Suzuki Hayabusa 2023 - Ανάκληση για τα σωληνάκια των φρένων

Επηρέασε και την ελληνική αγορά, αφορούσε σε περίπου 20 μοντέλα
Suzuki Hayabusa - ανάκληση για φρένα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/3/2024

Καθυστερημένα δημοσίευσε το ευρωπαϊκό σύστημα ανακλήσεων RAPEX θέμα που προέκυψε στα φρένα μιας παρτίδας Suzuki GSX1300R Hayabusa του 2023. Η συγκεκριμένη ανάκληση επηρέασε και την ελληνική αγορά, με την αντιπροσωπεία να έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες για όλες τις μοτοσυκλέτες που επηρεάζονταν.

Η ανάκληση αφορά Hayabusa που έχουν παραχθεί μεταξύ 07.07.2023 και 01.12.2023, ενώ αφορά στις βίδες που ενώνουν τα σωληνάκια των φρένων με τη μονάδα του ABS, βίδες που μπορεί να μην έχουν βιδωθεί σωστά. Οι βίδες αυτές θα μπορούσαν να φύγουν από τη θέση τους, κάτι που πιθανώς να οδηγούσε σε διαρροή υγρών φρένου, οδηγώντας σε αύξηση της πιθανότητας ατυχήματος.

Στην Ελλάδα η ανάκληση αφορούσε 20 εισηγμένα από την αντιπροσωπεία Hayabusa, εκ των οποίων μόνο τα 2 είχαν πωληθεί όταν το θέμα έγινε γνωστό. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να σφιχτούν σωστά οι βίδες, κάτι που έκανε η αντιπροσωπεία, και το θέμα λύθηκε. Παρόλα αυτά αξίζει να αναφερθεί, τόσο για την έγκαιρη επέμβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας, όσο και για λόγους αρχείου, αλλά και για αναγνώστες που μας διαβάζουν σε χώρες του εξωτερικού όπου οι εκεί αντιπροσωπείες ίσως να μην έχουν καταφέρει να εντοπίσουν όλες τις μοτοσυκλέτες που επηρεάζονταν.

Ετικέτες

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες