MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Honda CB1000F – Επιτέλους έρχεται στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε η τιμή της

Το CB1000F είναι το κλασικής σχεδίασης έτερον ήμισυ του CB1000 Hornet
honda cb1000f
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/7/2026

Στον νέο τιμοκατάλογο που ανακοινώνει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αποκλειστικός αντιπρόσωπος Honda στην Ελλάδα, ενσωματώνεται και η λιανική τιμή της CB1000F, μιας μοτοσυκλέτας που επίσης περιμένουμε εδώ και καιρό στη χώρα μας.

Η τιμή της ορίζεται στα 13.990 ευρώ και διατηρεί μια αρκετά μεγάλη απόσταση από τα 11.850 του CB1000 Hornet, όντας πιο πάνω ακόμη και από το CB1000 Hornet SP (€13.850) με τις δαγκάνες Brembo Stylema μπροστά και το αμορτισέρ Ohlins TTX36 πίσω.

Η CB1000F βασίζεται στον ίδιο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με τη μεγάλη Hornet, ωστόσο είναι ρυθμισμένος σε διαφορετική λογική απόδοσης με πιο γεμάτες μεσαίες και λιγότερες ψηλές στροφές και μέγιστη ισχύ 124 ίππων, ενώ από πλευράς περιφερειακών και εξοπλισμού είναι πολύ κοντά στο Hornet.

Η κοστολόγηση της Honda πάντως φροντίζει να κρατά τη CB1000F κάτω από μια βασική αντίπαλό της στη κλασικό τμήμα της naked αγοράς, την Kawasaki Z900RS των 14.795 ευρώ, έχοντας ωστόσο απέναντί της και την αρκετά πιο οικονομική Yamaha XSR900 των 11.890 ευρώ.

Ετικέτες