Παρουσιάστηκε η Ducati Desmosedici GP15! - Video

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/2/2015

Πριν λίγη ώρα, στην Bologna, την ιδιαίτερη πατρίδα της εταιρίας, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας GP15. Την αρχή είχε κάνει χθες ο Iannone από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όταν ανέβασε φωτογραφία με κουκούλα, λέγοντας ότι "είναι έτοιμη".

Αποκαλύφθηκε ότι κάτω από την κουκούλα, πράγματι κρυβόταν ένα αρκετά διαφορετικό κουστούμι, λίγο πιο στενό και μικρότερο πίσω. Εκεί βρίσκεται και άλλη εξόφθαλμη αλλαγή, αφού οι λαιμοί της εξάτμισης δεν σχηματίζουν "Υ" όπως πριν, αλλά συγκεντρώνονται στην δεξιά πλευρά. Το άλλο τελικό δεν προεξέχει επίσης όπως πέρσι.

Από τις λίγες, ακόμα, πληροφορίες που υπάρχουν, ο V4 κινητήρας έχει αλλάξει σημείο έδρασης και γωνία με το έδαφος, απέχοντας περισσότερο από τον εμπρός τροχό. Το αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, υπάρχει και αυτό, αλλά φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί από την αρχή, τόσο από τα διάφορα τμήματα και την συγκόλληση, όσο και από την πληροφορία ότι έχουν αλλάξει οι βάσεις του κινητήρα.

Φέτος η σεζόν αναμένεται να έχει τις μάχες που έχουμε στερηθεί εξαιτίας του φαινομένου Marc Márquez, ο οποίος βέβαια αξίζει κάτι περισσότερο από απλό θαυμασμό, αλλά να δούμε και περισσότερη δράση...

Δείτε το video που ετοίμασε η Ducati και όλες τις φωτογραφίες της παρουσίασης!

 

 

 

 

Ετικέτες

Η.Π.Α.: Νόμος προστατεύει τις πίστες από τις καταγγελίες κατοίκων

Αναφέρει πως οι κάτοικοι δεν μπορούν να αξιώσουν κάτι, εφόσον η πίστα υπήρχε από πριν
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Οι καταγγελίες των κατοίκων που μένουν κοντά σε πίστες είναι συχνό φαινόμενο, όμως στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών θεσπίστηκε νόμος για την προστασία των χώρων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Πολιτεία του Κάνσας λοιπόν θέσπισε νόμο με στόχο να διασφαλίσει το μέλλον των πιστών της από αστικές αγωγές σχετικά με τον θόρυβο και την κυκλοφορία, υπό την προϋπόθεση ότι η πίστα υπήρχε πριν μείνουν εκεί οι γείτονες.

Στην ουσία, το επιχείρημα είναι ότι αν επιλέξεις να αγοράσεις ή να χτίσεις δίπλα σε μια υπάρχουσα πίστα, δεν μπορείς στη συνέχεια να αλλάξεις γνώμη και να παραπονεθείς για τον θόρυβο που κάνει αφότου μετακομίσεις.

Οι καταγγελίες των ανθρώπων που μένουν κοντά σε μία πίστα δεν είναι βέβαια αποκλειστικά αμερικανικό ζήτημα και με την κίνηση αυτή στο Κάνσας αποκλείονται οι αξιώσεις όσων μετακόμισαν σε ακτίνα πέντε μιλίων μετά την ύπαρξη μιας πίστας.

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στο νομοσχέδιο, όπως το ότι η προστασία δεν ισχύει αν διαπιστωθεί ότι μια πίστα έχει παραβιάσει τους όρους λειτουργίας της – για παράδειγμα, λειτουργώντας εκτός των επιτρεπόμενων ωρών ή αν δεν έχει φιλοξενήσει αγώνα τα τέσσερα χρόνια πριν από την κατασκευή των γειτονικών ακινήτων.

Ακόμη και μερικές από τις πιο γνωστές πίστες της Αμερικής δεν γλιτώνουν. Η Laguna Seca αντιμετωπίζει συνεχείς διαμάχες με τους κατοίκους της περιοχής λόγω του θορύβου. Νομοθεσίες όπως αυτή δεν διαφυλάσσουν απλώς την κληρονομιά των αγώνων, αλλά αναγνωρίζουν και την οικονομική αξία που προσφέρουν αυτές οι εγκαταστάσεις μέσω της απασχόλησης, του τουρισμού και των εκδηλώσεων.

Ετικέτες