“Nordkapp The Movie”: Online!

Δείτε το “Nordkapp The Movie” online
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/11/2016

 

Τη βιωματική ταινία “Nordkapp The Movie” μπορεί να απολαύσει το κοινό διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση διεύθυνση www.hondaroadtrips.gr. Πρόκειται για μια ταινία που δημιουργήθηκε από το πλούσιο υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιωτικού των τριών αναβατών, του Νικόλαου Μουστάκα, του Ανέστη Πανταζή και του Στέφανο Καράμπαμπα, οι οποίοι οδήγησαν τρεις(3) Africa Twin, με τη χορηγία της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.- Επίσημος Εισαγωγέας- Διανομέας της Honda Moto στην Ελλάδα. Οι αναβάτες διένυσαν 11,000 χλμ., από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι, Nordkapp της Νορβηγίας διασχίζοντας 17 χώρες σε 22 ημέρες. Η ταινία Nordkapp The Movie αποτελεί μέρος του καινοτόμου προγράμματος Honda Roatrips που υλοποίησε η εταιρεία με αφορμή την είσοδο της νέας Africa Twin στην Ελληνική αγορά.

 

Λίγα λόγια για τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.hondaroadtrips.gr

 

Η www.hondaroadtrips.gr αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που φτιάχτηκε από ανθρώπους που αγαπούν τη μοτοσυκλέτα για ανθρώπους που τολμούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μέσα από την www.hondaroadtrips.gr οι φίλοι των 2 τροχών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα της αληθινής περιπέτειας, να εμπνευστούν και να τολμήσουν να κάνουν πραγματικότητα τα ταξίδια που πάντα ονειρευόντουσαν. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας www.hondaroadtrips.gr χωρίζεται σε δύο μεγάλες θεματικές ενότητες: την εκπαίδευση και τη διασκέδαση-πληροφόρηση.

 

Στη διεύθυνση www.hondaroadtrips.gr οι επισκέπτες μπορούν να βρουν συμβουλές από ειδικούς και επαγγελματίες, και θα μάθουν όλα όσα πρέπει να ξέρουν για την οργάνωση του δικού τους roadtrip από την προετοιμασία μέχρι το ίδιο το ταξίδι.

 

Οι συνεργάτες της www.hondaroadtrips.gr είναι: ο Σπύρος Κούτρας  / California Superbike School Director – Chief Riding Coach, ο Ηλίας Αντωνόπουλος / Andeli Moto Touring Director, η Κατερίνα Τζιώτζη / Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, η Χρυσάνθη Σταματίου / Φυσικοθεραπεύτρια, οι Θοδωρής Πλακίδης και Γιώργος Λέντζος / World Party shooting crew, οι Βασίλης Χατζησταύρου, Πασχάλης Τσαλίκης και Ηλίας Κατσικάς / ιδρυτικά μέλη www.advride.gr και ο Μαρίνος Αγορίτσας / Υπεύθυνος Εκπαίδευσης & Επιθεώρησης / Τεχνικής Υποστήριξης Δικτύου – Honda Moto Greece.

 

Παράλληλα στη διαδικτυακή πλατφόρμα οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία και τα στιγμιότυπα των τριών φίλων με τις Africa Twin που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Nordkapp, το βορειότερο ακρωτήρι της Ευρώπης. Το ταξίδι ξεκίνησε την 1η Ιουλίου από τη Θεσσαλονίκη και τερμάτισε στη «νύμφη του Θερμαϊκού» μετά από 22 ημέρες με την ομάδα των 3 αναβατών με τις Africa Twin να έχει καλύψει 11.000 χλμ. και διασχίσει 17 χώρες. Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές ήταν η άφιξη της ομάδας στο Nordkapp, το πέρασμα από το Transfagarasan καθως επίσης και η φιλοξενία της στο αρχηγείο της Repsol Honda στον αγώνα του MotoGP στο Sachsenring.

 

Ηλεκτρικό πατίνι βγαίνει ανάποδα από μονόδρομο, εμβολίζει σκούτερ κι εγκαταλείπει το σημείο [Βίντεο]

Συνελήφθη ο 20χρονος αναβάτης του πατινιού, που αρχικά εγκατέλειψε το σημείο και τον τραυματία αναβάτη
patini-scooter-atyxima
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Σεπτεμβρίου 2026, τροχαίο ατύχημα συνέβη πολύ κοντά στον Σταθμό Λαρίσης στο κέντρο της Αθήνας και δη στη συμβολή των οδών Νεοφύτου Μεταξά και Σάμου.

Το συμβάν καταγράφηκε καθαρά από κάμερα οχήματος που ακολουθούσε πίσω από αναβάτη σκούτερ, ο οποίος εισήλθε στην οδό Ν. Μεταξά κανονικά από το φανάρι επί της οδού Θεοδώρου Δηλιγιάννη, μα όταν έφτασε στην πρώτη διασταύρωση (οδός Σάμου) ένα ηλεκτρικό πατίνι που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα εμφανίστηκε από τα δεξιά, κινούμενο ανάποδα στη ροή της Σάμου που είναι μονόδρομος.

Το πατίνι έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο σκούτερ και οι δύο αναβάτες βρέθηκαν στο οδόστρωμα, με τον μοτοσυκλετιστή να έχει τραυματιστεί – σοβαρά και κάποια δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου και ελαφριά κατά κάποια άλλα. Ο δε υπαίτιος του ατυχήματος έσπευσε να απομακρυνθεί άμεσα από το σημείο, ωστόσο συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή.

Πρόκειται για 20χρονο αλλοδαπό που μάλιστα δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, ως οφείλει βάσει του Κ.Ο.Κ., ο οποίος οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του. Αυτή θα είναι, αν μη τι άλλο, γεμάτη, καθώς έχει εις βάρος του κατηγορίες για σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη ατυχήματος και σίγουρα μερικές παραβάσεις της νομοθεσίας, όπως τη μη χρήση κράνους, κίνηση ανάποδα σε μονόδρομο και πιθανώς και υπερβολική ταχύτητα.