MOTORCYCLE EVENTS 2019: Πρόγραμμα MOTOSHOW-Scooter Festival-Ημέρες Μοτοσυκλέτας!

Οι ημερομηνίες που πρέπει να αποστηθίσετε!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/2/2019

Όπως καιρό πριν είχαμε ενημερώσει, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Μοτοσυκλέτας, πράγμα που δεν είναι ιδιαίτερα περίεργο καθώς από την πρώτη στιγμή ο προσανατολισμός τους Συνδέσμου Εισαγωγέων Δικύκλων ήταν αυτή να πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεμείνουμε από εκδηλώσεις, ιδιαίτερα από την στιγμή που φέτος θα συνεχίσουν ενισχυμένοι οι θεσμοί που χρόνια τώρα είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε και που αδιάκοπα συνεχίζουν την παρουσία τους και φέτος

Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, το MOTOSHOW, κι έπειτα στην Αθήνα το Scooter Festival & Electric Bike Show, καθώς και οι Ημέρες Μοτοσυκλέτας αμέσως μετά, είναι οι ημερομηνίες που πρέπει όλοι να αποθηκεύσουν και να προγραμματίσουν από τώρα, πως δεν θα τις δεσμεύουν για οτιδήποτε άλλο!

 

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2019: Δεν θα πραγματοποιηθεί – Χρονικό κι αιτίες

ΜOTOSHOW  THESSALONIKI  12-14 /4

Η καθιερωμένη πλέον έκθεση για τους δύο τροχούς επανέρχεται για πέμπτη φορά και πάλι στο χώρο της ΔΕΘ, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Ανανεωμένη, σε νέους χώρους (περίπτερα 6 & 5), θα προσελκύσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Β. Ελλάδα αλλά και επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες. Αυτός ο κόσμος κρατάει ζωντανή αυτή την έκθεση με την αγάπη που δείχνει κάθε χρόνο στους δύο τροχούς.

Στη φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά θα υπάρχει πίστα για test ride ηλεκτροκίνητων δικύκλων σε κλειστό χώρο , έτσι ώστε ο επισκέπτης να δοκιμάσει και να κρίνει την νέα αυτή κατηγορία δικύκλων. Σε κλειστό χώρο θα γίνονται τα stunt show και test ride με μοτοσυκλέτες και scooter που θα γίνονται στους δρόμους γύρω από την ΔΕΘ.

Σε ένα τριήμερο γιορτής οι φίλοι μας από την Β. Ελλάδα θα δουν, θα οδηγήσουν και θα ονειρευτούν την επόμενη μοτοσυκλέτα τους.

SCOOTER FESTIVAL & ELECTRIC BIKE SHOW 15-17/6

Στον ανακαινισμένο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ, στο κέντρο της πόλης, μια εκδήλωση για την μετακίνηση στην πόλη.

Η πρακτικότητα στη μετακίνηση μέσα στην πόλη (και όχι μόνο), έχει κάνει το scooter και το παπί το κυρίαρχο δίτροχο σε αστικό περιβάλλον. Την πρακτικότητα αυτή θα την αναδείξουμε σε ένα τριήμερο , παρουσιάζοντας  τις λύσεις που υπάρχουν, τα νέα μοντέλα αλλά και τη δυνατότητα να οδηγήσει ο επισκέπτης ηλεκτροκίνητα scooter.

Παράλληλα, θα δει θεματικές εκθέσεις για κλασικά μηχανάκια, αφιέρωμα στην ιστορία της vespa, αλλά και custom κατασκευές σε scooter και παπιά.

Στόχος είναι να προσελκύσουμε και κοινό που δεν έχει ως τώρα σχέση με το δίκυκλο και να του το προτείνουμε όχι μόνο ως μέσο μετακίνησης αλλά και σαν τρόπο ζωής.

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ  20-23/6 Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Η μεγαλύτερη γιορτή για τους φίλους της μοτοσυκλέτας  αλλάζει για φέτος ημερομηνία και προσαρμόζει το concept της στη φετινή ανάγκη της αγοράς χωρίς όμως να αλλάξει τον τρόπο παρουσίας της.

Η φετινή εκδήλωση θα παρουσιάσει ό,τι πιο νέο υπάρχει για το 2019 στη μοτοσυκλέτα από όλες τις κατηγορίες αλλά πάντα με την αυστηρή παρουσία μόνο μοτοσυκλετών .

Φυσικά, δεν θα λείψουν οι κλασικές και custom μοτοσυκλέτες, οι δυνατές μουσικές και τα live, δημιουργώντας ένα τετραήμερο party με πολλή rock διάθεση.

Το σίγουρο είναι, σε όποιο event θα επιλέξετε να είστε, θα περάσετε καλά!!!

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες:

www.motorcycleevents.gr

Zero Motorcycles – Για πρώτη φορά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κατακτά το Maudes Trophy

Διανύοντας 1.760 χιλιόμετρα σε 60 ώρες και πολικές θερμοκρασίες, πάνω σε δύο DSXR/X
motomagZero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/12/2023

Η Zero κατάφερε να γίνει η πρώτη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που κατέκτησε το Maudes Trophy, ένα βραβείο με εκατό χρόνια ιστορίας, με δύο DSR/X και μία ομάδα 7 ατόμων.

