Νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας 371,38 χλμ./ώρα για γυμνή μοτοσυκλέτα από στάση με γυναίκα αναβάτη, τόσο στο 1 μίλι όσο και στο 1,25 μίλι

Το ρεκόρ σημείωσε η Becci Ellis στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Elvington στο Speeds for Elvington με Suzuki Haybusa 1999
motomag Νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας 371,38 χλμ./ώρα για γυμνή μοτοσυκλέτα από γυναίκα αναβάτρια από στάση τόσο στο 1 μίλι όσο και στο 1,25 μίλι
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/10/2023

Στις 23 Σεπτεμβρίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Elvington, η Βρετανίδα Becci Ellis κατάφερε να γίνει η ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο με γυμνή μοτοσυκλέτα, καθώς με μία Suzuki Haybusa 1999 χωρίς φαίρινγκ σημείωσε νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας από στάση τόσο στο 1 μίλι (1.609 μέτρα) όσο και στο 1,25 μίλι (2 χιλιόμετρα).

Η Ellis η οποία δουλεύει ως γραμματέας σε εταιρεία με έδρα το Scunthorpe, σημείωσε το συγκεκριμένο ρεκόρ με ένα τροποποιημένο Suzuki Hayabusa του 1999 το οποίο έχει ονομάσει Odyssey. Το υπερτροφοδοτούμενο Hayabusa της Ellis έχει απόδοση 350 ίππων, ενώ έχει κοστίσει 24.000 λίρες Αγγλίας. Η Becci Ellis στη δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθεια της σημείωσε 367.39 χλμ./ώρα, καταφέρνοντας να σπάσει αρχικά το ρεκόρ που κρατούσε η Evelyn Scholz από το 2015 με 340.21 χλμ./ώρα από στάση στο 1 μίλι στο Bonneville Salt Flats, με την Ellis ταυτόχρονα να πετυχαίνει ρεκόρ τελικής ταχύτητας για γυμνή μοτοσυκλέτα από γυναίκα αναβάτη από στάση στο 1,25 μίλι σημειώνοντας 371,38 χλμ/ώρα.

Suzuki

Η Becci Ellis ανέφερε μετά το ρεκόρ που σημείωσε: "Κατά τη διάρκεια της τελικής προσπάθειας, το κεφάλι μου ήταν κυριολεκτικά στην κορυφή των οργάνων. Δεν θα μπορούσα να πάω πιο χαμηλά, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να δω, αλλά η πίεση στους ώμους ήταν πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω, αν φταίει που μεγαλώνω αλλά ακόμη το νιώθω. Έχεις την αδρεναλίνη που σε κρατάει σε εγρήγορση και δεν νιώθεις πόνο μέχρι να ολοκληρώσεις την προσπάθεια σου. Ήθελα να πάω όσο πιο γρήγορα μπορούσα χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι άνθρωποι σκέφτονται “τι διάολο, 56 είσαι, είσαι λίγο πριν τη συνταξιοδότηση, τι κάνεις;”, αλλά εγώ δεν είμαι έτσι. Δεν συμπεριφέρομαι έτσι και δεν φαίνομαι έτσι. Είμαι αυτό που είμαι. Η επιτάχυνση στην αρχή είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή που είχα πριν. Δεν αισθάνεσαι πραγματικά τίποτα μέχρι να φτάσεις στην πλήρη ισχύ. Αλλά ένιωσα ότι το κεφάλι μου μπορεί να μην ήταν αρκετά χαμηλά γιατί προς το τέλος της διαδρομής ευχόμουν να τελειώσει γρήγορα η προσπάθεια, επειδή η πίεση στο λαιμό μου ήταν πολύ έντονη.”

Suzuki
Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. - Πρόστιμο ρεκόρ 21.140 ευρώ σε αναβάτη που πέρασε 12 κόκκινα φανάρια

Σωρεία παραβάσεων K.O.K. μέσα σε ελάχιστα λεπτά από τον αναβάτη που τώρα θα κληθεί να πληρώσει ακριβό τίμημα
motomag Πρόστιμο ρεκόρ 21.140 ευρώ σε αναβάτη που πέρασε 12 κόκκινα φανάρια
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Ένα περιστατικό που συνήθως βλέπουμε να συμβαίνει στην Αμερική εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Πιο συγκεκριμένα ένας αναβάτης μοτοσυκλέτας δεν σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας, αναπτύσσοντας ταχύτητα για να διαπράξει σειρά από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. οι οποίες θα του κοστίσουν πολύ ακριβά.

Πιο συγκεκριμένα ο αναβάτης ο οποίος δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας στην μοτοσυκλέτα του, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών ενώ στη συνέχεια παραβίασε κινούμενος με υπερβολική ταχύτητα ούτε ένα ούτε δύο αλλά δώδεκα κόκκινα φανάρια, κάνοντας ταυτόχρονα επικίνδυνους ελιγμούς και αναστροφή.

Μία μέρα μετά τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης ο ίδιος εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην περιοχή των Μεγάρων, ενώ μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως η μοτοσυκλέτα είχε δηλωθεί σε καθεστώς ακινησίας ενώ ήταν ανασφάλιστη.

Στον αναβάτη της μοτοσυκλέτας επιβλήθηκε πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ η ΑΑΔΕ ενημερώθηκε ώστε να επιβάλει το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την παράβαση της ακινησίας. Με απλά λόγια ο αναβάτης θα κληθεί να καταβάλλει ούτε λίγο ούτε πολύ 21.140 ευρώ!