Energica και Petronas σε μια συνεργασία έκπληξη

Ευκαιρία για την δεύτερη να διαφημίσει τα EV λιπαντικά της 
Energica Petronas Super Hooligan
Από το

motomag

23/6/2023

Η Energica ενώνει τις δυνάμεις της με την πολυεθνική εταιρία Petronas Lubricant International η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των λιπαντικών, με την τελευταία να γίνεται βιομηχανικός συνεργάτης της πρώτης και κύριος χορηγός της Energica Racing America για τη σεζόν 2023.

Η ιταλική εταιρεία Energica υποστηρίζει την Tytlers Cycle Racing η οποία αγωνίζεται με μία Energica EVA Ribelle RS στο εθνικό πρωτάθλημα Super Hooligan για το MotoAmerica. Ένα πρωτάθλημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Indian & Harley-Davidson, με αρκετές μεν συμμετοχές, αλλά με τον ανταγωνισμό να χρησιμοποιεί περιέργως μη ανταγωνιστικές προτάσεις με τα μεγάλα γυμνά των Αμερικανών. Σημειώστε πως η Energica είναι ο μοναδικός κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που αγωνίζεται στον θεσμό έχοντας ως αντιπάλους αποκλειστικά κατασκευαστές με βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες.

Ο Giampiero Testoni, Eπικεφαλής Τεχνολογίας (CTO) της Energica Motor Company ανέφερε: “Γράφουμε ιστορία για άλλη μια φορά. Οι αγώνες ήταν πάντα στο DNA μας από την αρχή, και αφού γράψαμε ιστορία στη MotoE για τέσσερα χρόνια, δεχτήκαμε μια νέα πρόκληση μαζί με την Tytlers Cycle Racing. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι έχουμε δίπλα μας μια δύναμη όπως η Petronas Lubricants International για να θέσουμε ένα νέο ορόσημο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.”

O Hezlinn Idris, Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Petronas Lubricants International δήλωσε: “Η Petronas Lubricants International διερευνά συνεχώς τρόπους για να υποστηρίξει την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία EV, μεταξύ άλλων και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτή η συνεργασία μας ανοίγει ευκαιρίες στην ανάπτυξη λιπαντικών EV που καλύπτουν όλους τους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών, των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, των επιβατικών αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών. Αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς μας να προσαρμόζουμε κατά παραγγελία λύσεις για το πλήρες φάσμα εφαρμογών λιπαντικών σε ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης.”

Ετικέτες

Toby Price και Sam Sunderland - Στο Rally Dakar 2025… με αυτοκίνητο!

Δυο + δυο τίτλοι στο Dakar στη μοτοσυκλέτα, και η συνέχεια στους τέσσερις τροχούς
Toby Price και Sam Sunderland στο Rally Dakar 2025 με αυτοκίνητο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/10/2024

Ο δυο φορές Πρωταθλητής Rally Dakar στις μοτοσυκλέτες Toby Price μεταπηδά στα αυτοκίνητα το 2025, όπου θα αγωνιστεί στο εμβληματικό ράλι στην T1+ κατηγορία με Toyota Hilux και με συνοδηγό τον επίσης δυο φορές Πρωταθλητή μοτοσυκλέτας, Sam Sunderland!

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους αναβάτες μοτοσυκλέτας που αγωνίζονται σε ράλι να μεταπηδούν στο αυτοκίνητο, όπως έχουμε δει από τον Stephane Peterhansel, τον Cyril Despres, και τον Marc Coma, με τους κορυφαίους δίτροχους αγωνιζόμενους να συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν και στους τέσσερις τροχούς. Σειρά έχουν τώρα οι Toby Price και Sam Sunderland, που κάνουν τη διαφορά, καθώς θα αγωνίζονται ως οδηγός-συνοδηγός, έχοντας μεταξύ τους 4 τίτλους στο Dakar σε 2 τροχούς.

Η είσοδος των Price-Sunderland στο Dakar 2025 θα γίνει με τη βέλγικη ομάδα Overdrive Racing, στην ανταγωνιστική κατηγορία Τ1+ με Toyota Hilux.

Ο Price δεν είναι νέος οδηγός στους αγώνες αυτοκινήτων, έχοντας διακρίσεις από το 2016 όπου ξεκίνησε να συμμετέχει με Off-Road τετράτροχα σε αγώνες όπως το SCORE International στο Μεξικό, με τον Αυστραλό να έχει ανέβει εκεί δυο φορές στο βάθρο και να παίρνει την παρθενική του νίκη στο Baja 400 του 2024.

Toby Price: “Θυμάμαι τις μέρες στο Dakar, όπου καθόμουν με τον Sam στο camper μετά από μια μακριά και δύσκολη μέρα καβάλα στις μοτοσυκλέτες μας, και συζητούσαμε πόσο ωραία θα ήταν να κάναμε το ίδιο με αυτοκίνητο και με λίγο air-condition! ”

Περιμένουμε να δούμε τις επιδόσεις Price-Sunderland στο Rally Dakar του 2025 που ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου.

Ετικέτες