Στα χέρια της Rieju η Ray Electric Motors - Και η μητρική Win Life Electric Vehicles

Εξαγόρασαν τα περουσιακά στοιχεία της εταιρείας οι Ισπανοί
H rieju εξαγόρασε τα δικαιώματα της Ray Electric Motor
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/7/2024

Η ισπανική Rieju ενισχύει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της προτάσεων με την εξαγορά των περουσιακών στοιχείων της Win Life Electric Vehicles στην οποία ανήκει και η Ray Electric Motors.

Παρά το μικρό της μέγεθος και την ετήσια παραγωγή που βρίσκεται λίγο πάνω από τις 20.000 μονάδες ετησίως η ισπανική Rieju φαίνεται πως τα καταφέρνει πολύ καλά και με τα οικονομικά της.

Η Rieju ανακοίνωσε την εξαγορά της συντοπίτισσας καταλανικής Win Life Electric Vehicles, η οποία βρισκόταν υπό καθεστώς ρευστοποίησης. Έτσι υπό την ιδιοκτησία της Rieju περνούν τα πνευματικά δικαιώματα και ολόκληρη από ό,τι καταλαβαίνουμε η περιουσία της εταιρείας μαζί με τα δικαιώματα παραγωγής του ηλεκτρικού scooter RAY 7.7.

H rieju εξαγόρασε τα δικαιώματα της Ray Electric Motor

Το συγκεκριμένο scooter που έχει παρουσία και στην ελληνική αγορά, μέσω της αντιπροσωπείας Electromove, όπως και άλλα μοντέλα της Ray Electric Motors θα παράγονται από εδώ και στο εξής αλλά και θα προωθούνται στις αγορές με τα σήματα της Rieju.

Έτσι η ισπανική εταιρεία προσθέτει ένα αξιόλογο ηλεκτρικό scooter στην γκάμα της με επιδόσεις σαφώς ανώτερες -και σε διαφορετική κατηγορία- σε σχέση με τα μοντέλα μηδενικών εκπεμπόμενων ρύπων που διαθέτει ήδη.

Ετικέτες

Σχεδιαστής Kawasaki KLE500: “Πρώτο βήμα για ράλι οδήγηση” [Βίντεο]

Η αναγέννηση του KLE500 ξεκίνησε από την πένα του Kohei Akita, σχεδιαστή της Kawasaki που ανέλαβε να συνδέσει το παρελθόν του μοντέλου με τις σύγχρονες τάσεις των adventure μοτοσυκλετών
Kawasaki KLE500 designer video
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/2/2026

Έχοντας εργαστεί πάνω σε γνωστά και δημοφιλή μοντέλα της Kawasaki, όπως τα ZX-10R, Versys X και KX450, ο Ιάπωνας σχεδιαστής είχε έναν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι αυτό που σχηματοποιεί την κρίσιμη πρώτη εντύπωση στο κοινό.

Υπηρετώντας το σλόγκαν “Life's a Rally - Ride It”, με το οποίο η Kawasaki λάνσαρε το νέο KLE500, ο Akita συνδυάζει σχεδιαστικά γονίδια από τον κόσμο των ράλι σε μια μοτοσυκλέτα που εκ των πραγμάτων προϋποθέτει πρακτικές αξίες.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με τον Kohei Akita να περιγράφει την έμπνευση και τις απαιτήσεις που καθορίζουν το σχεδιαστικό πλαίσιο του KLE500, καθώς και τα στοιχεία που ενσωμάτωσε για να τις υπηρετήσει.

 

Ετικέτες