Γιατί δεν παραδόθηκε δείγμα καυσίμου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
23/12/2024
Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε εταιρεία πώλησης υγρών καυσίμων στη Σαλαμίνα επέβαλε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά γιατί δεν παραδόθηκε δείγμα καυσίμου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων.
Συγκεκριμένα το πρόστιμο των 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στην EXPRESS FUEL E.E. με έδρα επί της Λ. Σαλαμίνος 52 στην Σαλαμίνα, η οποία δραστηριοποιείται στη λιανική και χονδρική πώληση υγρών καυσίμων και στη διανομή πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Η επιβολή του προστίμου έγινε γιατί σε έλεγχο και δειγματοληψία καυσίμων που διενεργήθηκαν στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων και κατά την διαδικασία δειγματοληψίας αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, δεν παραδόθηκε από την επιχείρηση το δείγμα καυσίμου του άρθρου 99 των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. (δείγμα βυτιοφόρου) το οποίο αντιστοιχεί στην παραλαβή αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων.
Το παραπάνω έγινε παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο παραστατικό, το ως δείγμα σχηματίσθηκε από τον οδηγό του βυτιοφόρου, σφραγίσθηκε και παραδόθηκε στην επιχείρηση για φύλαξη μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα του καυσίμου που ελήφθη.
Sam Sunderland: Επιχειρεί να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ – Πρέπει να οδηγά 17 ώρες την ημέρα!
Το ρεκόρ που θέλει να καταρρίψει κρατά από το μακρινό 2002
Από τον
Παύλο Καρατζά
7/9/2026
Ο δύο φορές νικητής Rally Dakar, Sam Sunderland, ξεκίνησε την προσπάθεια να καταρρίψει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τον ταχύτερο γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα, πάνω στη σέλα μιας Triumph Tiger 1200 Rally Explorer.
Ο αθλητής της Red Bull θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ του ζεύγους Kevin και Julia Sanders από το 2002, αφού διέσχισαν 31.319 χιλιόμετρα σε 19 ημέρες, 8 ώρες και 25 λεπτά, πάνω στη σέλα μίας BMW 1200 GS. Αυτό σημαίνει πως ο Sunderland θα πρέπει να διανύει περίπου 1.600 χιλιόμετρα ανά ημέρα, κάτι που συνεπάγεται με 17 ώρες οδήγησης ανά ημέρα.
Η διαδρομή του Sunderland αποτελείται από έξι στάδια και η προσπάθειά του ξεκίνησε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 από το Λονδίνο με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη, ακολουθούμενη από ένα τμήμα στη Νοτιοανατολική Ασία, από τη Bangkok έως την Kuala Lumpur. Στη συνέχεια, θα διασχίσει την Αυστραλία από το Perth έως το Sydney, θα διανύσει ολόκληρη τη Νέα Ζηλανδία και θα αντιμετωπίσει το μακρύτερο τμήμα του ταξιδιού, διασχίζοντας τη Βόρεια Αμερική από το Vancouver έως το Montreal. Το τελευταίο σκέλος θα τον οδηγήσει από την Καζαμπλάνκα πίσω στο Λονδίνο.
Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά απαιτητικό, τόσο για τον Βρετανό αναβάτη, όσο και για τη μοτοσυκλέτα του. Ο Sunderland θα διασχίσει 5 ηπείρους και θα αντιμετωπίσει μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, άγνωστους δρόμους, διαφορετικές ζώνες ώρας και φυσικά σωματική και πνευματική κούραση.
“Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία αυτής της πρόκλησης για μένα είναι σίγουρα τα μίλια που πρέπει να καλύψουμε. Θα οδηγώ 17 ώρες την ημέρα, ασταμάτητα, για πολλές ημέρες. Νιώθω ότι αυτή η συσσώρευση θα γίνει όλο και πιο έντονη και σίγουρα θα είναι δύσκολο”, λέει ο Sunderland.
Πρέπει να τονισθεί πως το χρονόμετρο σταματά όταν ο Sunderland και η Triumph Tiger θα βρίσκονται στο αεροπλάνο και θα διασχίζουν τους ωκεανούς. Μένει λοιπόν να δούμε αν ο Βρετανός θα τα καταφέρει, καθώς το εγχείρημα είναι εξαιρετικά απαιτητικό, με τα πολλά χιλιόμετρα και τις αρκετές ημέρες να αυξάνουν τις πιθανότητες τα πράγματα να πάνε εκτός προγραμματισμού.