ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Νέα οργανωτική δομή
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/2/2017

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. αντιπρόσωπος της Yamaha στη χώρα μας, προχώρησε σε οργανωτικές αλλαγές. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

 

Νέα οργανωτική δομή στη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

 

Σε αναμόρφωση των επιχειρηματικών της κλάδων προχώρησε πρόσφατα η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά, με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης της στις αγορές που δραστηριοποιείται, την περαιτέρω ανάπτυξη της πελατοκεντρικής της φιλοσοφίας και την αξιοποίηση πιθανών επιχειρηματικών ευκαιριών, επενδύοντας στο ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό και στο υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που παραδοσιακά διακρίνουν τον Όμιλο. Οι οργανωτικές αλλαγές αφορούν στη σύσταση 3 νέων Κλάδων οι οποίοι καλύπτουν το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου. Τις θέσεις των Διευθυντών των νέων Κλάδων στελεχώνουν έμπειρα στελέχη της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, με μακρόχρονη παρουσία και σημαντική συνεισφορά στον Όμιλο.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Κλάδος Yamaha : Περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων των δικύκλων και όλων των συναφών προϊόντων της Yamaha στην Ελλάδα, καθώς και τις δραστηριότητες της εταιρίας σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Ως επικεφαλής του κλάδου αναλαμβάνει ο Γιάννης Σώκιαλης.

O κος Σώκιαλης ξεκίνησε την καριέρα του στη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ως Product Manager Δικύκλων, ενώ το 2002 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή After Sales, έχοντας στην ευθύνη του τα τμήματα Ανταλλακτικών, Αξεσουάρ και Τεχνικής Υποστήριξης.  Την περίοδο από το 2008 έως το 2011 διετέλεσε Διευθυντής Κλάδου Δικύκλων. Από το 2012 μέχρι προσφάτως είχε τα καθήκοντα της θέσης Διευθυντή Λιανικής και Αξεσουάρ της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, με την ευθύνη για τη λειτουργία και ανάπτυξη της θυγατρικής ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε., της οποίας διετέλεσε και Διευθύνων Σύμβουλος.  Ως παλαιό στέλεχος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ και έμπειρος γνώστης των αγορών που δραστηριοποιείται η Εταιρεία, θα συνεχίσει να συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου.

 

Κλάδος Marine & Retail : Περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρίας στον χώρο της θάλασσας (προϊόντα Yamaha και Selva, πωλήσεις και ενοικιάσεις σκαφών), το Μοτοδίκτυο και το MotoDirect, ενσωματώνοντας επίσης το σύνολο των δραστηριοτήτων σε αξεσουάρ και ελαστικά.

Ως επικεφαλής του κλάδου αναλαμβάνει ο Γιώργος Λειβαδίτης.

Ο κος Λειβαδίτης ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία το 2004 ως Διευθυντής Marketing στην Εμπορική Διεύθυνση ως το τέλος του 2007. Από το 2008 έως και το 2010 κατείχε τη θέση του Marine Business Division Manager έχοντας την πλήρη ευθύνη για τις δραστηριότητες της εταιρίας στο χώρο της Θάλασσας. Από το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2016 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων στον κλάδο ΥΑΜΑΗΑ, με κύρια αρμοδιότητα την προώθηση του συνόλου των προϊόντων της ΥΑΜΑΗΑ και το συντονισμό των δικτύων συνεργατών δικύκλων, προϊόντων θάλασσας αλλά και ανταλλακτικών και λιπαντικών στην ελληνική αγορά.

 

Κλάδος Porsche : Περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων της Porsche στην Ελλάδα.

Ως επικεφαλής του κλάδου αναλαμβάνει ο Θοδωρής Παπαδόπουλος.

 

Ο κος Παπαδόπουλος ξεκίνησε να εργάζεται στη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ το 2002, αρχικώς στη Δ/νση After Sales ως Product Manager Ανταλλακτικών και Λιπαντικών και στη συνέχεια ως Group Product Manager Ανταλλακτικών, Λιπαντικών και Αξεσουάρ, έχοντας στην ευθύνη του εκτός από τα  γνήσια είδη της Yamaha και το σύνολο των λοιπών μαρκών αξεσουάρ αναβάτη και τεχνικών αξεσουάρ τα οποία εισάγει και διανέμει ο Όμιλος στην Ελλάδα. Το 2010 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Διεθνών Δραστηριοτήτων, έχοντας ως κύρια αρμοδιότητα τη Γενική Διεύθυνση των θυγατρικών του Ομίλου σε Ρουμανία (MOTODYNAMICS SRL) και Βουλγαρία (MOTODYNAMICS LTD), οι οποίες δραστηριοποιούνται στην αντιπροσώπευση του συνόλου των προϊόντων Yamaha στις τοπικές αγορές. Παράλληλα με την ευθύνη συντονισμού των τοπικών ομάδων και τη λειτουργία και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στις θυγατρικές εξωτερικού, από το 2011 ανέλαβε και τη θέση του Διευθυντή Marketing του Κλάδου Yamaha στην Ελλάδα, διατηρώντας έως πρόσφατα και τις δύο αυτές θέσεις. 

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025