Ο Jonathan Rea στη σέλα της δίχρονης Yamaha YZR500 του Max Biaggi [Videos]

Στην πίστα της Jerez για το YRE, μαζί με Valentino Rossi
Jonathan Rea με Yamaha YZR500 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/8/2024

Την ευκαιρία να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής είχε ο Jonathan Rea με τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή WSBK να οδηγεί, μεταξύ άλλων και τη δίχρονη GP500 του Max Biaggi.

Στις αρχές Ιουλίου η Yamaha διοργάνωσε στην πίστα της Jerez στην Ισπανία το Yamaha Racing Experience ένα εξαιρετικό event για όλους τους ενδιαφερόμενους κατόχους της R1M, ένα event στο οποίο ήταν παρόν και το Yamaha Racing Heritage Club με τη λέσχη να φέρνει μαζί της θρυλικές δίχρονες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας των τριών διαπασών. Στο event ήταν επίσης παρόντες πρώην αλλά και νυν εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha και θρύλοι των αγώνων ταχύτητας, που οδήγησαν μαζί με τους κατόχους R1M προσφέροντάς τους μια πραγματικά μοναδική εμπειρία που θα τη θυμούνται για μια ζωή.

Jonathan Rea Yamaha Tacing Experience 2024

Στην ισπανική πίστα βρέθηκαν και οδήγησαν κατά τη διάρκεια του event οι Valentino Rossi και Luca Cadalora, όπως και οι εργοστασιακοί Jonathan Rea και Andrea Locatelli αλλά και ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής SS Dominique Aegerter. Από το πάρτι δεν έλειψαν ούτε οι αναβάτες της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Yamalube YART Yamaha (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής), Niccolο Canepa, Karel Hanika, Marvin Fritz και Robin Mulhause.

Η χαρά και η απόλαυση του Βορειοϊρλανδού έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή μόνο γνήσια μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον Rea να θυμάται τα παιδικά του χρόνια, όταν μαζί με τον πατέρα του παρακολουθούσε στην τηλεόραση τους κορυφαίους αναβάτες στην GP500 κατηγορία. Αυτό άλλωστε δείχνει και το γεγονός ότι οδήγησε όσες περισσότερες δίχρονες αγωνιστικές μπορούσε, από την 4κύλινδρη ΤΖ750 (Formula 750) του Giacomo Agostini, έως τις YZR500 των Eddie Lawson, ενώ χαρακτήρισε την εμπειρία ως μια από τις καλύτερες που έχει ζήσει πάνω σε μοτοσυκλέτα.

jonatrhan Rea και Valentino Rossi
Ο "Γιατρός" μπροστά από τον Rea

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Rea στη σέλα της YZR500 του Max Biaggi και να ακούσετε στο τέλος τον ενθουσιασμό του από την εμπειρία του.

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.