SYM: Νέες προσφορές και προγράμματα

Χαμηλότερες τιμές και ευκολίες
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/6/2020

Η Γκοργκόλης Α.Ε. ανακοίνωσε μείωση τιμών και χρηματοδοτικά προγράμματα για μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γκάμας της. Περισσότερες πληροφορίες για τα οφέλη και τα χαρακτηριστικά των προσφορών, στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

Δελτίο τύπου

 

 

SYM

Ευχάριστες αλλαγές στον τιμοκατάλογο!

 

 

Από 1η Ιουνίου, ο νέος τιμοκατάλογος της SYM έρχεται με ευχάριστες προσφορές σε Best Seller μοντέλα.
 

SYMPHONY SR 125 ABS

-200€ 

Νέα τιμή 1.795€

Το Symphony SR 125, ένα Best Seller μοντέλο της SYM, είναι από τα λίγα 125άρια scooters της αγοράς με σύστημα πέδησης ABS (BOSCH), με τα πίσω-εμπρός δισκόφρενα να είναι τύπου μαργαρίτα. Συνδυάζει τη σύγχρονη επιθετική compact σχεδίαση - με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη θέση του προβολέα πάνω στη ποδιά - με την πρακτικότητα. Με άνετη σέλα, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, επίπεδο πάτωμα, ενσωματωμένη σχάρα αποσκευών και ενσωματωμένο εμπρόσθιο ντουλαπάκι είναι ιδανικό για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Οι ζάντες 16” πίσω-εμπρός προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στις ανώμαλες επιφάνειες του δρόμου.

 

 

SYMPHONY ST 125 L/C ABS 

Δικό σου με 2€ / ημέρα

Το Best Seller SYMPHONY ST στην υγρόψυκτη έκδοση 125 κυβικών και με σύστημα ABS, αποκτά 36μηνο άτοκο πρόγραμμα με 0% προκαταβολή. Ουσιαστικά το Symphony ST μπορεί να γίνει δικό σου με μόλις με 2€ / ημέρα.
Το ST 125i L/C συνδυάζει τα sport χαρακτηριστικά με την κομψότητα. Διαθέτει LED φώτα θέσης και οπισθίου φανού και καντράν με 2 ψηφιακές οθόνες.  Άνετο και για τους δύο αναβάτες, ελαφρύ και με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, είναι ένα scooter απαιτήσεων χωρίς συμβιβασμούς, σε ιδιαίτερα συμφέρουσα και προσιτή τιμή. Πραγματικά πρακτικό,  με επίπεδο πάτωμα, αποθηκευτικό χώρο για FULL FACE κράνος και επιπλέον κλειστό αποθηκευτικό χώρο μεταφοράς μικροπραγμάτων με παροχή USB.

 

 

VF185

-200€ 

Νέα τιμή 2.695€

Ο Αρχηγός των παπιών επιδόσεων,  το μεγαλύτερο και δυνατότερο “εργοστασιακό” supercub που ήρθε ποτέ στη χώρα μας, τώρα στην εκπληκτική τιμή 2.695€.
Το VF185 με 4 βάλβιδο υγρόψυκτο κινητήρα, KEIHIN EFI, 6 ταχύτητες, αποδίδει μέγιστη ιπποδύναμη 18 ίππων. Η πίσω ανάρτηση είναι monoshock και τα ελαστικά tubeless. Διαθέτει πίσω-εμπρός δισκόφρενα μαργαρίτα με σύστημα πέδησης ABS.  Με ρεζερβουάρ 6 λίτρων και σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση, μόλις 2.2 L/100km (euro4), προσφέρει υψηλή αυτονομία χωρίς να απαιτούνται συχνές στάσεις για τροφοδοσία.

Νέα Triumph 350 έρχονται στην Ινδία

Ο πρόεδρος της Bajaj επιβεβαίωσε μια νέα γενιά μονοκύλινδρων 350 που θα αποκαλυφθεί σύντομα
Triumph TR 400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η Ινδία εισήγαγε ένα νέο φορολογικό σύστημα GST 2.0 (Goods & Services Tax) που θα έχει πολύ σημαντική επίδραση στην εγχώρια βιομηχανία δικύκλων της χώρας.

