Energica: επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της

Και στο μέλλον αυτοματοποίηση της παραγωγής
Energica εργοστάσιο
Από το

motomag

10/3/2023

Ο μέχρι και τη σεζόν του 2022 αποκλειστικός πάροχος ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στα MotoGP για το Παγκόσμιο Κύπελλο ΜοτοΕ , η Energica, επεκτείνει της εγκαταστάσεις των εργοστασίων της στη Modena της Ιταλίας, προσθέτοντας επιπλέον 1.150 τ.μ., με έναν από τους λόγους να είναι η αυτοματοποίηση της παραγωγής στο μέλλον.

Στο χώρο που προστίθεται θα λειτουργεί ένα μέρος του Energica Inside, που ουσιαστικά αποτελεί το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας, που ασχολείται κυρίως με την εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών και τη γενικότερη τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή των μοτοσυκλετών της εταιρείας.

Το Energica Inside συνεργάζεται με τον όμιλο Ideanomics, ο οποίος ιδρύθηκε το 2004 με έδρα τη Νέα Υόρκη και έχει σκοπό την αύξηση του ρυθμού παραγωγής και του μεριδίου των ηλεκτρικών οχημάτων στην παγκόσμια αγορά.

Όπως αναφέρει η ίδια η Energica, το τμήμα Inside δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία και τα μοντέλα της, αλλά σκοπό έχει να βοηθήσει όλους τους κατασκευαστές που εισέρχονται στον χορό της ηλεκτροκίνησης, με λύσεις προκειμένου τα προϊόντα τους να είναι πιο εύκολα στην κατασκευή και συνεπώς πιο οικονομικά.

Παράλληλα, στις ίδιες εγκαταστάσεις, η Energica θέλει να δώσει επιπλέον χώρο στους τομείς της κατασκευής και συναρμολόγησης των μοτοσυκλετών της, έτσι ώστε να αυτοματοποιήσει την διαδικασία για να έχει μαζική παραγωγή, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει το κόστος και θα διευρύνει το αγοραστικό κοινό της.

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες