Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Στις καλοκαιρινές μπόρες εμφανίζονται οι ζογκλέρ

Σαν τα σαλιγκάρια!

Μετά την βροχή εμφανίζονται τα σαλιγκάρια, κατά την διάρκεια της βροχής όμως, εμφανίζονται οι ζογκλέρ… Την φωτογραφία έστειλε σε αναγνώστη μας η Κ. από την περιοχή του Φαλήρου, καθώς της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο κύριος της φωτογραφίας κινούταν σβέλτα μέσα στα αυτοκίνητα, με την πολύχρωμη ομπρέλα, χωρίς κράνος ή άλλο εξοπλισμό. Μόνη του προστασία η ομπρέλα λοιπόν.. Το πρόβλημα βέβαια είναι κι άλλο, από την στιγμή που πρόκειται για σκούτερ, αφού δεν έχει πρόσβαση στο πίσω φρένο… Παρόλο που στο φρενάρισμα είναι το εμπρός φρένο που χρειάζεσαι, στην βροχή και σε τέτοιες περιπτώσεις χαμηλής πρόσφυσης, κυρίως με τους μικρούς αυτούς τροχούς, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς και τα δύο φρένα και να έχεις και τα δύο χέρια στο τιμόνι, ιδιαίτερα σε αυτή την κατηγορία των μικρών σκούτερ.

Αυτές τις μέρες οι δρόμοι γλιστρούν περισσότερο από το φυσιολογικό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, κράνος, μπουφάν, γάντια και μοτοσυκλετιστικό παπούτσι πρέπει να θεωρούνται αναγκαία, καθώς η μοτοσυκλέτα είναι τρόπος ζωής - και τουλάχιστον το κόστος της απόκτησής  της (αν αυτό είναι το επιχείρημα για την έλλειψη του εξοπλισμού) θα πρέπει να περιλαμβάνει και όλα τα παραπάνω!

Προσοχή στους δρόμους και πάντα με κράνος λοιπόν!

 

 

Από το email μας:

Αγαπητό περιοδικό,

Σας στέλνω μια φωτογραφία που τράβηξε η φίλη μου Καλομοίρα στο Δέλτα Φαλήρου και μου την έστειλε με τρόμο για το μέγεθος της ανθρώπινης βλακείας.

Η συγκεκριμένος αναβάτης-ζογκλέρ, έχει καταφέρει κόντρα σε κάθε νόμο φύσης της λογικής :
1.       Να κινείτε επιδέξεια στην δυνατή βροχή με το μικρό σκούτερ (και ομπρέλα όμως..)
2.       Να μην έχει ανάγκη το κράνος (γιατί κρατάει ομπρέλα..)
3.       Να μην φοράει τα άβολα ρούχα ατομικής προστασίας καιρού και μοτοσυκλέτας (αφού κρατάει ομπρέλα..)
4.       Να οδηγεί άνετα με το ένα χέρι (αφού στο άλλο κρατάει την ομπρέλα..)
5.       Να κρατάει σφιχτά ομπρέλα υπερνικώντας την αντίσταση της κατά την κίνηση του (γιατί δεν χρειάζεται κράνος, ρούχα προστασίας, δύο χέρια στο τιμόνι... κλπ)
Εύχομαι η φωτογραφία αυτή να μην είναι ένα τελευταίο snapshot για την ζωή του ή κάποιου άλλου.
Λυπάμαι πολύ που η ανθρώπινη βλακεία μπορεί να φτάσει σε τέτοιο σημείο αδιαφορώντας για την ζώη αθώων συνανθρώπων. Γιατί για την δική του ζωή ευτυχώς κρατάει ομπρέλα...   
Ευχαριστώ 
Σταμάτης