Τέθηκε σε εφαρμογή στις 22 Σεπτεμβρίου 2025 και βάσει αυτού όλα τα δίκυκλα άνω των 350cc θα επιβαρυνθούν με σημαντικά αυξημένους φόρους πολυτελείας, γεγονός που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την ινδική παραγωγή, μεταβάλλοντας τη στρατηγική σκέψη αρκετών κατασκευαστών.

Ένας από αυτούς είναι η Bajaj Auto, της οποίας ο πρόεδρος, Rajiv Bajaj, έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η εταιρεία του θα πρέπει να εναρμονιστεί στο νέο φορολογικό καθεστώς προσαρμόζοντας τα μοντέλα που παράγει. Και αυτό δεν θα περιοριστεί μόνο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj, αλλά και σε αυτές της Triumph που κατασκευάζει η ινδική εταιρεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι CNBC, ο κύριος Bajaj έκανε μιαν ακόμη αποκάλυψη: μια νέα γενιά Triumph 350 θα παρουσιαστεί στην Ινδία τον ερχόμενο Απρίλιο.

Αυτή θα αφορά όλα τα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας με τον μονοκύλινδρο TR 400, δηλαδή τα Speed 400, Scrambler 400Χ και XC, Thruxton 400 και το αποκλειστικό της ινδικής αγοράς  Speed T4 που ουσιαστικά είναι μια φτηνότερη και απλούστερη εκδοχή του Speed 400.

Αποφεύγοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες, ο ισχυρός άνδρας της Bajaj άφησε να εννοηθεί πως ο μονοκύλινδρος των 399 cc που φορούν σήμερα όλα τα παραπάνω μοντέλα θα μικρύνει σε χωρητικότητα που δεν θα ξεπερνά τα 350 cc.

Αυτό που δεν εξήγησε είναι το κατά πόσο αυτό θα αφορά μόνο τα ινδικά μοντέλα ή αν θα συμπεριλάβει και την τρέχουσα εξαγώγιμη γκάμα που γνωρίζουμε στην Ευρώπη, δηλαδή όλα τα προαναφερθέντα 400άρια πλην του Speed T4.

Ό,τι και να πούμε προς το παρόν δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από εικασία, όπως ακριβώς κάνει και ο ινδικός Τύπος που τείνει προς την άποψη ότι τα 400άρια μοντέλα θα συνεχίσουν ως είχαν στις διεθνείς αγορές, περιορίζοντας τα 350 στην αγορά της Ινδίας.

Αυτό θα σημαίνει πιθανότατα πως η νέα αυτή γενιά των μικρών Triumph 350 cc δεν θα έχει σημαντικές διαφορές με τα τρέχοντα μοντέλα σε επίπεδο εξοπλισμού και σχεδίασης, απλά θα φορούν έναν λίγο μικρότερο και - λογικά - λίγο ηπιότερο κινητήρα, ώστε να μην προκύψει μεγάλη επιβάρυνση τόσο σε επίπεδο εξέλιξης, όσο και στη γραμμή παραγωγής τους.

Οριστικές απαντήσεις για τα νέα Triumph 350 και το μέλλον των ανάλογων ευρωπαϊκών μοντέλων με τον κινητήρα TR400 θα έχουμε σε περίπου δύο μήνες, όταν με το καλό εμφανιστεί επίσημα η νέα γκάμα στην Ινδία.

Στο μεταξύ ένα νέο ερώτημα προκύπτει. Αν αυτό πρόκειται να εφαρμοστεί στα μοντέλα της Triumph, να περιμένουμε κάτι ανάλογο και με τα μοντέλα 390 της ΚΤΜ; Η πρόσφατη επικαιρότητα αυτό μας δείχνει, καθώς η Bajaj φέρεται να ετοιμάζει μια νέα γκάμα με δικύλινδρο κινητήρα έως 500 cc, γεγονός που θα της επιτρέψει να μικρύνει τα μονοκύλινδρα 390 κάτω από τα 350 cc, γεμίζοντας την Α2 γκάμα της ΚΤΜ με δύο σειρές μοντέλων. Παράλληλα, ο νέος κινητήρας των 350 cc θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κοινού και στα μοντέλα της Bajaj, όπως λ.χ. το Dominar 400, που μοιραία θα προσαρμοστούν στο νέο φορολογικό καθεστώς της Ινδίας.

Ετικέτες