Βαρύ πένθος στο MotoGP, νεκρός ο Jason Dupasquier της Moto3

Υπέκυψε στα τραύματά του
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/5/2021

Την τραγικότερη εξέλιξη είχε ο βαρύς τραυματισμός του Jason Dupasquier, αναβάτη της Moto3 σε περιστατικό που έγινε αιτία να διακοπεί η Q2 με την εμπλοκή πολλών αγωνιζομένων, μεταξύ των στροφών 9 και 10.

Ο Dupasquier δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες απευθείας στην πίστα με την κατάστασή του να σταθεροποιείται στο σημείο και να κρίνεται αναγκαία η άμεση αερομεταφορά του στο νοσοκομείο Careggi της Φλωρεντίας.

Εκεί το ιατρικό προσωπικό έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσει στην ζωή τον Ελβετό αναβάτη, αλλά δυστυχώς την Κυριακή, σήμερα, ο Dupasquier υπέκυψε στα τραύματά του.

Παρότι το περιστατικό δεν συνέβη στον αγώνα, δεν γίνεται παρά να σκεπάσει με ένα βαρύ πέπλο την Moto3 στην οποία ο ανταγωνισμός έχει φτάσει να είναι από τους υψηλότερους στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας. Ο Dupasquier φέτος ήταν στην δεύτερη σεζόν της καριέρας του στην Moto3 και συνεχώς μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ετικέτες

MotoGP: Ο Pol Espargaro θα αντικαταστήσει τον Maverick Viñales στη Tech3 KTM στο Silverstone

Μετά τις φήμες περί πρόωρης αποχώρησής - Οι Αυστριακοί τονίζουν πως πρόκειται για ιατρικό ζήτημα
Espargaro
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο δοκιμαστής της KTM θα οδηγήσει την RC16 της Tech3 στο Silverstone, καθώς ο Viñales συνεχίζει την αποθεραπεία του από τον τραυματισμό στον ώμο.

Η KTM επιβεβαίωσε ότι ο Pol Espargaro θα αντικαταστήσει τον Maverick Viñales στη Red Bull KTM Tech3 για το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας στο Silverstone, καθώς ο Ισπανός δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό στον ώμο που τον ταλαιπωρεί.

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά τις πληροφορίες ότι η KTM εξετάζει το ενδεχόμενο να λύσει πρόωρα τη συνεργασία της με τον Viñales, κάτι που ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές φήμες "ανόητες" και ξεκαθαρίζοντας ότι σκοπεύει να τιμήσει το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με την KTM, η απουσία του Viñales οφείλεται αποκλειστικά στην πορεία της αποθεραπείας του. Ο Ισπανός εργάστηκε με εξειδικευμένους γιατρούς κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ανάπαυλας, προσπαθώντας να αποκαταστήσει πλήρως τη δύναμη και την κινητικότητα του ώμου που τραυματίστηκε στο Sachsenring το 2025. Οι τελευταίες εξετάσεις αποκάλυψαν μια αδιάγνωστη μέχρι σήμερα ρήξη στον υπακάνθιο, γεγονός που καθυστερεί την επιστροφή του και τον αφήνει εκτός δράσης για τον αγώνα στο Silverstone.

Vinales

Τη θέση του θα πάρει ο Pol Espargaro, δοκιμαστής της KTM και γνώριμος τόσο της RC16 όσο και της ομάδας Tech3. Ο Ισπανός έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές ως αντικαταστάτης τα τελευταία χρόνια και στο Silverstone θα έχει ομόσταυλό του τον Enea Bastianini.

Επισήμως, η KTM κάνει λόγο για αντικατάσταση μόνο για έναν αγώνα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι ο Viñales θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο Grand Prix της Αραγονίας αργότερα μέσα στον μήνα.

Ωστόσο, η χρονική συγκυρία δύσκολα περνά απαρατήρητη. Η παρουσία του Espargaro στην RC16 της Tech3 ακολουθεί άμεσα τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν πιθανό αντικαταστάτη του Viñales σε περίπτωση οριστικής ρήξης με την KTM. Αν και η εταιρεία επιμένει ότι η αλλαγή οφείλεται αποκλειστικά στον τραυματισμό, το μέλλον του Viñales παραμένει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζητήματα στο paddock των MotoGP, με τις εξελίξεις μετά το Silverstone να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.