MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
1/5/2024
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.
Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.
Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.
Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.
Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.
Triumph Tiger 900/1200 2027- Πλήρης ανανέωση για τις βρετανικές adventure
H Tiger 900 εντοπίστηκε σε δοκιμές - Ίδιο design με την Tiger 1200 του Sam Sunderland!
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
29/9/2026
Τα κομμάτια του παζλ κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους αναφορικά με τα σχέδια της Triumph γύρω από τις adventure μοτοσυκλέτες της με τελευταίο εκείνο της νέας Tiger 900 που κάνει και αυτή σχεδιαστικό reset.
Έπειτα λοιπόν από την Triumph Tiger 1200 που έκανε εμφάνιση "από το παράθυρο" (διαβάστε περισσότερα εδώ) ως η μοτοσυκλέτα στην ανεπιτυχή προσπάθεια του Sam Sunderland να κάνει τον γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ (διαβάστε περισσότερα εδώ), ήρθε τώρα η ώρα της Tiger 900 να πιαστεί στα πράσα από τον κατασκοπικό φακό.
Η 900άρα Tiger δεν απέχει σχεδιαστικά από τη 1200 με το σχήμα του φαίρινγκ-προβολέα να δείχνει αμέσως τους συγγενικούς του δεσμούς με την κορυφαία adventure της Triumph. Ωστόσο εδώ το ραντάρ της 1200 απουσιάζει και η γενικότερη σιλουέτα της μοτοσυκλέτας που δεν έχει ίχνος καμουφλάζ επάνω της-όχι και τόσο περίεργο όταν το μάρκετινγκ μπλέκεται με την κατασκοπία- είναι σαφώς πιο αθλητική από εκείνη της μοτοσυκλέτας που έρχεται να αντικαταστήσει.
Η νέα Tiger 900 δείχνει πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει κακοτράχαλο τερέν με σχεδόν ενιαία σέλα, χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ αναβάτη και συνεπιβάτη και μαλακή επένδυση στο ρεζερβουάρ που σηκώνεται ψηλά πάνω από αυτή. Το τρίγωνο της γεωμετρίας μοιάζει επίσης να έχει προσεχτεί πολύ ώστε ο αναβάτης να είναι άνετος όταν οδηγεί όρθιος με αντίστοιχα ψηλά τοποθετημένο τιμόνι και μεγάλη ζελατίνα που δείχνει να μην ρυθμίζεται εκ πρώτης όψεως. Κάτω από το σετ του LED προβολέα-DRL βλέπουμε δύο ψυγεία για τον τρικύλινδρο κινητήρα εκατέρωθεν του πλαισίου, ενώ διακρίνεται και το πλαίσιο χωροδικτύωμα, το οποίο πρέπει να αποτελεί εξέλιξη του υπάρχοντος.
Η εμπρός ακτινωτή ζάντα είναι 21 ιντσών και η πίσω 17, ενώ οι αναρτήσεις προέρχονται από τη Showa και οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μοιάζουν με Brembo αν και εκεί τουλάχιστον η Triumph φρόντιζε να βάλει μονωτική ταινία για να μην προδώσει προς το παρόν τον κατασκευαστή του. Εκτός από το πλαίσιο, σχεδιαστικές ομοιότητες σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά βλέπουμε και στο ψαλίδι, αν και πρόκειται για νέα και μακρύτερη μονάδα, κάτι που ισχύει και για το τελικό της εξάτμισης.
Εντύπωση επίσης προκαλούν και οι "πτυχώσεις" στα πλαϊνά του φαίρινγκ, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη σχεδίαση των προστατευτικών πλαστικών των ψυγείων, βρίσκονται εκεί για να ανακατευθύνουν τον αέρα μακριά από τον αναβάτη, χωρίς η μοτοσυκλέτα της Triumph να χρειάζεται να αυξήσει πολύ το πλάτος της.
Τέλος αναφορικά με τον τρικύλινδρο κινητήρα, η πιθανότητα να έχει αυξήσει τον κυβισμό του πάνω από τα 900 κ.εκ. είναι μεγάλη, αν κρίνουμε και από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, με στόχο ίσως όχι τόσο την αύξηση της τιμής της ισχύος όσο εκείνη της ροπής, ενώ είναι σίγουρο ότι αυτή η Tiger 900 θα είναι ελαφρύτερη από τη μοτοσυκλέτα που θα αντικαταστήσει.
Σίγουρο επίσης είναι ότι αυτή που βλέπουμε δεν θα είναι και η μοναδική έκδοσή της, με τη βρετανική εταιρεία να έχει τις περισσότερες εκδόσεις για την ίδια μοτοσυκλέτα από κάθε άλλο κατασκευαστή και αναμένουμε σε βάθος χρόνου τουλάχιστον μία με 19άρη εμπρός τροχό και χαμηλότερες αναρτήσεις, για εκείνους που έχουν βλέψεις για περισσότερα ταξίδια από την άσφαλτο.
Η αντίστροφη μέτρηση για την EICMA έχει ξεκινήσει και εκεί οι Βρετανοί θα μας λύσουν όλες τις σχετικές απορίες με την επίσημη παρουσίαση των νέων Tiger.