Muvus - Ετήσια συνάντηση Συνεργατών 2023

Στη Λίμνη Πλαστήρα
MUVUS συνέδριο συνεργατών 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/3/2023

Η εταιρεία Muvus AE που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τις εταιρείες CFMOTO, ROYAL ENFIELD, NIU, POLARIS, GOUPIL κ.α. πραγματοποίησε από 02 έως 05 Μαρτίου 2023 το Ετήσιο Συνέδριο Συνεργατών της, στο ξενοδοχείο Kazarma στην Λίμνη Πλαστήρα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Muvus AE: "Στο συνέδριο Συνεργατών του 2023 έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα πετυχημένης πορείας της και παρουσιάστηκαν οι μελλοντικές δράσεις της εταιρείας.Το Συνέδριο κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο και έβαλε τις βάσεις για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρείας και το 2023."

Ετικέτες

CEO Dainese: “Η εξαγορά ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί”

Με μεγάλες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη για τους Ιταλούς
Dainese CEO
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

8/4/2026

Ο Angel Sanchez, Διευθύνων Σύμβουλος της θρυλικής ιταλικής εταιρείας εξοπλισμού αναβάτη σπάει τη σιωπή του και απαντά στις ανησυχίες για το μέλλον της Dainese μετά την είσοδο επενδυτικών κεφαλαίων, υποσχόμενος μια νέα εποχή καινοτομίας.

Στον κόσμο των επιχειρήσεων, τα Ιδιωτικά Επενδυτικά Κεφάλαια ακούγονται συχνά ως θανατική καταδίκη και το τελευταίο βήμα πριν τη διάλυση μιας εταιρείας. Η πάγια τακτική θέλει τους επενδυτές να αγοράζουν εταιρείες, να προβαίνουν σε διαδικασίες “εξυγίανσης” και “εξορθολογισμού” που συνήθως μεταφράζονται σε περικοπές προσωπικού και εκπτώσεις στην ποιότητα με στόχο την άμεση αύξηση των οικονομικών μεγεθών και στόχο τη μεταπώληση ενός άδειου κελύφους.

Dainese CEO

Ωστόσο, ο Angel Sanchez, CEO της Dainese, παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική. Σε μια συνέντευξη, ξεκαθαρίζει ότι η πώληση της εταιρείας από την Carlyle στην HPS Investment Partners (θυγατρική του κολοσσού BlackRock) έναντι περίπου 700 εκατομμυρίων δολαρίων δεν ήταν το τέλος, αλλά μια νέα αρχή.

Dainese CEO

“Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ”

Ο Sanchez, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον Νοέμβριο του 2023, παρουσιάζεται θετικός: “Για τη Dainese, τους υπαλλήλους μας και τους αναβάτες είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Τώρα έχουμε μια υγιή εταιρεία, με σταθερή οικονομική δομή και μεγαλύτερη ρευστότητα από ποτέ."

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέοι εταίροι δεν ήρθαν για να διαλύσουν την εταιρεία, αλλά γιατί πίστεψαν σε ένα πενταετές πλάνο ανάπτυξης. Αντί για περικοπές, η Dainese επενδύει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ιστορία της για Έρευνα και Ανάπτυξη.

Dainese CEO

“Ερχονται Επαναστατικές Καινοτομίες

Ο Sanchez δεν έμεινε μόνο στα οικονομικά. Προκάλεσε αίσθηση ανακοινώνοντας ότι η Dainese ετοιμάζεται να αλλάξει ξανά τους κανόνες του παιχνιδιού, όπως έκανε στο παρελθόν με το λανσάρισμα των προστατευτικών πλάτης και των αυτόνομων ή ενσωματωμένων αερόσακων D-air.

Νέο Κράνος AGV: Μέσα στον Ιούνιο, η AGV αναμένεται να παρουσιάσει ένα κράνος που, σύμφωνα με τον Sanchez, “θα κάνει όλα τα άλλα κράνη να μοιάζουν ξεπερασμένα” με έμφαση να δίνεται στην κατακόρυφη αύξηση των επιπέδων προστασίας.

Μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία θα παρουσιάσει τρία ανατρεπτικά προϊόντα, στοχεύοντας όχι μόνο στους επαγγελματίες, αλλά και στους καθημερινούς αναβάτες.

Η δημιουργία μιας ειδικής ομάδας που εργάζεται σε projects με ορίζοντα πενταετίας, διασφαλίζοντας ότι η τεχνολογική υπεροχή της μάρκας θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου.

Dainese CEO

Στόχος η Αγορά της Αμερικής και οι Συνεργάτες

Το πλάνο της Dainese περιλαμβάνει τη διατήρηση των δικών της καταστημάτων (D-Stores) ως σημεία επαφής με τον καταναλωτή, αλλά δίνει νέα έμφαση στους εμπόρους και τους συνεργάτες διανομής. Παράλληλα, ενώ η Ευρώπη παραμένει η βάση της, η αγορά της Αμερικής θεωρείται πλέον η μεγάλη ευκαιρία για επέκταση.

Κλείνοντας, ο Sanchez θέλησε να καθησυχάσει τους φίλους της εταιρείας λέγοντας: “Η Dainese επέστρεψε. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο όπου κοιτάζαμε αν υπάρχουν χρήματα στην τράπεζα για να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας. Αυτό τελείωσε. Τώρα έχουμε όλα τα όπλα που προετοιμάζαμε τόσο καιρό και είμαστε έτοιμοι για τη μάχη.”

Dainese CEO

Για τους αναβάτες που ανησυχούν ότι o κόκκινος δαίμονας θα έχανε την ψυχή του, ο Sanchez είναι σαφής, η ποιότητα, η καινοτομία και η ασφάλεια, όχι απλά παραμένουν στο DNA της εταιρείας, άλλα σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ισχυρότερα από ποτέ.