Ο Valentino Rossi συναντά το MOTOBOT για πρώτη φορά! – Video

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2016

Στο MOTO είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά το πρώτο robot που οδηγεί αυτόνομα μοτοσυκλέτα, ως οι μόνοι Έλληνες -και από τους ελάχιστους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο- που το έχουμε δει από κοντά και έχουμε συνομιλήσει με τους ανθρώπους που το εξελίσσουν, παρουσιάζοντας και την ιστορία πίσω από την ιδέα της σύλληψής του!

Τον Φεβρουάριο του ’16 το MOTOBOT πέρασε στο επόμενο στάδιο εξέλιξης, ξεκινώντας τις δοκιμές στην πίστα, με το τρίτο και τελευταίο στάδιο να καταφέρει να γράψει καλύτερο χρόνο από τον Valentino Rossi! Στην ανάλυση του MOTO εξηγούμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το robot είναι καλύτερο από τον άνθρωπο, από την στιγμή που θα κάνει ταχύτερο χρόνο από τον Rossi. Σε αυτή την φάση εξέλιξης, το robot απλά ακολουθεί τα δεδομένα του GPS και την αγωνιστική γραμμή που έχει κάνει ο αναβάτης εξέλιξης, χωρίς να αποφασίζει μόνο του για την πορεία της μοτοσυκλέτας. Για να κάνει καλύτερο χρόνο, αναλύει τα δεδομένα της τηλεμετρίας και βλέπει που μπορεί να κρατήσει το γκάζι ανοιχτό λίγο περισσότερο, ή σε ποιο σημείο μπορεί να φρενάρει λίγο πιο αργά.

Με τον τρόπο αυτό, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχει καταφέρει ταχύτερο χρόνο από τον Rossi, όμως αυτό δεν θα σημαίνει την «έλευση του Terminator» την απαρχή του «Skynet» και άλλα τέτοια όμορφα που έχουμε ακούσει. Το MOTOBOT δεν έχει δικά του μάτια και δεν βλέπει δρόμο παρά μόνο δεδομένα GPS, σε αυτή την φάση μπορεί μόνο να ακολουθήσει προηγούμενες καταγεγραμμένες διαδρομές, και μόνο του να αποφασίσει που μπορεί να βελτιώσει τον χρόνο. Επίσης ακόμα δεν έχει πέσει ποτέ, κάνοντας μονάχα δύο λάθη στην «καριέρα» του χωρίς πτώση όμως, απλά γλίστρησε πάνω στα τεράστια μανιτάρια, σταματώντας με ασφάλεια.

Είναι βέβαιο ότι θα φτάσει την τρίτη φάση, γράφοντας καλύτερο χρόνο από τον Rossi και μέχρι τότε, μαζί με τα υπόλοιπα video της Yamaha, θα υπάρχει και αποκλειστική συνέντευξη με τον άνθρωπο που το εξέλιξε!

 

Ετικέτες

Συμμορία Άγγλων έκλεψε δίκυκλα αξίας 1 εκατομμυρίου – Προδόθηκαν από την επίδειξη στα social media [Video]

Η αστυνομία δεν μπορούσε να τους πιάσει επί έναν χρόνο, αλλά οι τέσσερις κακοποιοί προδόθηκαν μόνοι τους
thieves
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025 οι Marshall Thomas, Sonnie Davies, Cameron Stevens και Brandon Carter, ηλικίας 18, 20, 22 και 22 αντιστοίχως, τρομοκρατούσαν την περιοχή του Bristol στην Αγγλία κλέβοντας πανάκριβες μοτοσυκλέτες μέσα μεσημέρι, ακόμη και σε πολυσύχναστα κεντρικά σημεία, υπό την απειλή βίας.

Η λεία τους εκτιμάται πως κυμαίνεται μεταξύ 600.000 και 1 εκατομμυρίου λιρών Αγγλίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καν καταφέρει να συνδέσουν όλες τις κλοπές τους, ούτε φυσικά είχαν πλησιάσει καν κοντά στο να τους πιάσουν.

Η αρχή του τέλους οφείλεται καθαρά στην ανοησία των κλεφτών, οι οποίοι πλημμύριζαν ο TikTok με βίντεο που κοκορεύονταν για τις μοτοσυκλέτες που είχαν κλέψει, ενώ με αρκετές από αυτές γύριζαν άλλα βίντεο με σούζες, επιταχύνσεις κ.ο.κ.

Σε αυτό το σημείο τράβηξαν την προσοχή των αρχών, με τους αστυνομικούς να αρχίζουν να συνδέουν τις διάφορες κλοπές μεταξύ τους και να καταλήγουν στα μέλη της σπείρας αυτής.

Οι κλοπές έγιναν από τους τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς ο Davies μπλέχτηκε μαζί τους για άλλον λόγο. Συγκεκριμένα, μαζί με τους Thomas και Carter είχαν απαγάγει και βασανίσει έναν 15χρονο επειδή πίστευαν πως τους είχε κλέψει ένα από τα κλεμμένα δίκυκλα, ενώ ο Thomas προσέθεσε και κατοχή και εμπορία ναρκωτικών στο δικό του κατηγορητήριο.

Οι τέσσερις κακοποιοί συνελήφθησαν τελικώς και, χάρη στα πειστήρια που οι ίδιοι προσέφεραν τις αρχές μέσω των αναρτήσεών τους στο Διαδίκτυο, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 10 χρόνια ο Thomas, 8 ο Carter και από 3 οι Stevens και Davies.