MV Agusta Brutale 800RR: Βραβεύτηκε στην Ινδία!

Η μοναδικότητα του ιταλικού σχεδιασμού
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/3/2019

Άλλο ένα βραβείο έρχεται να προστεθεί και να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά την μοναδικότητα που έχουν οι μοτοσυκλέτες της MV Agusta, χάρη στον αυθεντικό ιταλικό σχεδιασμό που τις ξεχωρίζει. Αυτή τη φορά το βραβείο δόθηκε στην εταιρεία λόγω της μοναδικής εμφάνισης του Brutale 800RR. Συγκεκριμένα, η απονομή του βραβείου “Design of the Year 2019” έγινε στην Ινδία όπου και πραγματοποιήθηκε για 14η συνεχόμενη φορά ο διαγωνισμός “The Bike India Awards”, για την ανάδειξη της ωραιότερης μοτοσυκλέτας του 2018 που εισήχθη στην αγορά της χώρας. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν πολλά απ’ τα κορυφαία ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας από αναβάτες και προπονητές, μέχρι διασημότητες, δημοσιογράφους και παρουσιαστές. Μερικοί απ’ αυτούς ήταν και μέλη της επιτροπής, όπου δοκίμασαν όλες τις μοτοσυκλέτες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Η Brutale 800RR έκλεψε την παράσταση και η απόφαση να της απονείμουν το βραβείο πάρθηκε ομόφωνα απ’ τους κριτές.

Ο Aspi Bhathena, συντάκτης του Car India & Bike India αναφέρθηκε σχετικά στη νίκη της μοτοσυκλέτας λέγοντας: “Οι Ιταλοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να φτιάχνουν όμορφες μοτοσυκλέτες και η MV Agusta Brutale 800RR το επαληθεύει με περίσσεια χάρη. Το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα είναι τόσο όμορφη που μπορείς να αφιερώσεις ατελείωτες ώρες θαυμάζοντάς τη και σε συνδυασμό με την ισχύ 140 ίππων που προκύπτουν απ’ τον τρικύλινδρο κινητήρα των 800cc, την καθιστούν ξεκάθαρα νικήτρια.”

Απ’ την άλλη πλευρά, ο CEO της MV Agusta Timur Sardarov ανέφερε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επιτυχία που σημείωσε η Brutale 800RR στις φετινές απονομές των βραβείων του “The Bike India Awards”. Είμαστε περήφανοι απ’ την αναγνώριση που λάβαμε απ' την αρμόδια επιτροπή και από μια χώρα που αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική αγορά premium μοτοσυκλετών. Το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση στην κλίση και το πάθος που έχουν οι Ιταλοί στους αγώνες μοτοσυκλέτας. Χάρης στην άριστη δουλειά των συνεργατών μας της, Motoroyale, η Brutale 800RR είναι ήδη πολύ διάσημη στην Ινδία και αναμένουμε αυτή η σημαντική αναγνώριση να ενισχύσει περαιτέρω την φήμη μας τόσο στην Ινδία όσο και παγκοσμίως.”

Ετικέτες

Εξοργιστική έρευνα ΕΜΠ - Ένας στους τέσσερις πρατηριούχους καυσίμων της Αττικής μας κλέβει στην αντλία!

Κι οι κλέφτες βγαίνουν λάδι - Όσα πρατήρια σφραγίστηκαν, λειτούργησαν ξανά δυο ημέρες αργότερα…
1 στα 4 πρατήρια στην Αττική κλέβει
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/10/2024

Στην εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύεται σοκαριστική έρευνα του ΕΜΠ, που αποκαλύπτει πως το 25% των πρατηριούχων στην Αττική (ένας στους τέσσερις) κλέβουν τους πελάτες τους σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 24%, ενώ από τα 18 πρατήρια που πιάστηκαν στη φάκα της ΑΑΔΕ για νοθεία… και τα 18 συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και σήμερα, έχοντας κλείσει για μόλις 2 ημέρες έκαστο! Για κλάματα (και καθόλου για γέλια) τα κρατικά μέτρα, και η απάτη πάει σύννεφο.

Σε πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) μαθαίνουμε πως ένα στα τέσσερα πρατήρια καυσίμων στην Αττική χρεώνουν αέρα κοπανιστό αντί για βενζίνη, σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 24%! Νομίζεις πως βάζεις 10 λίτρα, και σου έχουν βάλει 7,6. Στα 40 λίτρα η ανωτέρω απάτη μεταφράζεται σε 30,4 πραγματικά λίτρα βενζίνης, σχεδόν 10 λιγότερα απ’ όσα πιστεύει ο πελάτης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Αττική, όπου πωλείται το 50% των καυσίμων της χώρας, ενώ εδώ βρίσκεται το 27% των πρατηρίων της ελληνικής επικράτειας. Όπως δείχνει η έρευνα ένα τεράστιο ποσοστό πρατηριούχων έχει πειραγμένες αντλίες, δίνοντας τακτικά μικρότερες ποσότητες καυσίμων από ότι δείχνει ο μετρητής.

Σημειώστε πως το συνολικό κόστος της κλοπής ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση!

Μάλιστα η παραβατικότητα έχει τεράστια άνοδο, αφού από το 4% των πρατηρίων το 2011 φτάσαμε στο 15% το 2016, για να πάμε στο 19% το 2019, στο 20% το 2021 και στο 27% το 2023! Μιλάμε για αύξηση 35% στα δυο τελευταία χρόνια, με τις ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων να αυξάνονται κατά 30% στα τρία τελευταία χρόνια!

Η έρευνα του ΕΜΠ διαπιστώνει επίσης άμεση σύνδεση της τιμής πώλησης του καυσίμου με τις ελλειμματικές παραδόσεις, συγκρίνοντας τις ενδεικτικές τιμές βενζίνης και πετρελαίου κίνησης ενός παραβατικού πρατηρίου με απόκλιση ελλειμματικής παράδοσης 10% και ενός νόμιμου πρατηρίου στην ίδια περιοχή. Έτσι διαπιστώνεται ότι ενώ η αναγραφόμενη τιμή του παραβατικού πρατηρίου προς τον καταναλωτή είναι 8 λεπτά/λίτρο χαμηλότερη του νόμιμου, η πραγματική τιμή είναι υψηλότερη κατά 10-12 λεπτά/λίτρο.

Παράλληλα, η αύξηση του κόστους λειτουργίας ωθεί σε περαιτέρω αύξηση της διαφοράς τιμής πώλησης των νόμιμων πρατηρίων σε σχέση με τα παραβατικά πρατήρια, με αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου πωλήσεών όσων εφαρμόζουν τον νόμο. Συνεπώς, τα παραβατικά πρατήρια αυξάνουν την κερδοφορία τους, καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν με βασικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, οδηγώντας στην έξοδο τους νόμιμους πρατηριούχους.

Τα εξοργιστικά συνεχίζονται και κορυφώνονται με τη διαπίστωση πως εκ των 18 παραβατικών πρατηρίων που “τσάκωσε” η ΑΑΔΕ από τον Ιούνιο, ΚΑΙ ΤΑ 18 ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ… ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΑΣΤΟ! Αυτό συνέβη καθώς μετά από χορήγηση προσωρινής διαταγής από το Διοικητικό Πρωτοδικείο πέτυχαν την αναστολή του μέτρου σφράγισης!

Στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, που βασίζεται στην έρευνα του ΕΜΠ, τονίζεται πως η εκδίκαση των αιτήσεων αναστολής είναι κρίσιμης σημασίας, διότι τυχόν αποδοχή τους ουσιαστικά οδηγεί στην ατιμωρησία, αφού η εκδίκαση των προσφυγών ύστερα από ένα ή δύο χρόνια θα είναι πλέον άνευ αντικειμένου