MV Agusta Brutale 800RR: Βραβεύτηκε στην Ινδία!

Η μοναδικότητα του ιταλικού σχεδιασμού
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/3/2019

Άλλο ένα βραβείο έρχεται να προστεθεί και να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά την μοναδικότητα που έχουν οι μοτοσυκλέτες της MV Agusta, χάρη στον αυθεντικό ιταλικό σχεδιασμό που τις ξεχωρίζει. Αυτή τη φορά το βραβείο δόθηκε στην εταιρεία λόγω της μοναδικής εμφάνισης του Brutale 800RR. Συγκεκριμένα, η απονομή του βραβείου “Design of the Year 2019” έγινε στην Ινδία όπου και πραγματοποιήθηκε για 14η συνεχόμενη φορά ο διαγωνισμός “The Bike India Awards”, για την ανάδειξη της ωραιότερης μοτοσυκλέτας του 2018 που εισήχθη στην αγορά της χώρας. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν πολλά απ’ τα κορυφαία ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας από αναβάτες και προπονητές, μέχρι διασημότητες, δημοσιογράφους και παρουσιαστές. Μερικοί απ’ αυτούς ήταν και μέλη της επιτροπής, όπου δοκίμασαν όλες τις μοτοσυκλέτες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Η Brutale 800RR έκλεψε την παράσταση και η απόφαση να της απονείμουν το βραβείο πάρθηκε ομόφωνα απ’ τους κριτές.

Ο Aspi Bhathena, συντάκτης του Car India & Bike India αναφέρθηκε σχετικά στη νίκη της μοτοσυκλέτας λέγοντας: “Οι Ιταλοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να φτιάχνουν όμορφες μοτοσυκλέτες και η MV Agusta Brutale 800RR το επαληθεύει με περίσσεια χάρη. Το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα είναι τόσο όμορφη που μπορείς να αφιερώσεις ατελείωτες ώρες θαυμάζοντάς τη και σε συνδυασμό με την ισχύ 140 ίππων που προκύπτουν απ’ τον τρικύλινδρο κινητήρα των 800cc, την καθιστούν ξεκάθαρα νικήτρια.”

Απ’ την άλλη πλευρά, ο CEO της MV Agusta Timur Sardarov ανέφερε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επιτυχία που σημείωσε η Brutale 800RR στις φετινές απονομές των βραβείων του “The Bike India Awards”. Είμαστε περήφανοι απ’ την αναγνώριση που λάβαμε απ' την αρμόδια επιτροπή και από μια χώρα που αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική αγορά premium μοτοσυκλετών. Το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση στην κλίση και το πάθος που έχουν οι Ιταλοί στους αγώνες μοτοσυκλέτας. Χάρης στην άριστη δουλειά των συνεργατών μας της, Motoroyale, η Brutale 800RR είναι ήδη πολύ διάσημη στην Ινδία και αναμένουμε αυτή η σημαντική αναγνώριση να ενισχύσει περαιτέρω την φήμη μας τόσο στην Ινδία όσο και παγκοσμίως.”

Ετικέτες

Kawasaki Ninja 1000 SX “GPZ900R Replica” - Ευσεβείς πόθοι, με άρωμα Top Gun

Ένα CGI για την επέτειο των 40 χρόνων του ονόματος Ninja
Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun
Από το

motomag

29/9/2023

Το ιαπωνικό site μοτοσυκλέτας “Webike Japan”, δημιούργησε ένα CGI, στο οποίο απεικονίζεται το γνωστό τουριστικό μοντέλο της Kawasaki, Ninja 1000 SX, στα χρώματα του GPZ900R Ninja του 1984, για την επέτειο των 40 χρόνων του ονόματος Ninja, το 2024.

Όπως ήδη σας έχουμε πει, η επιστροφή του “Καρχαρία”, όπως έγινε γνωστό το GPZ900R Ninja χάρη στο φαίρινγκ του, αποτελεί ευσεβή πόθο των Ιαπώνων που εντάθηκε περισσότερο με την έλευση του Z900RS. Το GPZ900R αποτέλεσε άλλωστε ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα στην γκάμα των “πράσινων”, ενώ πίσω στο 1984, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, είχε ταράξει τα νερά της εποχής, με την απόδοση του κινητήρα του. Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο των 908 κυβικών είχε απόδοση 113,4 ίππων στις 9.500 στροφές, με την τελική του να ξεπερνά τα 240 χ.α.ω.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Τώρα, το Webike Japan, δημιούργησε ένα CGI, στο οποίο απεικονίζεται ένα Ninja 1000 SX στα χρώματα του πρώτου “Καρχαρία”, το μαύρο-κόκκινο που χρησιμοποιήθηκε και στην πρώτη ταινία Top Gun, του 1986, όπου ο Tom Cruise αναμετρήθηκε στη σέλα του GPZ900R με ένα μαχητικό αεροσκάφος, ενώ η μοτοσυκλέτα έκανε ξανά την εμφάνισή της στο remake της ταινίας, το 2022.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Η έμπνευση της δημιουργίας του Webike βασίστηκε στην κίνηση που έκανε η Kawasaki τον Οκτώβριο του 2021, για την επέτειο των 125 χρόνων της Kawasaki Heavy Industries, την εποχή που το τμήμα της μοτοσυκλέτας διαχωρίστηκε επίσημα από το υπόλοιπο βιομηχανικό κομμάτι. Τότε, οι Ιάπωνες είχαν βάψει την αγωνιστική ZX10RR του Jonathan Rea στα χρώματα του ZXR750, ενώ αυτή του Alex Lowes στο μαύρο-κόκκινο του GPZ900R Ninja, με τη διαφημιστική καμπάνια να αναγράφει “Love at First Sight Again”, ήτοι έρωτας με την πρώτη ματιά…ξανά. Αργότερα, ο χρωματισμός που χρησιμοποίησε ο Rea, έγινε διαθέσιμος στο ευρύ κοινό, για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Η επιλογή του Ninja 1000 SX κρίνεται πιο ολοκληρωμένη, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Αυτό, γιατί την εποχή που παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο με την ονομασία αυτή, δεν θεωρούνταν ακόμα μία Superbike μοτοσυκλέτα, αλλά περισσότερο ένα sport-touring μοντέλο. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 2003, η μεγάλη κατηγορία των WSBK, τα οποία ξεκίνησαν να υπάρχουν 4 χρόνια μετά την εμφάνιση του GPRZ900R, επέτρεπε να αγωνιστούν τετρακύλινδρα μέχρι τα 750 κυβικά.

Kawasaki Ninja 1000 SX Top Gun

Πιθανολογούμε ότι η Kawasaki έχει ήδη κάτι στα σκαριά της για το 2024 και τα 40 χρόνια Ninja. Δεν γνωρίζουμε όμως αν οι συντάκτες του Webike έχουν κάποιες πηγές εκ των έσω, και το συγκεκριμένο CGI θα βγει στην παραγωγή, ή αν θα παραμείνει ένας ευσεβής πόθος. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο χρωματικός αυτός συνδυασμός πάει πολύ στο Ninja 1000 SX.

Ετικέτες