Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά - 5.000 ευρώ πρόστιμο σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Γιατί δεν παραδόθηκε δείγμα καυσίμου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων
Πρατήριο υγρών καυσίμων πρόστιμο 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

23/12/2024

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε εταιρεία πώλησης υγρών καυσίμων στη Σαλαμίνα επέβαλε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά γιατί δεν παραδόθηκε δείγμα καυσίμου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο των 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στην EXPRESS FUEL E.E. με έδρα επί της Λ. Σαλαμίνος 52 στην Σαλαμίνα, η οποία δραστηριοποιείται στη λιανική και χονδρική πώληση υγρών καυσίμων και στη διανομή πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η επιβολή του προστίμου έγινε γιατί σε έλεγχο και δειγματοληψία καυσίμων που διενεργήθηκαν στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων και κατά την διαδικασία δειγματοληψίας αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, δεν παραδόθηκε από την επιχείρηση το δείγμα καυσίμου του άρθρου 99 των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. (δείγμα βυτιοφόρου) το οποίο αντιστοιχεί στην παραλαβή αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων. 

Το παραπάνω έγινε παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο παραστατικό, το ως δείγμα σχηματίσθηκε από τον οδηγό του βυτιοφόρου, σφραγίσθηκε και παραδόθηκε στην επιχείρηση για φύλαξη μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα του καυσίμου που ελήφθη.

Ξάνθη: Θανατηφόρο τροχαίο μοτοσυκλετιστή με εγκατάλειψη - Ο οδηγός αυτοκινήτου προκάλε νέο δυστύχημα με θύμα τον αδερφό του

Νεκρός και ο αδερφός του οδηγού - Βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο
cover
Από το

motomag

8/12/2025

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής στα Κιμμέρια της Ξάνθης, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος συγκρούστηκε μετωπικά με δίκυκλο που οδηγούσε 71χρονος, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος αναβάτης να χάσει τη ζωή του, ενώ ξεψύχησε και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου!

Ειδικότερα 36χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος διαπιστώθηκε αργότερα ότι στερούνταν άδειας οδήγησης, εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας που κινητοποιήθηκαν εντόπισαν το όχημα του 36χρονου σε οικισμό της Ξάνθης όπου και διαπίστωσαν ότι τη ζωή του είχε χάσει και ο αδερφός του οδηγού που ήταν συνεπιβάτης την ώρα του δυστυχήματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Xanthinews.gr και του Σταύρου Καρυπίδη ο 36χρονος προκάλεσε και δεύτερο τροχαίο στο Σέλερο πέφτοντας πάνω σε μάντρα και αυτή ήταν η αιτία του θανάσιμου τραυματισμού του αδερφού του, ενώ τότε τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Αφού 36χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνελήφθη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.