Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Royal Enfield Meteor 350: Φωτογραφήθηκε σε δοκιμές!

Ετοιμάζεται το νέο μοντέλο της εταιρείας!

Το ενδιαφέρον γύρω από το επερχόμενο Meteor – τη νέα μοτοσυκλέτα της Royal Enfield – είχε ξεκινήσει απ’ την αρχή, όταν το project ήταν ακόμη στα σκαριά και η εταιρεία απλώς κατοχύρωσε επίσημα μονάχα το όνομά του. Τότε, υπήρχαν αρκετοί που προσπαθούσαν να μαντέψουν τόσο τον κυβισμό του νέου μοντέλου αλλά και το εάν θα αντικαθιστούσε κάποιο της γκάμας της, λόγω των αναμενόμενων προδιαγραφών BS-6 ή αν θα αποτελούσε μια ακόμη προσθήκη. Τώρα, στην Ινδία ισχύουν ήδη οι νέες προδιαγραφές ρύπων BS-6 (δεν είναι ανάλογες με τις Euro5 αλλά κοντά στο επίπεδό τους) και αυτό σημαίνει πώς τα μοντέλα της Royal Enfield θα πρέπει είτε να τις πληρούν είτε να αποσυρθούν απ’ την αγορά στην περίπτωση που δεν αναβαθμιστούν καταλλήλως.

Στο παρελθόν είχαμε δει το Classic 350 της εταιρείας να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους εν όψει των Euro5, όμως δεν υπήρχαν αντίστοιχα νέα για το Thunderbird 350, που είναι ένα απ’ τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Royal Enfield στις ασιατικές αγορές, όπου κυκλοφορεί αποκλειστικά. Όπως φαίνεται το Meteor 350 που φωτογραφήθηκε σε δοκιμές εξέλιξης είναι πολύ κοντά στην εμφάνιση του Thunderbird και με βάση την επιτυχία του η ανανέωσή του ήταν δεδομένη, όχι όμως και η αλλαγή του ονόματός του. Ωστόσο, το AutoCar Ινδίας αναφέρει πως η αλλαγή συσχετίζεται με το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος Thunderbird σε ολόκληρη την υφήλιο και για αυτό το μετονόμασε σε Meteor. Στο γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων της Η.Π.Α. το Thunderbird πάντως ανήκει στην Ford, ενώ στο κόσμο των μοτοσυκλετών το ίδιο όνομα έχει χρησιμοποιηθεί και για μια μοτοσυκλέτα της Triumph.

To Royal Enfield Thunderbird 350

 

Προφανώς ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την αλλαγή η Royal Enfield είναι επειδή ενδεχομένως σκέφτεται να διαθέσει το ανανεωμένο και μετονομασμένο Thunderbird 350 και σε άλλες αγορές πέρα απ’ τις ασιατικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά μοτοσυκλέτα, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται στη γκάμα της Triumph ως η μικρότερη σε κυβισμό έκδοση του Bonneville Speedmaster. Με δεδομένο μάλιστα το χαμηλό κόστος απόκτησης που χαρακτηρίζει τα περισσότερα μοντέλα της Royal Enfield, το Meteor 350 θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και οικονομική επιλογή για όσους Ευρωπαίους αναβάτες που θέλουν μια μικρού κυβισμού νεορετρό μοτοσυκλέτα. Στη φωτογραφία διακρίνεται πάντως ότι ο εμπρός δίσκος διαθέτει αισθητήρα για το ABS, ενώ το φινίρισμά τόσο του κινητήρα όσο και του ρεζερβουάρ είναι αρκετά προσεγμένα. Βέβαια θα πρέπει να τη δούμε από κοντά για να το επιβεβαιώσουμε και είναι κάτι που ελπίζουμε να γίνει.