Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά - 5.000 ευρώ πρόστιμο σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Γιατί δεν παραδόθηκε δείγμα καυσίμου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων
Πρατήριο υγρών καυσίμων πρόστιμο 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

23/12/2024

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε εταιρεία πώλησης υγρών καυσίμων στη Σαλαμίνα επέβαλε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά γιατί δεν παραδόθηκε δείγμα καυσίμου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο των 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στην EXPRESS FUEL E.E. με έδρα επί της Λ. Σαλαμίνος 52 στην Σαλαμίνα, η οποία δραστηριοποιείται στη λιανική και χονδρική πώληση υγρών καυσίμων και στη διανομή πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η επιβολή του προστίμου έγινε γιατί σε έλεγχο και δειγματοληψία καυσίμων που διενεργήθηκαν στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων και κατά την διαδικασία δειγματοληψίας αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, δεν παραδόθηκε από την επιχείρηση το δείγμα καυσίμου του άρθρου 99 των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. (δείγμα βυτιοφόρου) το οποίο αντιστοιχεί στην παραλαβή αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων. 

Το παραπάνω έγινε παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο παραστατικό, το ως δείγμα σχηματίσθηκε από τον οδηγό του βυτιοφόρου, σφραγίσθηκε και παραδόθηκε στην επιχείρηση για φύλαξη μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα του καυσίμου που ελήφθη.

90χρονος οδηγούσε ανάποδα στην Αττική οδό! - Χωρίς δίπλωμα από το 2018

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη από την Τροχαία πριν συμβούν τα χειρότερα
attiki odos
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/9/2026

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αττική Οδό, όταν 90χρονος οδηγός αυτοκινήτου εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου, με την Τροχαία να τον ακινητοποιεί στο Μαρκόπουλο και να διαπιστώνει ότι το δίπλωμά του είχε λήξει το 2018!

Το περιστατικό μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες μετά το επίσης απίστευτο γεγονός που υπάρχει και σε video, όταν μοτοσυκλετιστής κατέγραψε ηλικιωμένη με Mercedes ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου. Ελπίζουμε πάντως περιστατικά σαν κι αυτά να μην είναι μία νέα μόδα της τρίτης ηλικίας και να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας (31/08), όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 90χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου. Ο ηλικιωμένος μάλιστα κινούνταν στην αριστερή λωρίδα, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα κι ευτυχώς δεν συνέβη κάποιο ατύχημα.

Περιπολικό της Τροχαίας Αττικής Οδού εντόπισε τον ηλικιωμένο, τον ακολούθησε και τον ακινητοποιήσει στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου από το Μαρκόπουλο.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν έφερε μαζί του την άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία είχε λήξει από το μακρινό 2018.

Σε βάρος του 90χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 440 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.