Royal Enfield Meteor 350: Φωτογραφήθηκε σε δοκιμές!

Ετοιμάζεται το νέο μοντέλο της εταιρείας!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/4/2020

Το ενδιαφέρον γύρω από το επερχόμενο Meteor – τη νέα μοτοσυκλέτα της Royal Enfield – είχε ξεκινήσει απ’ την αρχή, όταν το project ήταν ακόμη στα σκαριά και η εταιρεία απλώς κατοχύρωσε επίσημα μονάχα το όνομά του. Τότε, υπήρχαν αρκετοί που προσπαθούσαν να μαντέψουν τόσο τον κυβισμό του νέου μοντέλου αλλά και το εάν θα αντικαθιστούσε κάποιο της γκάμας της, λόγω των αναμενόμενων προδιαγραφών BS-6 ή αν θα αποτελούσε μια ακόμη προσθήκη. Τώρα, στην Ινδία ισχύουν ήδη οι νέες προδιαγραφές ρύπων BS-6 (δεν είναι ανάλογες με τις Euro5 αλλά κοντά στο επίπεδό τους) και αυτό σημαίνει πώς τα μοντέλα της Royal Enfield θα πρέπει είτε να τις πληρούν είτε να αποσυρθούν απ’ την αγορά στην περίπτωση που δεν αναβαθμιστούν καταλλήλως.

Στο παρελθόν είχαμε δει το Classic 350 της εταιρείας να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους εν όψει των Euro5, όμως δεν υπήρχαν αντίστοιχα νέα για το Thunderbird 350, που είναι ένα απ’ τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Royal Enfield στις ασιατικές αγορές, όπου κυκλοφορεί αποκλειστικά. Όπως φαίνεται το Meteor 350 που φωτογραφήθηκε σε δοκιμές εξέλιξης είναι πολύ κοντά στην εμφάνιση του Thunderbird και με βάση την επιτυχία του η ανανέωσή του ήταν δεδομένη, όχι όμως και η αλλαγή του ονόματός του. Ωστόσο, το AutoCar Ινδίας αναφέρει πως η αλλαγή συσχετίζεται με το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος Thunderbird σε ολόκληρη την υφήλιο και για αυτό το μετονόμασε σε Meteor. Στο γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων της Η.Π.Α. το Thunderbird πάντως ανήκει στην Ford, ενώ στο κόσμο των μοτοσυκλετών το ίδιο όνομα έχει χρησιμοποιηθεί και για μια μοτοσυκλέτα της Triumph.

To Royal Enfield Thunderbird 350

 

Προφανώς ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την αλλαγή η Royal Enfield είναι επειδή ενδεχομένως σκέφτεται να διαθέσει το ανανεωμένο και μετονομασμένο Thunderbird 350 και σε άλλες αγορές πέρα απ’ τις ασιατικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά μοτοσυκλέτα, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται στη γκάμα της Triumph ως η μικρότερη σε κυβισμό έκδοση του Bonneville Speedmaster. Με δεδομένο μάλιστα το χαμηλό κόστος απόκτησης που χαρακτηρίζει τα περισσότερα μοντέλα της Royal Enfield, το Meteor 350 θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και οικονομική επιλογή για όσους Ευρωπαίους αναβάτες που θέλουν μια μικρού κυβισμού νεορετρό μοτοσυκλέτα. Στη φωτογραφία διακρίνεται πάντως ότι ο εμπρός δίσκος διαθέτει αισθητήρα για το ABS, ενώ το φινίρισμά τόσο του κινητήρα όσο και του ρεζερβουάρ είναι αρκετά προσεγμένα. Βέβαια θα πρέπει να τη δούμε από κοντά για να το επιβεβαιώσουμε και είναι κάτι που ελπίζουμε να γίνει.

 

BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!

Αποκλειστικός εισαγωγέας για τα ATV και τις μοτοσυκλέτες της κινέζικής εταιρείας
BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/1/2026

Η TEOREN MOTORS A.E. ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής εισαγωγής και διανομής των προϊόντων της BENDA στην ελληνική αγορά, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στον χώρο των ATV και των δίκυκλων.

Η TEOREN MOTORS A.E., εταιρεία του γνωστού ομίλου Β.Ν. Θεοχαράκης, γνωστοποίησε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τη BENDA, όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η εταιρεία του ομίλου αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των μοντέλων της Benda στην Ελλάδα. Η συμφωνία αφορά τόσο ATV όσο και μοτοσυκλέτες, οι οποίες προστίθενται σταδιακά στην γκάμα της εταιρείας.

Η BENDA αποτελεί εμπορική ονομασία της Hangzhou Saturn Power Technology Co., Ltd., κινεζικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει ήδη δύο μονάδες παραγωγής.

Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην εξέλιξη και κατασκευή τετράκυκλων και δίκυκλων οχημάτων, με εσωτερικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που αξιοποιούν την χρήση ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού και προσομοίωσης.

Στην Κίνα έχουν καταφέρει να εξειδικευτούν ως η εταιρεία των cruiser μοτοσυκλετών, με την γκάμα της να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο. Από πολύ νωρίς προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αγορά του κόσμου με τα υψηλότερα στάνταρ, κάτι που αλλάξε τα τελευταία δύο χρόνια. Ακόμη και η εικόνα τους στην EICMA 2025 ήταν τελείως διαφορετική από άλλες χρονιές με πολύ μεγαλύτερο περίπτερο και σαφώς υψηλότερο προϋπολογισμό.

Θυμηθείτε τι είδαμε από κοντά στην EICMA:

 

 

Στον τομέα της αισθητικής, τα μοντέλα BENDA ακολουθούν την νεο-ρετρο γραμμή που συνδυάζει σύγχρονες σιλουέτες με κλασσικές αναφορές.

Benda

Έλευση LFC 700

Για την ελληνική αγορά, η αρχική γκάμα περιλαμβάνει δύο ATV: τα Redstone 550 και Redstone 1000. Στα δίκυκλα, διατίθενται τα Chinchilla 350 CVT, Chinchilla 500 και LFC 700 Pro. Το τελευταίο, είναι το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό σε μοτοσυκλέτα παραγωγής και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, θα έρθει και στην Ελλάδα! Τα μοντέλα καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού και χρήσης, απευθυνόμενα σε αναβάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Η TEOREN MOTORS A.E. αναλαμβάνει τόσο τη διάθεση όσο και την υποστήριξη after sales των προϊόντων BENDA στην Ελλάδα, μέσω του υπάρχοντος εμπορικού και τεχνικού της δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες για τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και διαθεσιμότητα αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

 

Benda