Ρεκόρ Guinness για το μακρύτερο ταξίδι με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα - Video

Από τον Αιγύπτιο Ali Abdo Ali, με μια Energica EsseEsse9
Ali Abdo Ali on The Ride to COP27
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/1/2023

Ο Αιγύπτιος Ali Abdo Ali είναι πλέον και επίσημα κάτοχος του Ρεκόρ Guinness για το μακρύτερο ταξίδι με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, καθώς κατά την προσπάθεια που ονόμασε “Ride to COP27”, διένυσε 12.749 χιλιόμετρα με μια Energica EsseEsse9.

Στόχος του Ali Abdo Ali, που εργάζεται ως μάνατζερ κοινωνικής ευθύνης στην ΙΒΜ, ήταν να προωθήσει την ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης, καταλήγοντας στο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου στις 7-8 Νοεμβρίου 2022 όπου διεξαγόταν η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP27).

Στο ταξίδι του, ο Αιγύπτιος αναβάτης διέσχισε όλη την Αίγυπτο, ξεκινώντας από το Αμπού Σίμπελ στα Βόρεια, για να καταλήξει τελικά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Πιστεύω πως η γνώση μπορεί να μας σώσει”, δηλώνει στις συνεντεύξεις του ο 37χρονος Abdo. “Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουμε πως υπάρχει πρόβλημα. Και αυτό είναι που προσπαθώ να δείξω με το ταξίδι μου: τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα μικρά θετικά βήματα που μπορούμε εμείς να κάνουμε.”

Ali Abdo Ali

Το ταξίδι που ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου, υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Αθλητισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, αλλά και από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών UNDP. Παράλληλα με το ταξίδι διεξαγόταν και ο διαγωνισμός “Ride to Zero” για τις καλύτερες ιδέες καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής σε 5 πόλεις της Αιγύπτου.

Ali Abdo

Στο ταξίδι του, ο Abdo χρειαζόταν να περιμένει δίπλα στη μοτοσυκλέτα του τις 3-4 ώρες της κάθε φόρτισης, στον δρόμο, σε βενζινάδικα, σχολεία, τζαμιά, κ.α., συνομιλώντας με τους ντόπιους, τρώγοντας, πίνοντας τον καφέ του και… παίρνοντας και κάνα υπνάκι.

Ali Abdo

Στο τέλος του ταξιδιού του, ο Abdo μίλησε στη Διάσκεψη Cop27, δίνοντας φωνή στις τοπικές κοινότητες της Αιγύπτου στις οποίες ταξίδεψε, κάνοντας αναφορές και σε όσα έμαθε στο ταξίδι του.

Ali Abdo

Ο αναβάτης από την Αλεξάνδρια είναι φανατικός μοτοσυκλετιστής, έχοντας ήδη στην κατοχή του τρία ρεκόρ Guinness για τη διάνυση της μεγαλύτερης απόστασης με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες (2016-2017-2021) με το τελευταίο ρεκόρ να βρίσκεται στα 920 χιλιόμετρα.

Ali Abdo

Σημειώστε, πως μαζί με το νέο ρεκόρ για το μακρύτερο ταξίδι με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, ο Abdo σημείωσε και ένα ακόμα ρεκόρ, αυτό του μακρύτερου ταξιδιού με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μέσα σε μία μόνο χώρα, ενώ κατά τον ίδιο είναι παράλληλα ο πρώτος Άραβας που σημειώνει ρεκόρ Guinness και ο πρώτος Άραβας με ρεκόρ ηλεκτρικού οχήματος.

Ali Abdo

Χάριν προοπτικής, μην ξεχνάμε πως το ρεκόρ Guinness για το μακρύτερο ταξίδι με βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα βρίσκεται στα 735.000 χιλιόμετρα, με διάσχιση 214 χωρών, ένα ρεκόρ που κατέχει ο Αργεντινός Emilio Scoto από το 1985.

Ali Abdo

Σίγουρα τα δυο ταξίδια απέχουν παρασάγγας σε απόσταση, όπως όμως απέχει παρασάγγας και η βενζινοκίνηση από την ακόμα εξελισσόμενη ηλεκτροκίνηση.

Ali Abdo

Ο Abdo ήδη ετοιμάζει το επόμενο ταξίδι του, που έχει τίτλο The Ride to COP28, όπου στοχεύει να ξεκινήσει από το Cape Town για να καταλήξεθ στο Dubai, στην επόμενη Διάσκεψη για το περιβάλλον του ΟΗΕ.

Ετικέτες

ELECTROMOVE: Test Rides ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero και scooter Ray και WOW

Τετάρτη 21 Ιουνίου στην πίστα Speed Park στο Κορωπί
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/6/2023

H ΕLECTROMOVE προσκαλεί τους φίλους της ηλεκτροκίνησης και των δυο τροχών σε ένα μοναδικό event, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, για να δοκιμάσουν την πλειονότητα των μοντέλων των Zero Motorcycles, Ray 7.7 και WOW

                           

Το Test Ride Event  θα λάβει χώρα στο φιλόξενο και ελεγχόμενο περιβάλλον της Πίστας Καρτ Speed Force στο Κορωπί, μεταξύ 18:00 – 21:00, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα μοντέλα αρκετές φορές (εφόσον είναι διαθέσιμα), ώστε να αποφασίσουν ποιο ταιριάζει περισσότερο στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του ELECTROMOVE Open Test Ride Event 2023, θα προσφερθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο σε όλους τους συμμετέχοντες που θα προχωρήσουν σε παραγγελία μετά την ημερομηνία του Test Ride Event, ένα  πρόσθετο όφελος 500,00€.

2

Το όφελος αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα προωθητική ενέργεια  Go Electric Campaignγια τις μοτοσυκλέτες της Zero, άλλα και στην αντίστοιχη που αφορά το scooter Ray 7.7, που αμφότερες λήγουν στο τέλους του Ιουνίου.

3

Ανακαλύψτε τις συναρπαστικές Zero Motorcycles τα καινοτόμα scooter Ray 7.7 και WOW  και μπείτε στον θαυμαστό κόσμο της ηλεκτροκίνησης στους δύο τροχούς.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://electromove.gr

 

Προϋποθέσεις συμμέτοχης

 

  • Δίπλωμα οδήγησης
  • Προστατευτικός εξοπλισμός ( κράνος, μπουφάν μοτοσυκλέτας με προστασίες, γάντια, μπότες ή μποτάκια, μακρύ παντελόνι -επιθυμητά προστατευτικά-)

 

  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

  • Αποστολή στοιχείων ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στοELECTROMOVE Open Test Ride Event 2023” στο sales@electromove.gr

 

 

Πίστα Καρτ Speed Force : https://www.speedforce.gr/