MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Motoway Θεσσαλονίκης: Τest Ride 25-26-27 Απριλίου 2025

Σε μοντέλα των Benelli, Morbidelli, Keeway, Vmoto και Ecooter
Moto Show 2025 Motoway test ride
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

22/4/2025

Η Motoway προσκαλεί όλους τους φίλους της μοτοσικλέτας σε ένα τριήμερο Test ride εvent, που θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης, στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2025, κατά τις ημέρες της έκθεσης μοτοσυκλέτας.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις των 900 τ.μ., να γνωρίσουν από κοντά τα τελευταία μοντέλα μοτοσυκλετών και να λάβουν μέρος σε test rides, οδηγώντας τα αγαπημένα τους μοντέλα από τις μάρκες: Benelli, Morbidelli, Keeway, Vmoto και Ecooter.

Παράλληλα, εντός του καταστήματος διατίθεται μια πλούσια γκάμα από επώνυμα brands στον χώρο των αξεσουάρ και ανταλλακτικών, όπως: Bel-Ray, SBS, Puig, Unibat, RK, Furygan, AGV, Dainese, STR, Michelin, Shad, UFO, Shot, Supersprox, Magneti Marelli.

Μεγάλη Κλήρωση Μόνο για τις ημέρες του event

Η Motoway διοργανώνει μια εντυπωσιακή κλήρωση με πλούσια δώρα για τους επισκέπτες που θα συμπληρώσουν απλά μια φόρμα γνωριμίας στο κατάστημα. Μεταξύ των δώρων περιλαμβάνονται κράνη STR, μπουφάν Fyrugan, καθώς και ειδικές εκπτώσεις σε ένδυση και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας.

Ημερομηνίες Λειτουργίας του Καταστήματος:

-Παρασκευή 25 Απριλίου 9:00 - 19:00
-Σάββατο 26 Απριλίου 9:00 - 15:00
-Κυριακή 27 Απριλίου 9:00 - 15:00