Παραίτηση του Δ.Σ. της EICMA, μετά από χρονιά ρεκόρ!

Μια απόφαση κόντρα στα δεδομένα…
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/3/2020

Η περσινή EICMA ήταν η πιο επιτυχημένη –εμπορικά- διοργάνωση στην Ιστορία του θεσμού. Στον ισολογισμό που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες, επιβεβαιώθηκε το νούμερο-ρεκόρ στον τζίρο με 17.009.448 ευρώ, σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τις προηγούμενες διοργανώσεις, που μεταφράζεται σε αύξηση 21%! Για την ιστορία, τα κέρδη της περσινής EICMA έφτασαν τα 774.279 ευρώ.

Παρά αυτά τα εκπληκτικά νούμερα όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο (που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο Andrea Dell'Orto και τα μέλη Corrado Capelli, Alfio Morone, Vito Ciccheti και Giovanni Castiglioni) αποφάσισε ομόφωνα να παραιτηθεί πριν την λήξη της θητείας τους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: "Με αυτή την κίνηση θα δώσουμε την δυνατότητα, με ένα αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, στον κύριο μέτοχο την ANCMA (σ.σ. ο αντίστοιχος σύνδεσμος του δικού μας ΣΕΕΑ) να λειτουργήσει βάσει των δικών της προθέσεων, με την ελπίδα ότι η νέα στρατηγική θα διασφαλίσει το κύρος της Έκθεσης".

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν επίσης χωρίς υπεκφυγές, ότι "η απόφαση πάρθηκε μέσα σε ένα κλίμα αυτοθυσίας και λύπης, μετά από την επιμονή και τις έντονες πιέσεις των νέων διοικούντων της ANCMA." Αναφέρουν επίσης ότι με τις υπάρχουσες, τραυματικές, συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες δημιουργούν ένα έντονο κλίμα αβεβαιότητας, η πρόθεσή τους ήταν να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες μέσα από τα καθήκοντά τους, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια, η συνέπεια και η επιτυχία της EICMA. "Δυστυχώς", όπως λέει μέσα η ανακοίνωση, "βλέπουμε την πιθανότητα να διακοπεί αυτή η συνέχεια."

Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει λέγοντας ότι "σήμερα μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, ελκυστικοί και θεμελιώδεις για τον κλάδο μας. Γι' αυτό ευχόμαστε στην ANCMA και στο νέο Δ.Σ. της EICMA καλή επιτυχία, με την πεποίθηση ότι θα μπορέσουν να διασφαλίσουν και να προστατέψουν την αξία του θεσμού και της εταιρείας, ενός διεθνούς event που είναι συνώνυμο με την υπεροχή κάθε "Made in Italy" προϊόντος".

Εδώ όμως αξίζει να βάλουμε και άλλη μια παράμετρο στην όλη ιστορία, με την είδηση ότι η ένσταση που κατέθεσαν ορισμένες εταιρείες απορρίφθηκε και το δικαστήριο ενέκρινε την νομιμότητα της προεδρίας της ANCMA από τον Paolo Magri. Θα αναρωτιέστε, βεβαίως, ποια είναι η σχέση αυτού με όλα τα παραπάνω. Η απάντηση είναι ότι η EICMA ελέγχεται πλήρως από την ANCMA και η ολοκληρωτική αναδιοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Paolo Magri, πρέπει να θεωρείται η επόμενη λογική κίνηση.

Ο Paolo Magri της ANCMA

 

Αυτό για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, σημαίνει ότι επόμενη EICMA μπορεί να λειτουργήσει σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή και που θα επηρεάσουν δραματικά και το μέλλον της μοτο-βιομηχανίας. Το καθήκον του νέου Συμβουλίου είναι βαρύ, όπως επίσης και η κληρονομιά που αφήνουν οι προκάτοχοί τους, ενώ ο πήχης του ρεκόρ στα κέρδη και τον τζίρο, θέτει μάλλον ουτοπικό τον στόχο να ξεπεραστούν…

 

Ετικέτες

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 22χρονος αναβάτης σε τροχαίο στον Άγιο Αθανάσιο

Ο νεαρός έχασε τη ζωή του ύστερα από σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό το βράδυ της Κυριακής
accident
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/10/2025

Νεαρός αναβάτης έχασε τη ζωή του ύστερα από σφοδρή σύγκρουση, του δικύκλου του, με φορτηγό όχημα υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το δίκυκλο που οδηγούσε ο 22χρονος συγκρούστηκε με Ι.Χ. φορτηγό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού αναβάτη. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σε σημείο του οδικού δικτύου του Αγίου Αθανασίου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Τροχαίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ο 22χρονος εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος και, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, υπέκυψε στα τραύματά του.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 40χρονος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξάγει το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνος, ενώ οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος παραμένουν υπό διερεύνηση.

Το νέο θανατηφόρο τροχαίο έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των απωλειών στους ελληνικούς δρόμους.