MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Συμμορία Άγγλων έκλεψε δίκυκλα αξίας 1 εκατομμυρίου – Προδόθηκαν από την επίδειξη στα social media [Video]

Η αστυνομία δεν μπορούσε να τους πιάσει επί έναν χρόνο, αλλά οι τέσσερις κακοποιοί προδόθηκαν μόνοι τους
thieves
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025 οι Marshall Thomas, Sonnie Davies, Cameron Stevens και Brandon Carter, ηλικίας 18, 20, 22 και 22 αντιστοίχως, τρομοκρατούσαν την περιοχή του Bristol στην Αγγλία κλέβοντας πανάκριβες μοτοσυκλέτες μέσα μεσημέρι, ακόμη και σε πολυσύχναστα κεντρικά σημεία, υπό την απειλή βίας.

Η λεία τους εκτιμάται πως κυμαίνεται μεταξύ 600.000 και 1 εκατομμυρίου λιρών Αγγλίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καν καταφέρει να συνδέσουν όλες τις κλοπές τους, ούτε φυσικά είχαν πλησιάσει καν κοντά στο να τους πιάσουν.

Η αρχή του τέλους οφείλεται καθαρά στην ανοησία των κλεφτών, οι οποίοι πλημμύριζαν ο TikTok με βίντεο που κοκορεύονταν για τις μοτοσυκλέτες που είχαν κλέψει, ενώ με αρκετές από αυτές γύριζαν άλλα βίντεο με σούζες, επιταχύνσεις κ.ο.κ.

Σε αυτό το σημείο τράβηξαν την προσοχή των αρχών, με τους αστυνομικούς να αρχίζουν να συνδέουν τις διάφορες κλοπές μεταξύ τους και να καταλήγουν στα μέλη της σπείρας αυτής.

Οι κλοπές έγιναν από τους τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς ο Davies μπλέχτηκε μαζί τους για άλλον λόγο. Συγκεκριμένα, μαζί με τους Thomas και Carter είχαν απαγάγει και βασανίσει έναν 15χρονο επειδή πίστευαν πως τους είχε κλέψει ένα από τα κλεμμένα δίκυκλα, ενώ ο Thomas προσέθεσε και κατοχή και εμπορία ναρκωτικών στο δικό του κατηγορητήριο.

Οι τέσσερις κακοποιοί συνελήφθησαν τελικώς και, χάρη στα πειστήρια που οι ίδιοι προσέφεραν τις αρχές μέσω των αναρτήσεών τους στο Διαδίκτυο, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 10 χρόνια ο Thomas, 8 ο Carter και από 3 οι Stevens και Davies.