Energica: επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της

Και στο μέλλον αυτοματοποίηση της παραγωγής
Energica εργοστάσιο
Από το

motomag

10/3/2023

Ο μέχρι και τη σεζόν του 2022 αποκλειστικός πάροχος ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στα MotoGP για το Παγκόσμιο Κύπελλο ΜοτοΕ , η Energica, επεκτείνει της εγκαταστάσεις των εργοστασίων της στη Modena της Ιταλίας, προσθέτοντας επιπλέον 1.150 τ.μ., με έναν από τους λόγους να είναι η αυτοματοποίηση της παραγωγής στο μέλλον.

Στο χώρο που προστίθεται θα λειτουργεί ένα μέρος του Energica Inside, που ουσιαστικά αποτελεί το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας, που ασχολείται κυρίως με την εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών και τη γενικότερη τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή των μοτοσυκλετών της εταιρείας.

Το Energica Inside συνεργάζεται με τον όμιλο Ideanomics, ο οποίος ιδρύθηκε το 2004 με έδρα τη Νέα Υόρκη και έχει σκοπό την αύξηση του ρυθμού παραγωγής και του μεριδίου των ηλεκτρικών οχημάτων στην παγκόσμια αγορά.

Όπως αναφέρει η ίδια η Energica, το τμήμα Inside δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία και τα μοντέλα της, αλλά σκοπό έχει να βοηθήσει όλους τους κατασκευαστές που εισέρχονται στον χορό της ηλεκτροκίνησης, με λύσεις προκειμένου τα προϊόντα τους να είναι πιο εύκολα στην κατασκευή και συνεπώς πιο οικονομικά.

Παράλληλα, στις ίδιες εγκαταστάσεις, η Energica θέλει να δώσει επιπλέον χώρο στους τομείς της κατασκευής και συναρμολόγησης των μοτοσυκλετών της, έτσι ώστε να αυτοματοποιήσει την διαδικασία για να έχει μαζική παραγωγή, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει το κόστος και θα διευρύνει το αγοραστικό κοινό της.

Ετικέτες

Triumph Originals 2025: Διεθνής διαγωνισμός custom από τους Βρετανούς

Δημιουργικές “μάχες” για οχτώ ομάδες με μούσα μια Bonneville
Triumph Originals 2025
Από το

motomag

30/4/2025

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε τον Triumph Originals 2025, τον διεθνή custom διαγωνισμό με στόχο να αναδείξει τη μοναδικότητα, την καινοτομία και τη διαχρονική αισθητική της βρετανικής κουλτούρας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη σειρά Bonneville.

Με θέμα "Icons of British Originality", ο διαγωνισμός καλεί οκτώ ομάδες Triumph από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία και Ταϊλάνδη (λείπει ένα από Ιαπωνία δε νομίζετε) να συνεργαστούν με διακεκριμένους τοπικούς custom builders, δημιουργώντας μοναδικές custom μοτοσυκλέτες βασισμένες στα μοντέλα Bonneville.

Triumph Originals 2025

Οι κατασκευές θα αξιολογηθούν με βάση πέντε κριτήρια που αναμένεται να βάλουν δύσκολα σε όλους τους συμμετέχοντες αφού πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα: το εμβληματικό στιλ, τη βρετανική αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και τη καινοτομία, τη δεξιοτεχνία και την οδηγική εμπειρία. Η Triumph δίνει ούτως ή άλλως μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια στις μοτοσυκλέτες της και αυτό αναμένεται να παίξει επίσης καθοριστικό ρόλο στην τελική αξιολόγηση των custom κατασκευών όπως επίσης και η αίσθηση που δίνουν κατά την οδήγησή του.

Η τελική φάση περιλαμβάνει την επιλογή πέντε (5) φιναλίστ από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ενώ με δημόσια ψηφοφορία που θα συνυπολογιστεί στο τελικό αποτέλεσμα θα αναδειχθεί το Triumph Original 2025, που θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο του 2025.

Triumph Originals 2025

Ο Nick Bloor, CEO της Triumph Motorcycles, δήλωσε σχετικά: “Η Bonneville αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ατομικότητας και έμπνευσης για custom δημιουργούς εδώ και δεκαετίες. Με το Triumph Originals 2025, θέλουμε να δούμε πώς οι μοντέρνες επιρροές της βρετανικής κουλτούρας εμπνέουν τους κορυφαίους δημιουργούς του κόσμου σήμερα.”

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.