Piaggio Group - Προσωρινά οικονομικά αποτελέσματα 2022

Άνοδος πωλήσεων σε όλες τις αγορές, και αύξηση εσόδων
Piaggio Group οικονομικά αποτελέσματα 2022
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/1/2023

Το Piaggio Group έδωσε στη δημοσιότητα τα προσωρινά οικονομικά αποτελέσματα του 2022, στα οποία βλέπουμε άνοδο στις πωλήσεις σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται, και αντίστοιχα σημαντική αύξηση εσόδων.

Στο δελτίο τύπου του Piaggio Group, γίνεται αναφορά σε ενοποιημένα έσοδα 2,087 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση 25% σε σχέση με τα έσοδα 1.668.7 εκατομμυρίων ευρώ του 2021.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16,7% σε σχέση με τα 536.000 οχήματα που πωλήθηκαν το 2021 για συνολικές πωλήσεις 625.512 οχημάτων. Η αύξηση αφορά μάλιστα σε όλους τους τύπους οχημάτων του Group: Scooters +14,3%, μοτοσυκλέτες +19,7% και επαγγελματικά οχήματα +26,6%.

Άνοδος σημειώθηκε σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης του Group: EMEA (Europe, the Middle East and Africa) και Αμερική +12,1%, Αsia Pacific (Ανατολική Ασία, Νοτιοανατολική Ασία και Ωκεανία) +58% και Ινδία +40%.

Ετικέτες

Ανάκληση Yamaha XMAX στις Η.Π.Α. – Χαλάρωση του μπουλονιού της πλάκας ασφάλισης εκκεντροφόρου

Μετά την Ιαπωνία και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού - Αφορά σκούτερ παραγωγής 2018-2022
xmax
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/11/2025

Ο αμερικάνικος οργανισμός Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων (National Highway Traffic Safety Administration -NHTSA) ανακοίνωσε ανάκληση του Yamaha XMAX δίνοντας οδηγία στους ιδιοκτήτες να σταματήσουν να οδηγούν το σκούτερ.

Η σχετική ανακοίνωση του αμερικάνικου οργανισμού αναφέρει πως η πλάκα ασφάλισης του εκκεντροφόρου άξονα ενδέχεται να μην επαρκεί για να μείνει το μπουλόνι στη θέση του και να χαλαρώσει -λόγικά το πάχος της δεν είναι το προβλεπόμενο. Έτσι δεν θα συγκρατείται σωστά ο εκκεντροφόρος άξονας, με αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου του σκούτερ και ατύχημα.

Η ανάκληση αφορά 2.715 XMAX που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018-2022 και αναμένεται ότι ένα στα τρία από αυτά θα έχουν αυτό το πρόβλημα. Ο NHTSA προτρέπει τους ιδιοκτήτες να μην οδηγούν το σκούτερ τους μέχρι να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση με την τοποθέτηση νέας πλάκας ασφάλισης.

Ο αριθμός ανάκλησης του NHTSA είναι ο 25V778000 και περιμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη.