Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά - 5.000 ευρώ πρόστιμο σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Γιατί δεν παραδόθηκε δείγμα καυσίμου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων
Πρατήριο υγρών καυσίμων πρόστιμο 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

23/12/2024

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε εταιρεία πώλησης υγρών καυσίμων στη Σαλαμίνα επέβαλε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά γιατί δεν παραδόθηκε δείγμα καυσίμου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο των 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στην EXPRESS FUEL E.E. με έδρα επί της Λ. Σαλαμίνος 52 στην Σαλαμίνα, η οποία δραστηριοποιείται στη λιανική και χονδρική πώληση υγρών καυσίμων και στη διανομή πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η επιβολή του προστίμου έγινε γιατί σε έλεγχο και δειγματοληψία καυσίμων που διενεργήθηκαν στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων και κατά την διαδικασία δειγματοληψίας αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, δεν παραδόθηκε από την επιχείρηση το δείγμα καυσίμου του άρθρου 99 των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. (δείγμα βυτιοφόρου) το οποίο αντιστοιχεί στην παραλαβή αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων. 

Το παραπάνω έγινε παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο παραστατικό, το ως δείγμα σχηματίσθηκε από τον οδηγό του βυτιοφόρου, σφραγίσθηκε και παραδόθηκε στην επιχείρηση για φύλαξη μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα του καυσίμου που ελήφθη.

Ducati Panigale V4 - Κέρδισε το βραβείο Good Design Award 2025

To τρίτο βραβείο σχεδιασμού του μοντέλου μετά τα iF Design και Red Dot
Ducati Panigale V4
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/2/2026

Μπορεί το τελευταίας κοπής Ducati Panigale V4 να έχασε το χαρακτηριστικό μονόμπρατσο ψαλίδι-ποίημα, και να κατηγορήθηκε πως στον γενικότερο ανασχεδιασμό του θυμίζει πλέον ιαπωνική Superbike του σωρού -βαρύ-, όμως οι κριτές design στα βραβεία iF, Red Dot και Good Design έχουν διαμετρικά αντίθετη άποψη, φορτώνοντας την ιταλική μοτοσυκλέτα με δάφνες.

Μετά από τα δυο πρώτα βραβεία σχεδιασμού (iF και Red Dot) σειρά είχαν τα Good Design Awards του 2025, όπου το Ducati Panigale V4 κέρδισε το βραβείο αριστείας σχεδιασμού.

Τα συγκεκριμένα βραβεία Καλού Σχεδιασμού διοργανώνονται από το Chicago Athenaeum, το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Αρχιτεκτονική, την Τέχνη, το Design και τις Αστικές Σπουδές. Τα Good Design Awards ιδρυθήκαν στο Σικάγο το 1950 από τους Eero Saarinen και τους Charles και Ray Eames, και βραβεύουν σε ετήσια βάση ότι θεωρούν πως ξεχωρίζει σχεδιαστικά.

Good Design Awards Greece

Σημειώστε πως το 2026, τα Good Design Awards έρχονται στην Ελλάδα με το Good Design Show να ξεκινά στις 20 Μαρτίου, στην Αθήνα -Μητροπόλεως 74-, όπου θα εκτεθούν βραβευμένα σχέδια -λέτε να δούμε και το Panigale;

Panigale V4

Το Panigale V4 βρίσκεται τώρα στην 7η γενιά του, και αντιπροσωπεύει τη δίψα της Ducati για νίκες και τίτλους στην πίστα, ενώ αποτελεί και το απόλυτο φαβορί για το Πρωτάθλημα Superbike του 2026. Προχωρημένη αεροδυναμική, ιταλικός σχεδιασμός σε κάθε λεπτομέρεια και κορυφαία εξαρτήματα συνθέτουν την απόλυτη ιταλική Superbike πρόταση, που όπως αναφέρει ο επικεφαλής design της Ducati, Andrea Ferraresi “στοχεύει στη δημιουργία έντονων συναισθημάτων με την πρώτη κιόλας ματιά, και στην εκπλήρωση των υποσχέσεων του design της όταν βρεθεί εν κινήσει.”

Μια μοτοσυκλέτα που έχει ως πρόγονο την εμβληματική 916, σίγουρα έρχεται με ψηλές απαιτήσεις, και η αναζήτηση από την Ducati “τίτλων ευγενείας” για αυτήν περιλαμβάνει πέρα από τις πίστες και τους οίκους βράβευσης του σχεδιασμού της.