“Nordkapp The Movie”: Online!

Δείτε το “Nordkapp The Movie” online
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/11/2016

 

Τη βιωματική ταινία “Nordkapp The Movie” μπορεί να απολαύσει το κοινό διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση διεύθυνση www.hondaroadtrips.gr. Πρόκειται για μια ταινία που δημιουργήθηκε από το πλούσιο υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιωτικού των τριών αναβατών, του Νικόλαου Μουστάκα, του Ανέστη Πανταζή και του Στέφανο Καράμπαμπα, οι οποίοι οδήγησαν τρεις(3) Africa Twin, με τη χορηγία της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.- Επίσημος Εισαγωγέας- Διανομέας της Honda Moto στην Ελλάδα. Οι αναβάτες διένυσαν 11,000 χλμ., από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι, Nordkapp της Νορβηγίας διασχίζοντας 17 χώρες σε 22 ημέρες. Η ταινία Nordkapp The Movie αποτελεί μέρος του καινοτόμου προγράμματος Honda Roatrips που υλοποίησε η εταιρεία με αφορμή την είσοδο της νέας Africa Twin στην Ελληνική αγορά.

 

Λίγα λόγια για τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.hondaroadtrips.gr

 

Η www.hondaroadtrips.gr αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που φτιάχτηκε από ανθρώπους που αγαπούν τη μοτοσυκλέτα για ανθρώπους που τολμούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μέσα από την www.hondaroadtrips.gr οι φίλοι των 2 τροχών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα της αληθινής περιπέτειας, να εμπνευστούν και να τολμήσουν να κάνουν πραγματικότητα τα ταξίδια που πάντα ονειρευόντουσαν. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας www.hondaroadtrips.gr χωρίζεται σε δύο μεγάλες θεματικές ενότητες: την εκπαίδευση και τη διασκέδαση-πληροφόρηση.

 

Στη διεύθυνση www.hondaroadtrips.gr οι επισκέπτες μπορούν να βρουν συμβουλές από ειδικούς και επαγγελματίες, και θα μάθουν όλα όσα πρέπει να ξέρουν για την οργάνωση του δικού τους roadtrip από την προετοιμασία μέχρι το ίδιο το ταξίδι.

 

Οι συνεργάτες της www.hondaroadtrips.gr είναι: ο Σπύρος Κούτρας  / California Superbike School Director – Chief Riding Coach, ο Ηλίας Αντωνόπουλος / Andeli Moto Touring Director, η Κατερίνα Τζιώτζη / Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, η Χρυσάνθη Σταματίου / Φυσικοθεραπεύτρια, οι Θοδωρής Πλακίδης και Γιώργος Λέντζος / World Party shooting crew, οι Βασίλης Χατζησταύρου, Πασχάλης Τσαλίκης και Ηλίας Κατσικάς / ιδρυτικά μέλη www.advride.gr και ο Μαρίνος Αγορίτσας / Υπεύθυνος Εκπαίδευσης & Επιθεώρησης / Τεχνικής Υποστήριξης Δικτύου – Honda Moto Greece.

 

Παράλληλα στη διαδικτυακή πλατφόρμα οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία και τα στιγμιότυπα των τριών φίλων με τις Africa Twin που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Nordkapp, το βορειότερο ακρωτήρι της Ευρώπης. Το ταξίδι ξεκίνησε την 1η Ιουλίου από τη Θεσσαλονίκη και τερμάτισε στη «νύμφη του Θερμαϊκού» μετά από 22 ημέρες με την ομάδα των 3 αναβατών με τις Africa Twin να έχει καλύψει 11.000 χλμ. και διασχίσει 17 χώρες. Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές ήταν η άφιξη της ομάδας στο Nordkapp, το πέρασμα από το Transfagarasan καθως επίσης και η φιλοξενία της στο αρχηγείο της Repsol Honda στον αγώνα του MotoGP στο Sachsenring.

 

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες