Ο Valentino Rossi συναντά το MOTOBOT για πρώτη φορά! – Video

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2016

Στο MOTO είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά το πρώτο robot που οδηγεί αυτόνομα μοτοσυκλέτα, ως οι μόνοι Έλληνες -και από τους ελάχιστους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο- που το έχουμε δει από κοντά και έχουμε συνομιλήσει με τους ανθρώπους που το εξελίσσουν, παρουσιάζοντας και την ιστορία πίσω από την ιδέα της σύλληψής του!

Τον Φεβρουάριο του ’16 το MOTOBOT πέρασε στο επόμενο στάδιο εξέλιξης, ξεκινώντας τις δοκιμές στην πίστα, με το τρίτο και τελευταίο στάδιο να καταφέρει να γράψει καλύτερο χρόνο από τον Valentino Rossi! Στην ανάλυση του MOTO εξηγούμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το robot είναι καλύτερο από τον άνθρωπο, από την στιγμή που θα κάνει ταχύτερο χρόνο από τον Rossi. Σε αυτή την φάση εξέλιξης, το robot απλά ακολουθεί τα δεδομένα του GPS και την αγωνιστική γραμμή που έχει κάνει ο αναβάτης εξέλιξης, χωρίς να αποφασίζει μόνο του για την πορεία της μοτοσυκλέτας. Για να κάνει καλύτερο χρόνο, αναλύει τα δεδομένα της τηλεμετρίας και βλέπει που μπορεί να κρατήσει το γκάζι ανοιχτό λίγο περισσότερο, ή σε ποιο σημείο μπορεί να φρενάρει λίγο πιο αργά.

Με τον τρόπο αυτό, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχει καταφέρει ταχύτερο χρόνο από τον Rossi, όμως αυτό δεν θα σημαίνει την «έλευση του Terminator» την απαρχή του «Skynet» και άλλα τέτοια όμορφα που έχουμε ακούσει. Το MOTOBOT δεν έχει δικά του μάτια και δεν βλέπει δρόμο παρά μόνο δεδομένα GPS, σε αυτή την φάση μπορεί μόνο να ακολουθήσει προηγούμενες καταγεγραμμένες διαδρομές, και μόνο του να αποφασίσει που μπορεί να βελτιώσει τον χρόνο. Επίσης ακόμα δεν έχει πέσει ποτέ, κάνοντας μονάχα δύο λάθη στην «καριέρα» του χωρίς πτώση όμως, απλά γλίστρησε πάνω στα τεράστια μανιτάρια, σταματώντας με ασφάλεια.

Είναι βέβαιο ότι θα φτάσει την τρίτη φάση, γράφοντας καλύτερο χρόνο από τον Rossi και μέχρι τότε, μαζί με τα υπόλοιπα video της Yamaha, θα υπάρχει και αποκλειστική συνέντευξη με τον άνθρωπο που το εξέλιξε!

 

Ετικέτες

Millyard Viper V10 - Με κινητήρα 8.000 κ.εκ. η διάσημη custom άλλαξε χέρια για 152.000 ευρώ

Νέα πρότζεκτ θέλει να χρηματοδοτήσει ο δημιουργός της Allen Millyard
Millyard V10 Viper
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η μοναδική Millyard Viper V10 πωλήθηκε έναντι 152.000 ευρώ στη δημοπρασία της H&H Classics, επιβεβαιώνοντας τη αξία  που έχει μια από τις πιο διάσημες custom μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν ποτέ ως συλλεκτική.

Η Millyard Viper V10, η μοναδική custom μοτοσυκλέτα που δημιούργησε ο Allen Millyard γύρω από τον V10 κινητήρα των 8.000 κυβικών του Dodge Viper, απέκτησε νέο ιδιοκτήτη στη δημοπρασία της H&H Classics στο Εθνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας του Solihull, με τελική τιμή 130.000 λιρών Αγγλίας.

Η μοτοσυκλέτα αποδίδει περίπου 500 ίππους, ολοκληρώθηκε το 2009 και αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δημιουργίες του Millyard. Το 2023 κατέρριψε, με τους Allen Millyard και Henry Cole, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα με συνεπιβάτη, σημειώνοντας επίσημη ταχύτητα 295 χλμ./ώρα.

Λίγο πριν από τη δημοπρασία, ο Millyard είχε χαρακτηρίσει την πώληση "μια πολύ δύσκολη απόφαση", εξηγώντας ότι θέλει να χρηματοδοτήσει νέα κατασκευαστικά project.

Η Viper V10 ήταν ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα της φετινής δημοπρασίας της H&H Classics και η τελική τιμή της κινήθηκε μέσα στις αρχικές εκτιμήσεις των 100.000-150.000 λιρών.