Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Piaggio Group Michele Colaninno εξελέγη για 2η θητεία Πρόεδρος του ACEM

Αντιπρόεδροι οι Stefan Pierer της KTM AG, Markus Schramm της BMW Motorrad και Vito Cicchetti της Honda Motor Europe Ltd
Michele Colaninno, Πρόεδρος ACEM
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/6/2024

Ο Michele Colaninno, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio (PIA.MI), εκλέχθηκε για δεύτερη θητεία Πρόεδρος του ACEM (Association des Constructeurs Européens de Motocycles), του ευρωπαϊκού συνδέσμου της βιομηχανίας μοτοσυκλετών που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

"Η αγορά και τα αστικά περιβάλλοντα αλλάζουν γρήγορα και η κινητικότητα εξελίσσεται. Αυτή είναι μια πρόκληση για τον κλάδο, αλλά και μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί: η βιωσιμότητα, η συνδεσιμότητα, η ασφάλεια και η ανταγωνιστικότητα είναι τα βασικά σημεία της ατζέντας μας και του μανιφέστου του ACEM", σχολίασε ο Michele Colaninno. "Η γεωπολιτική καθιστά το 2024 κρίσιμο έτος για την πολιτική και εμπορική σταθερότητα: οι εκλογές στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ινδία θα καθορίσουν την πορεία για τις επόμενες δεκαετίες. Σε αυτό το σενάριο, οι μεταφορές και η κινητικότητα αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Τα σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες προσφέρουν διαφορετικές λύσεις για τις νέες ανάγκες της κοινωνίας σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Στον ACEM θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ευρωπαϊκούς, εθνικούς και τοπικούς φορείς προς όφελος των πελατών και των ιδιωτών", πρόσθεσε.

Εκτός από τα καθήκοντά του στον Όμιλο Piaggio, ο Michele Colaninno, ο οποίος γεννήθηκε το 1976, είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Immsi, εταιρεία συμμετοχών βιομηχανικής εκμετάλλευσης που δραστηριοποιείται στους χρηματοοικονομικούς, κτηματομεσιτικούς και βιομηχανικούς τομείς, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου (IMS.MI), με έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ. Η πρώτη φορά που ο Colaninno εξελέγη Πρόεδρος του ACEM ήταν τον Ιούνιο του 2022.

Ο διορισμός του Michele Colaninno για δεύτερη φορά στην προεδρία του ACEM συμπίπτει με την αναδιάρθρωση του συνδέσμου, η οποία έχει διορίσει επίσης τρεις Αντιπροέδρους: τον Stefan Pierer (Διευθύνων Σύμβουλος της KTM AG), τον Markus Schramm (Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Motorrad) και τον Vito Cicchetti (Πρόεδρος του κλάδου της Honda Motor Europe Ltd).

Ετικέτες

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενώνεται στην τραγική ανακοίνωση του Sylvain Guintoli

Ο πρώην αναβάτης MotoGP και World Superbike, Sylvain Guintoli, ανακοίνωσε με βαρύ πόνο την απώλεια του γιου του, Luca, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Guintoli Loss
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/7/2025

Ο Guintoli, που πλέον δραστηριοποιείται και ως παρουσιαστής των MotoGP στο TNT Sports, είχε αποκαλύψει πέρυσι τη σοβαρή ασθένεια του μικρού Luca. Παρά τις προσπάθειες της οικογένειας και τις θεραπείες, το βαρύ αυτό πλήγμα ήρθε στις 31 Ιουλίου, όταν ο Guintoli γνωστοποίησε μέσω των κοινωνικών δικτύων του τον θάνατο του γιου του.

“Με βαρύτατη καρδιά μοιραζόμαστε τα νέα του θανάτου του γιου μας Luca, μετά από έναν χρόνο σκληρής μάχης με τον καρκίνο”, έγραψε. “Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη. Ο Luca μας χάρισε τόση χαρά και αγάπη. Θα κρατήσουμε τις αναμνήσεις του για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη, Luca.”

Η ανταπόκριση από τον κόσμο των μηχανοκίνητων αγώνων ήταν άμεση και συγκινητική. Η ομάδα Marc VDS, που συμμετέχει σε Moto2 και World Superbike, εξέφρασε τη συμπαράστασή της με τα εξής λόγια:

“Στέλνουμε όλη μας την αγάπη και υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ήταν χαρά να έχουμε τον Luca μαζί μας στο Silverstone, νιώσαμε όλοι ευλογημένοι που τον είχαμε στην ομάδα και που απολαύσαμε το τεράστιο χαμόγελό του και την όμορφη ενέργεια που έφερνε όπου πήγαινε”.

Ο αναβάτης Moto2 της Marc VDS, Jake Dixon, φόρεσε κράνος σχεδιασμένο από τον Luca κατά το Βρετανικό GP και το δημοπράτησε, συγκεντρώνοντας χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η ομάδα Tech3 MotoGP επίσης εξέφρασε τη θλίψη και την αλληλεγγύη της:

“Σπαρακτικό. Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλειά σας και στέλνουμε όλη την αγάπη και υποστήριξή μας σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Αναπαύσου εν ειρήνη μικρέ Luca. Με πολλή αγάπη από όλη την οικογένεια της Tech3”.

Μηνύματα στήριξης έστειλαν επίσης ο παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP του 2020 Joan Mir, ο εξαπλός πρωταθλητής World Superbike Jonathan Rea, καθώς και ο τωρινός αναβάτης World Superbike Andrea Iannone.

Ακόμη και οι φίλαθλοι γέμισαν τα social media του Guintoli με λόγια συμπαράστασης και αγάπης, δείχνοντας την αλληλεγγύη και τη δύναμη της αγωνιστικής κοινότητας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

 

Ετικέτες