Το Maudes Trophy ξεκίνησε από τον George Petty το 1923, όταν ο ιδιοκτήτης του συνεργείου Maudes Motor Mart στο Λονδίνο είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα “έπαθλο αντοχής” για μοτοσυκλέτες. Ως υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του αγώνα σύμφωνα με τους κανόνες και την απονομή του βραβείου ορίστηκε η ACU (Auto-Cycle Union), ο διοικητικός φορέας μηχανοκίνητου αθλητισμού για μοτοσυκλέτες της Μεγάλης Βρετανίας. Το έπαθλο αυτό δεν έχει συγκεκριμένο σκοπό (π.χ. τον ταχύτερο χρόνο), αλλά η ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν η γενικότερη πίεση πέρα από τα όρια, είτε αυτό σημαίνει την μέση ωριαία, είτε τη μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση σε ένα συγκεκριμένο χρόνο, είτε γενικότερα οτιδήποτε άλλο σχετικό με την κατάρριψη κάποιου ρεκόρ ή τη θέσπιση ενός νέου. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο έπαθλο είναι κυρίως για… την τιμή των όπλων, αναδεικνύοντας ωστόσο και τις δυνατότητες των αναβατών και των μοτοσυκλετών τους.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Πρώτος κατασκευαστής που πήρε το βραβείο ήταν η Norton, το μακρινό 1923, ενώ για πρώτη φορά άλλαξε χέρια το 1926 πηγαίνοντας στην επίσης βρετανική BSA. Τελευταία φορά που υπάρχει κάποια καταγραφή γύρω από το Maudes Trophy είναι το 1994. Τότε 10 Νεοζηλανδοί αναβάτες κατάφεραν μέση ωριαία πάνω από 160 χ.α.ω. στην κατηγορία Supersport 600 TT με 10 τυχαία επιλεγμένες από Βρετανούς αντιπροσώπους Yamaha FZR600, στην στοκ μορφή τους.

Τώρα, 29 χρόνια αργότερα, έρχεται η Zero να γίνει ο 11ος συνολικά κατασκευαστής που θα πάρει το Maudes Trophy και ο μόνος που δεν χρησιμοποίησε ορυκτά καύσιμα για να το καταφέρει. Η εφταμελής ομάδα, με τους αναβάτες της να αλλάζουν βάρδιες κατά την διάρκεια της προσπάθειας, ήταν οι Craig Carey-Clinch (Εκτελεστικός διευθυντής του NMC/National Motorcyclists Council), Martin Fitz-Gibbons (δημοσιογράφος μοτοσυκλέτας και συνεργάτης του Visordown) και προσωπικό από διάφορες αντιπροσωπείες της Zero στη Μεγάλη Βρετανία: Andy Dalton, Matthew Drew, Macauley Perkins και Ben Grayson. Μαζί τους θα είχαν δύο ηλεκτρικά DSR/X, που θα τους βοηθούσαν να διανύσουν τα απαιτούμενα χιλιόμετρα.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Σκοπός του τολμηρού εγχειρήματος ήταν να δοκιμαστεί η αντοχή και η αποτελεσματικότητα στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, καθώς επίσης και το κατά πόσο αναπτυγμένο είναι το δίκτυο φόρτιση στο Η.Β. Η εκκίνηση δόθηκε από το Lands End ένα πρωινό Τετάρτης, με την πρώτη μέρα να κυλάει ομαλά μέχρι που έφτασαν στο ανατολικότερο σημείο της Μεγάλης Βρετανίας, το Lowestoft, που ήταν και ο τελικός τους προορισμός.

Η επόμενη μέρα όμως, δεν ήταν το ίδιο. Με κατεύθυνση βόρεια προς το Εδιμβούργο, την πρωτεύουσα της Σκωτίας, οι θερμοκρασίες άρχισαν να πέφτουν σημαντικά, ενώ στον δρόμο τους αντιμετώπισαν και σφοδρή χιονόπτωση. Αυτό τους ανάγκασε να ρίξουν τον ρυθμό τους, όμως όπως αποδείχτηκε η μπαταρία της Zero άντεξε τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις πρώτες πρωινές ώρες, το επταμελές πλήρωμα κατόρθωσε να φτάσει στην παγωμένη πρωτεύουσα.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η πρόκληση για τους 7 αναβάτες και τις δύο μοτοσυκλέτες ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, αφού πέρασαν την περιοχή Cumbria και εισήλθαν στη Βόρεια Ουαλία για το τελευταίο checkpoint στο Holyhead. Στην συνέχεια κάλυψαν άλλα 160 χιλιόμετρα μέχρι το Liverpool, όπου παρέλαβαν το Maudes Trophy από την ACU, λίγο πριν τα βραβεία της FIM, στην ίδια πόλη.

Μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου και θαρραλέου εγχειρήματος ο Υπεύθυνος της Zero Motorcyles για το Η.Β. δήλωσε ότι ήταν ένας αγώνας αντοχής για τους αναβάτες περισσότερο, παρά για τις μοτοσυκλέτας, λόγω των θερμοκρασιών που επικρατούσαν. Μάλιστα, για να δείξει το πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα, είπε ότι ακόμα κι αν τα είχαν παρατήσει κανείς δεν θα τους κρατούσε κακία.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Όπως αποδείχτηκε το δίκτυο φόρτισης έχει αναπτυχθεί αρκετά στη Μεγάλη Βρετανία, και αυτό που λείπει είναι οι κατάλληλες εγκαταστάσεις, ειδικά για τους μοτοσυκλετιστές. Ο Craig Carey-Clinch, διευθυντής του NCU, δήλωσε ότι είναι κάτι που οι αρχές πρέπει να λάβουν υπόψη τους, προκειμένου να ενθαρρύνουν την ηλεκτρική μετάβαση, ειδικά όπου αφορά την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, ενώ τόνισε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Μοτοσυκλετιστών θα ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα αυτό.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα