Piaggio Group - Προσωρινά οικονομικά αποτελέσματα 2022

Άνοδος πωλήσεων σε όλες τις αγορές, και αύξηση εσόδων
Piaggio Group οικονομικά αποτελέσματα 2022
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/1/2023

Το Piaggio Group έδωσε στη δημοσιότητα τα προσωρινά οικονομικά αποτελέσματα του 2022, στα οποία βλέπουμε άνοδο στις πωλήσεις σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται, και αντίστοιχα σημαντική αύξηση εσόδων.

Στο δελτίο τύπου του Piaggio Group, γίνεται αναφορά σε ενοποιημένα έσοδα 2,087 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση 25% σε σχέση με τα έσοδα 1.668.7 εκατομμυρίων ευρώ του 2021.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16,7% σε σχέση με τα 536.000 οχήματα που πωλήθηκαν το 2021 για συνολικές πωλήσεις 625.512 οχημάτων. Η αύξηση αφορά μάλιστα σε όλους τους τύπους οχημάτων του Group: Scooters +14,3%, μοτοσυκλέτες +19,7% και επαγγελματικά οχήματα +26,6%.

Άνοδος σημειώθηκε σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης του Group: EMEA (Europe, the Middle East and Africa) και Αμερική +12,1%, Αsia Pacific (Ανατολική Ασία, Νοτιοανατολική Ασία και Ωκεανία) +58% και Ινδία +40%.

Ετικέτες

Honda CB1000R Hornet – Και στην Ευρώπη η ανάκληση για πιθανή διαρροή καυσίμου

Μια βδομάδα αφότου ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ η νέα ανάκληση, παίρνει σειρά και η Ευρώπη
honda cb1000r hornet
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/4/2026

Η εμπορική πορεία των CB1000R Hornet και CB1000R Hornet SP είχε κάμποσα εμπόδια να υπερπηδήσει, καθώς η Honda έχει προβεί σε αρκετές ανακλήσεις που αφορούν κυρίως στον τετρακύλινδρο κινητήρα – με κάποιες εξ αυτών να επηρεάζουν και το CB1000F.

Τα ως τώρα διαγνωσμένα προβλήματα αφορούν σε αυξημένη κατανάλωση λαδιού, ελατήρια πιστονιώνβίδα σύσφιξης του λεβιέ ταχυτήτωνελλαττωματικό δείκτη στάθμης λαδιού και πιθανό κίνδυνο διαρροής καυσίμου από το κύκλωμα τροφοδοσίας.

Αυτή η τελευταία είχε ανακοινωθεί στις αρχές Απριλίου 2026 στις ΗΠΑ, ωστόσο από την 14η Απριλίου έχει εκδοθεί και ανάλογη ανάκληση από την ευρωπαϊκή υπηρεσία που αφορά (ως τώρα) μοτοσυκλέτες σε Γαλλία και Πορτογαλία.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη στεγανοποίηση του συλλέκτη καυσίμου (fuel rail) στο κύκλωμα τροφοδοσίας, από τον οποίο υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος διαρροής βενζίνης, κάτι που προφανώς συνιστά κίνδυνο φωτιάς.

Στο κείμενο της ευρωπαϊκής ανάκλησης δεν αναφέρονται συγκεκριμένοι αριθμοί πλαισίων, αλλά μόνο η ένδειξη πως αφορά μοντέλα που παράχθηκαν από 30/09/2024 ως και 22/08/2025. Εφόσον η δράση αυτή περιλαμβάνει και μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα, οι ιδιοκτήτες τους θα ενημερωθούν για τη διαδικασία επιδιόρθωσης του προβλήματος από τον αντιπρόσωπο της Honda.