Ο Jonathan Rea στη σέλα της δίχρονης Yamaha YZR500 του Max Biaggi [Videos]

Στην πίστα της Jerez για το YRE, μαζί με Valentino Rossi
Jonathan Rea με Yamaha YZR500 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/8/2024

Την ευκαιρία να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής είχε ο Jonathan Rea με τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή WSBK να οδηγεί, μεταξύ άλλων και τη δίχρονη GP500 του Max Biaggi.

Στις αρχές Ιουλίου η Yamaha διοργάνωσε στην πίστα της Jerez στην Ισπανία το Yamaha Racing Experience ένα εξαιρετικό event για όλους τους ενδιαφερόμενους κατόχους της R1M, ένα event στο οποίο ήταν παρόν και το Yamaha Racing Heritage Club με τη λέσχη να φέρνει μαζί της θρυλικές δίχρονες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας των τριών διαπασών. Στο event ήταν επίσης παρόντες πρώην αλλά και νυν εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha και θρύλοι των αγώνων ταχύτητας, που οδήγησαν μαζί με τους κατόχους R1M προσφέροντάς τους μια πραγματικά μοναδική εμπειρία που θα τη θυμούνται για μια ζωή.

Jonathan Rea Yamaha Tacing Experience 2024

Στην ισπανική πίστα βρέθηκαν και οδήγησαν κατά τη διάρκεια του event οι Valentino Rossi και Luca Cadalora, όπως και οι εργοστασιακοί Jonathan Rea και Andrea Locatelli αλλά και ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής SS Dominique Aegerter. Από το πάρτι δεν έλειψαν ούτε οι αναβάτες της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Yamalube YART Yamaha (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής), Niccolο Canepa, Karel Hanika, Marvin Fritz και Robin Mulhause.

Η χαρά και η απόλαυση του Βορειοϊρλανδού έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή μόνο γνήσια μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον Rea να θυμάται τα παιδικά του χρόνια, όταν μαζί με τον πατέρα του παρακολουθούσε στην τηλεόραση τους κορυφαίους αναβάτες στην GP500 κατηγορία. Αυτό άλλωστε δείχνει και το γεγονός ότι οδήγησε όσες περισσότερες δίχρονες αγωνιστικές μπορούσε, από την 4κύλινδρη ΤΖ750 (Formula 750) του Giacomo Agostini, έως τις YZR500 των Eddie Lawson, ενώ χαρακτήρισε την εμπειρία ως μια από τις καλύτερες που έχει ζήσει πάνω σε μοτοσυκλέτα.

jonatrhan Rea και Valentino Rossi
Ο "Γιατρός" μπροστά από τον Rea

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Rea στη σέλα της YZR500 του Max Biaggi και να ακούσετε στο τέλος τον ενθουσιασμό του από την εμπειρία του.

O Captain America αλλαξοπίστησε – Άφησε τη Harley-Davidson και ανέβηκε σε Triumph

Blooper στο 1ο trailer της νέας ταινίας - Η Triumph του Steve Rogers με ελαστικά από το μέλλον [Video]
Triumph - Avengers - Captain America
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/12/2025

Από Captain America σε Captain Britannica το γυρίζει ο σούπερ ήρωας στην νέα ταινία της Marvel της τουλάχιστον αναφορικά με τις προτιμήσεις του στις μοτοσυκλέτες.

Η πίστη στην πατρίδα και τον αμερικάνικο τρόπο ζωής είναι αυτό που χαρακτήριζε τον κινηματογραφικό Captain America, μαζί με τη στολή και την ασπίδα από βιμπράνιο και για εμάς και οι Harley-Davidson που οδηγούσε. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Στο πρώτο trailer της νέας ταινίας της Marvel "Avengers: Doomsday", ο Steve Rogers επιστρέφει στο σπίτι του ως πατέρας πάνω στη σέλα μιας Triumph και αυτή είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη με μια μοτοσυκλέτα που δεν είναι Harley-Davidson. 

Avengers Doomsday - Captain America - Triumph

Η μοτοσυκλέτα παρόλο που δεν φαίνεται ολόκληρη στο πρώτο teaser τρέιλερ της νέας ταινίας της Marvel, πρωταγωνιστεί με το όνομα της Triumph να υπερτονίζεται. Δεν έχουμε δει την ταινία, όμως αν κρίνουμε από το αριστερό καπάκι τότε κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για Speed Twin 5TA από τα τέλη της 10ετίας του '50, με μπόλικες αλλαγές και εξάτμιση 2-1 που περνά ψηλά από την αριστερή πλευρά σε στιλ scrambler.

Ο Rogers γυρίζει σπίτι στο παιδί του, προφανώς έχοντας επισκεφτεί πριν βουλκανιζατέρ από το μέλλον για να αλλάξει ελαστικά, αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι μοιάζουν ολόφρεσκα, έχουν ακόμη πάνω τα μπιμπίκια, ενώ η χάραξή τους είναι σύγχρονη! Δείτε και εσείς το trailer της ταινίας.