Η Energica γράφει ιστορία στο Πρωτάθλημα Super Hooligan του MotoAmerica

Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ενάντια σε βενζινοκίνητες, με πολύ καλά πρώτα αποτελέσματα
Energica and Stefano Mesa at Super Hooligan 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/3/2023

Ο Stefano Mesa καβάλα στην Energica EVA Ribelle RS κατάφερε όχι μόνο να… τερματίσει με την ηλεκτρική του μοτοσυκλέτα και στους δύο πρώτους αγώνες του Super Hooligan Πρωταθλήματος στις Η.ΠΑ. για το 2023, αλλά να βρεθεί και σε αξιόλογη θέση στην κατάταξη.

Ο Κολομβιανός αναβάτης της Tytlers Cycle Racing με το νούμερο #137 οδήγησε στη Daytona International Speedway την Eva Ribelle RS, παλεύοντας με βενζινοκίνητα naked χιλιάρια και καταφέρνοντας να τερματίσει 7ος και 5ος στους δυο πρώτους αγώνες της σεζόν!

Στον πρώτο αγώνα η νίκη πήγε στον Πρωταθλητή του 2022 Tyler O’Hara, με Indian FTR και ταχύτερο γύρο 1:53.945. Πίσω του είχαμε δυο ακόμα Indian (Boby Fong & Jeremy McWilliams), ένα Harley-Davidson (Cory West), ένα Indian (Kyle Ohnsorg) και ένα KTM (Andy DiBrino), με τον Stefano Mesa και την Energica στην 7η θέση με ταχύτερο γύρο 1:59.218.

Super Hooligan Daytona

Στον δεύτερο αγώνα, ο Tyler O’Hara έκανε το 2 στα 2, με ταχύτερο γύρο 1:55.447, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Jeremy McWilliams επίσης με Indian, τρίτος ήταν ο Mark Price με ΚΤΜ, τέταρτος ο Nate Kern με BMW και πέμπτος ο Stefano Mesa με την Energica με ταχύτερο γύρο 1:59.757.

Έτσι, στη γενική βαθμολογία προηγείται ο O’Hara με 50 βαθμούς, ενώ ο Mesa βρίσκεται στην 6η θέση με 20 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον 5ο Nate Kern και τον 4ο Bobby Fong!

Σημειώστε πως στους πρώτους δυο αγώνες είχαμε 33 συμμετέχοντες αγωνιζόμενους.

Το αποτέλεσμα για την ώρα κρίνεται εξαιρετικό για την Energica, που κάνει μια πολύ καλή αρχή στην “εισβολή” της σε ένα βενζινοκίνητο Πρωτάθλημα, δείχνοντας με το καλημέρα πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική, αν και όχι ακόμα ικανή για την κορυφή. Σημειώστε πάντως πως το συγκεκριμένο Super Hooligan Πρωτάθλημα έχει φτιαχτεί "φωτογραφικά" για να βοηθήσει κυρίως το image των Indian & Harley, ενώ αν αναρωτιέστε γιατί δεν "πατάει" τους πάντες ο DiBrino με το KTM Duke, μάθετε πως για κάποιο λόγο εκείνος οδηγεί το 890R και όχι το 1290R όπου τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Αναβάτης αποφεύγει τελευταία στιγμή σύγκρουση με ασθενοφόρο... στην πίστα - Video

Στην Roebling Road Raceway, στην Georgia των Η.Π.Α.
μοτοσυκλέτα εναντίον ασθενοφόρου στην πίστα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/3/2023

Σε ένα Onboard βίντεο που ανέβασε στο instagram ο αναβάτης που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του στο συμβάν, βλέπουμε το Yamaha R1 του να βρίσκεται στην ευθεία τερματισμού με 210 χλμ/ώρα κατά τη διάρκεια αγώνα, όταν μπροστά του εμφανίζεται να περνά κάθετα την πίστα ένα ασθενοφόρο, με τη σύγκρουση να αποφεύγεται για λίγα εκατοστά!

Το βίντεο ανέβηκε από τον λογαριασμό του πρωταγωνιστή του επεισοδίου, R1 Shake n bake, ο οποίος στις επόμενες αναρτήσεις του συμπληρώνει πως είναι χαρούμενος που είναι ακόμα εν ζωή, για να επιστρέψει στην έγκυο γυναίκα του και τον μόλις 2 ετών γιο του. Επιπλέον, ευχαριστεί την εταιρεία που κατασκεύασε την custom φόρμα του, καθώς παρόλο που έπεσε με 210, και σύρθηκε για αρκετή ώρα, σηκώθηκε χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η ψυχραιμία του αναβάτη, ο οποίος και καταφέρνει να μην καρφώσει το βλέμμα του στο ασθενοφόρο, αλλά κοιτώντας στο πλάι να το αποφύγει για ελάχιστα εκατοστά, βγαίνοντας στο χορτάρι. Κατόπιν η μοτοσυκλέτα ξεκινά τις τούμπες, για να καταλήξει να καταστραφεί εντελώς.

Σε μια διαφορετική ανάρτηση ένας άλλος αναβάτης υποστηρίζει πως στο συμβάν ενεπλάκη και δεύτερη μοτοσυκλέτα που χτύπησε το ασθενοφόρο και κατόπιν πήρε φωτιά, δίχως κι εκείνος ο αναβάτης να τραυματιστεί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τον R1 Shake n bake.

Όπως και να έχει, ακόμα και αν είχε βγει σημαία που να προειδοποιούσε για το ασθενοφόρο, οι κανονισμοί επιβάλλουν να έχουν βγει στα pits όλες οι μοτοσυκλέτες πριν εισέλθει κάποιο άλλο όχημα στην πίστα.

Ετικέτες