Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Νέα ανάκληση BMW F750/850GS 2018

Πρόβλημα με τις μπιέλες

Αυτή δεν είναι η πρώτη ανάκληση για τα F750GS και F850GS, καθώς το καλοκαίρι είχε διαπιστωθεί απ’ την εταιρεία –μετά από στατικές δοκιμές του κινητήρα- πως η αντλία λαδιού υπολειτουργούσε, οδηγώντας έτσι στην ανάκληση 1.385 μοτοσυκλετών στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτή τη φορά το πρόβλημα εντοπίζεται στις μπιέλες του κινητήρα, οι οποίες όπως αναφέρει η BMW έχουν τοποθετηθεί με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα ο κινητήρας να υπολειτουργεί, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο τραυματισμού του αναβάτη. Αρχικά το ζήτημα εντοπίστηκε από Γερμανούς κατόχους των μοντέλων και η ανάκληση αφορά και τις δύο εκδόσεις που κατασκευάστηκαν απ’ τις 14/5/2018 έως τις 12/11/2018.

Η ανακοίνωση της ανάκλησης έγινε από την Γερμανία.

Η ανάκληση αυτή δεν αφορά μοτοσυκλέτες που έχουν εισαχθεί και κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά

 

Η BMW ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των μοτοσυκλετών της μέσω επιστολών, ενώ παράλληλα τους προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από την ιστοσελίδα της να ελέγξουν αν η μοτοσυκλέτα τους υπάγεται σε κάποια ανάκληση. Η διαδικασία είναι απλή και πληκτρολογώντας τα 7 τελευταία ψηφία του πλαισίου της μοτοσυκλέτας σας μπορείτε να δείτε σας αφορά η ανάκληση. Το αντίστοιχο link μπορείτε να το βρείτε εδώ. Κρατήστε το link αυτό για μελλοντική χρήση, καθώς ακόμη και στην περίπτωση που το χρησιμοποιήσετε και δείτε πως υπάρχει για την ελληνική μοτοσυκλέτα σας κάποια τεχνική οδηγία, τότε αυτή δεν αφορά την ανάκληση για μπιέλες, από την στιγμή που οι μοτοσυκλέτες που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα δεν ανήκουν στην συγκεκριμένη παρτίδα, και πιθανότατα πρόκειται για κάποια αναβάθμιση λογισμικού. 

Tags: