ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Στηρίζει το έργο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο Ποσειδών”

Ο όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στηρίζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα που θέλουν να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα
ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
Από το

motomag

1/8/2023

H MOTOΔΥΝΑΜΙΚΗ ενισχύει το τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ:

Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας (ΝΟΚ) είναι ένας από τους πιο ιστορικούς και επιτυχημένους επαρχιακούς ομίλους της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε το 1924 και απέκτησε τη σημερινή επωνυμία Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» 28 χρόνια αργότερα, προσφέροντας ανιδιοτελώς εδώ και περίπου έναν αιώνα τη δυνατότητα άθλησης σε νέους όλων των ηλικιών, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες στα πολλαπλά αθλήματα που διατηρεί.

Τον Ιούνιο του 2022 αποδέχθηκε την πρόταση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας να δημιουργήσει τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα, μέσω του προγράμματος Blue Mediteraneo, με τα μέλη του να αποκτούν τη δυνατότητα της θεραπευτικής επαφής με το υγρό στοιχείο, της ελευθερίας και της κίνησης που προσφέρει η θάλασσα σε όλους. Πρόγραμμα που υλοποιείται με χορηγία του ιταλικού ιδρύματος Fondazione Terzo Pilastro internationale και φιλοδοξεί να ανοίξει νέες προοπτικές, για την ενσωμάτωση περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο άθλημα.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Τον Ιούνιο του 2023 συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ΠΕ Μεσσηνίας το 1ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ.

Πρωτάθλημα που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, αγκαλιάστηκε από όλη την κοινότητα του σπορ και υπενθύμισε σε όλους τη μεγάλη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών. Συγκεκριμένα, με μήνυμα το «Βρες κι εσύ το δικό σου κύμα – Χάρισε ζωή – Γίνε δότης μυελού των οστών» ο ΝΟΚ πήρε την πρωτοβουλία για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών, αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, το σπουδαίο του κοινωνικό πρόσημο.

Το όραμα των στελεχών και της «οικογένειας» του ΝΟΚ ήταν και παραμένει, άλλωστε, να μεταδώσουν στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα πως «ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους», ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης και να γίνει το όχημα για προβολή σημαντικών κοινωνικών μηνυμάτων.

Όραμα που στηρίζουν τις τελευταίες δεκαετίες εταιρείες τόσο από την πόλη της Καλαμάτας, όσο κι από ολόκληρη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους και η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ που αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο των ανθρώπων του «ΝΟΚ» παραχώρησε μία εξωλέμβιας Yamaha για το συνοδευτικό σκάφος, βοηθώντας στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή των αγώνων."

Ετικέτες

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Αύξηση της αξίας της κατά 19%, σε σύγκριση με την προηγούμενη αποτίμηση (906 εκατομμύρια ευρώ το 2021)
motomag Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Όμιλος Piaggio, ανέθεσε στην Interbrand - παγκόσμιος ηγέτης στη συμβουλευτική εμπορικών σημάτων- να διερευνήσει το πόσο αποτιμάται η αξία της εταιρείας Vespa, με την συμβουλευτική εταιρεία να αποτιμά την αξία του εμπορικού σήματος Vespa στα 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της Interbrand έδειξαν ταυτόχρονα πως σε σχέση με το 2021 η εμπορική αξία της Vespa αυξήθηκε κατά 19% (το 2021 η εμπορική αξία άγγιζε τα 906 εκατομμύρια ευρώ), με τον Manfredi Ricca, Global Chief Strategy Officer της Interbrand να δηλώνει: “Ίσως γίνεται κατάχρηση του όρου εμβληματική, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί αυτή η μάρκα. H Vespa είναι μια μάρκα με κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται διαρκώς. Έχει ιταλικές ρίζες, ωστόσο αγαπήθηκε παγκοσμίως. Eίναι μία premium μάρκα, που παραμένει όμως ανοιχτή σε όλους. Το έργο της αποτίμησης όχι μόνο προσδιορίζει σε αριθμούς την επιτυχία αυτής της μάρκας, αλλά δείχνει και ότι η Vespa αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, μία μίξη κινητικότητας, έκφρασης και κουλτούρας.”

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του εμπορικού σήματος Vespa, η Interbrand χρησιμοποίησε αποδεδειγμένες τεχνικές αποτίμησης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πόρων, δεδομένων της αγοράς και ποσοτικών μελετών που διεξήχθησαν σε 10 βασικές αγορές εμπορικής αναφοράς για την Vespa (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Κίνα και Ινδία). Η Vespa επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ηγετική της θέση στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στις Η.Π.Α. και την Ασία, παρουσιάζοντας ανάπτυξη ιδιαίτερα στην Ινδονησία, όπου ο όμιλος Piaggio άνοιξε πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο για την τοπική αγορά. Η μελέτη που διεξήγαγε η Interbrand, επιβεβαιώνει πως η Vespa δεν είναι ένα απλό scooter αλλά ένας σύγχρονος τρόπος lifestyle κάτι που αποδεικνύουν οι συνεργασίες με τις εταιρείες Christian Dior, Disney Pixar, τη Lego, την Walt Disney καθώς και τον τραγουδιστή Justin Bieber.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Σύμφωνα με τους παράγοντες δυναμικής της εταιρείας (Brand Strength Score) που αναλύθηκαν στη μελέτη της Interbrand, η Συγγένεια και η Διακριτικότητα επιβεβαιώνονται ως βασικές αρχές της Vespa. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τη βαθιά εγγύτητα που έχει η Vespa με τους πελάτες της, αλλά και την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθηματική σύνδεση μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερα διαφοροποιημένες και καινοτόμες κινήσεις. Εν ολίγοις, η Vespa επιβεβαιώνει πως είναι μια εταιρεία μόδας-lifestyle σε δύο τροχούς, η οποία στοχεύει προς το μέλλον με μια ξεκάθαρη στρατηγική, την οποία ακολουθούν και αγαπούν εκατομμύρια παθιασμένοι αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Η αποτίμηση της εμπορικής επωνυμίας άνω του 1 δις ευρώ αναδεικνύει τη σχέση που έχει η εταιρεία με το παγκόσμιο κοινό της καθώς επίσης πως η Vespa αποτελεί κλειδί στην επιχειρηματικότητα και όχι ζημιογόνα επιχείρηση. Επιπρόσθετα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι πως το Piaggio Group είδε φέτος τα έσοδα του να αυξάνονται κατά 25% αγγίζοντας τα 2 δις ευρώ.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

 

Ετικέτες