Βαρύ πένθος στο MotoGP, νεκρός ο Jason Dupasquier της Moto3

Υπέκυψε στα τραύματά του
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/5/2021

Την τραγικότερη εξέλιξη είχε ο βαρύς τραυματισμός του Jason Dupasquier, αναβάτη της Moto3 σε περιστατικό που έγινε αιτία να διακοπεί η Q2 με την εμπλοκή πολλών αγωνιζομένων, μεταξύ των στροφών 9 και 10.

Ο Dupasquier δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες απευθείας στην πίστα με την κατάστασή του να σταθεροποιείται στο σημείο και να κρίνεται αναγκαία η άμεση αερομεταφορά του στο νοσοκομείο Careggi της Φλωρεντίας.

Εκεί το ιατρικό προσωπικό έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσει στην ζωή τον Ελβετό αναβάτη, αλλά δυστυχώς την Κυριακή, σήμερα, ο Dupasquier υπέκυψε στα τραύματά του.

Παρότι το περιστατικό δεν συνέβη στον αγώνα, δεν γίνεται παρά να σκεπάσει με ένα βαρύ πέπλο την Moto3 στην οποία ο ανταγωνισμός έχει φτάσει να είναι από τους υψηλότερους στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας. Ο Dupasquier φέτος ήταν στην δεύτερη σεζόν της καριέρας του στην Moto3 και συνεχώς μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ετικέτες

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!