Στα χέρια της Rieju η Ray Electric Motors - Και η μητρική Win Life Electric Vehicles

Εξαγόρασαν τα περουσιακά στοιχεία της εταιρείας οι Ισπανοί
H rieju εξαγόρασε τα δικαιώματα της Ray Electric Motor
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/7/2024

Η ισπανική Rieju ενισχύει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της προτάσεων με την εξαγορά των περουσιακών στοιχείων της Win Life Electric Vehicles στην οποία ανήκει και η Ray Electric Motors.

Παρά το μικρό της μέγεθος και την ετήσια παραγωγή που βρίσκεται λίγο πάνω από τις 20.000 μονάδες ετησίως η ισπανική Rieju φαίνεται πως τα καταφέρνει πολύ καλά και με τα οικονομικά της.

Η Rieju ανακοίνωσε την εξαγορά της συντοπίτισσας καταλανικής Win Life Electric Vehicles, η οποία βρισκόταν υπό καθεστώς ρευστοποίησης. Έτσι υπό την ιδιοκτησία της Rieju περνούν τα πνευματικά δικαιώματα και ολόκληρη από ό,τι καταλαβαίνουμε η περιουσία της εταιρείας μαζί με τα δικαιώματα παραγωγής του ηλεκτρικού scooter RAY 7.7.

H rieju εξαγόρασε τα δικαιώματα της Ray Electric Motor

Το συγκεκριμένο scooter που έχει παρουσία και στην ελληνική αγορά, μέσω της αντιπροσωπείας Electromove, όπως και άλλα μοντέλα της Ray Electric Motors θα παράγονται από εδώ και στο εξής αλλά και θα προωθούνται στις αγορές με τα σήματα της Rieju.

Έτσι η ισπανική εταιρεία προσθέτει ένα αξιόλογο ηλεκτρικό scooter στην γκάμα της με επιδόσεις σαφώς ανώτερες -και σε διαφορετική κατηγορία- σε σχέση με τα μοντέλα μηδενικών εκπεμπόμενων ρύπων που διαθέτει ήδη.

Ετικέτες

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.