY18
CBR500R
CB300R
CB500X MY19
CRF250 RALLY MY18 BLACK
NC750 X ABS DCT 2018
X-ADV
INTEGRA NC750 2018
AFRICA TWIN ABS 2018 M/T
AFRICA TWIN BIG TANK ABS DCT 2018
GTR150
MONKEY 125 ABS
C125 ICONIC-RED
SH MODE 125
FORZA 300 ABS
SH300 AIR FORCE
SH150 ABS TOP BOX 2018

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αντιπροσωπεία της Honda στην Ελλάδα θα έχει μια δυναμική παρουσία με, ούτε λίγο ούτε πολύ, 18 μοντέλα! Από το Africa Twin μέχρι το CB650F και από το Χ-ADV μέχρι την οικογένεια των SH οι επιλογές θα είναι πραγματικά πολλές, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το παρών θα δηλώσουν το Z125 Monkey και το C 125 Super Cub, καθώς και το παπί GTR 150.

 
Kymco

AK 550i ABS Noodoe

Xciting S 400i ABS Noodoe

DownTown 350i ABS Noodoe

XTown 300i ABS

Agility 16+ 200i ABS

Τα αναβαθμισμένα scooters της Kymco που καταλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα υποκατηγοριών, με τα περισσότερα από αυτά να είναι εξοπλισμένα με το σύστημα πολυμέσων και οργάνων Noodoe της εταιρείας, θα είναι κι αυτά διαθέσιμα όλο το διήμερο του event.

 
Moto Guzzi

V85TT
Το πολυαναμενόμενο adventure bike της Moto Guzzi, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το event. Θα έχετε λοιπόν την ευκαιρία να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι όλα όσα διαβάσατε στην παρουσίαση του μοντέλου μέσα από τις σελίδες του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα.


Royal Enfield

Himalayan
Classic
Interceptor
Continental GT

Η Royal Enfield θα έχει επίσης μια δυναμική παρουσία, καθώς πέρα από τα Himalayan και Classic θα διαθέτει και τα δύο δικύλινδρα, Interceptor και Continental GT 650cc, που σηματοδοτούν τη νέα εποχή στην Ιστορία της.


Suzuki

V-Strom 250
V-Strom 650
V-Strom 650XT
V-Strom 1000
SV 650
GSX250R
GSX-S125
Address 110
Burgman 200
Burgman 400

Η Suzuki θα παρατάξει στα πιτς των Μεγάρων τα best sellers της, όλη την οικογένεια των V-Strom δηλαδή, μαζί με τις προτάσεις της για την μεσαία και μικρότερη κατηγορία κυβικών, αλλά και δύο από τα πιο εμπορικά μέλη της οικογένειας των Burgman

 


SYM

VF185
HD300

Το μεγαλύτερο παπί της αγοράς –από άποψη κυβικών- και το ανανεωμένο HD300, θα αναλάβουν να εκπροσωπήσουν την SYM δίνοντας την δυνατότητα να πάρετε μια γεύση από την φιλοσοφία της εταιρείας που καταγράφει εκ των μεγαλύτερων ποσοστών των ταξινομήσεων στην Ελλάδα.

 

Ακόμη περισσότερα μοντέλα θα προστεθούν τις αμέσως επόμενες μέρες!