Νέα εταιρική ταυτότητα για τον Όμιλο Σφακιανάκη [VIDEO]

Η εταιρεία G Design πίσω από την νέα εταιρική ταυτότητα του Ομίλου Σφακιανάκη
motomag Νέα εταιρική ταυτότητα για τον Όμιλο Σφακιανάκη [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/4/2024

Ο Όμιλος Σφακιανάκη παρουσίασε τη νέα του εταιρική ταυτότητα, η οποία σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο του στην ελληνική αγορά.

Με παρουσία άνω των 65 χρόνων στην ελληνική αγορά ο Όμιλος Σφακιανάκη δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, αυτοκίνηση, αποκλειστική εισαγωγή, διανομή και εμπορία μίας ευρύτατης γκάμας προϊόντων κορυφαίων κατασκευαστών, υπηρεσίες μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας μίσθωσης, ασφαλιστικές υπηρεσίες, βαρέα οχήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό, ταχυμεταφορές και προϊόντα τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα ο Όμιλος Σφακιανάκη δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, ενώ απασχολεί περισσότερους από 1.500 υπαλλήλους, που αποτελούν και την κινητήρια δύναμη της λειτουργίας του.

Η νέα οπτική ταυτότητα του Ομίλου εμπνέεται από τη διαχρονική πορεία της εταιρείας, εκφράζοντας παράλληλα το όραμα του μέλλοντος που ατενίζει με σιγουριά και αισιοδοξία. Το ανανεωμένο λογότυπο χαρακτηρίζεται από στιβαρότητα και σταθερότητα, αξίες που αντανακλούν τους βασικούς πυλώνες του Ομίλου Σφακιανάκη: αξιοπιστία, ασφάλεια, εμπιστοσύνη.

Εμπνευσμένο από το αρχικό γράμμα της επωνυμίας Σφακιανάκη και περικλείοντας αλληλένδετες με αυτήν έννοιες όπως η ένωση και η συνέχεια, το νέο σήμα αποτυπώνει τη δυναμική διαδρομή του Ομίλου.

Η προσωπικότητα του Ομίλου, αποτυπώνεται σχεδιαστικά σε μια νέα εταιρική ταυτότητα, όπου ένα σύγχρονο τυπογραφικό σύστημα εναρμονίζεται με μια μπλε χρωματική παλέτα πολλαπλών διαβαθμίσεων αποτυπώνοντας την τόλμη (Sfakianakis Blue), τον εκσυγχρονισμό (Modern Blue) και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα (Humanistic Light Blue) της φιλοσοφίας του Ομίλου.

Η γραμματοσειρά του λογοτύπου είναι δυναμική, μοντέρνα και σαφής, με τα θεμελιώδη στοιχεία της νέας εταιρικής ταυτότητας υπογράφει το motto: ‘’Passion for Motion’’, το οποίο εκφράζει απόλυτα το DNA του Ομίλου για συνεχή εξέλιξη και καινοτομία.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σφακιανάκη, κ. Σταύρος Π. Τάκη, σημείωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη νέα εταιρική μας ταυτότητα, η οποία αντικατοπτρίζει τις αξίες που μας οδηγούν καθημερινά: το πάθος, την υπευθυνότητα και τον σεβασμό προς τον πελάτη. Η αλλαγή αυτή υπογραμμίζει ακόμα πιο έντονα την αφοσίωση στον στόχο μας να πρωταγωνιστούμε στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, μέσα από τη συνεχή εξέλιξη. Με γνώμονα την καινοτομία, την πρωτοπορία και την τεχνογνωσία, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις, θέτοντας ως κορυφαία προτεραιότητά μας την υψηλής ποιότητας εμπειρία του πελάτη, ξεπερνώντας πάντοτε τις προσδοκίες του”.

Από όλα αυτά που ανακοίνωσε ο Όμιλος, εμείς εδώ δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς πρόκειται να γίνει διαφορετικά από εδώ και πέρα, εκτός φυσικά από την λεπτομερή ανάλυση του λογοτύπου. Γεγονός είναι πως ιδιαίτερα στον τομέα της μοτοσυκλέτας έχουν γίνει επενδύσεις και υπάρχει πρωτόγνωρη κινητικότητα με νέα πρόσωπα και ανάπτυξη του δικτύου. Οπότε κρατάμε θετικό πρόσιμο για τον Όμιλο που έχει περάσει από δυνατές αναταράξεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Ετικέτες

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας