Tamiya Honda CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary

Επετειακή έκδοση για τους λάτρεις του μοντελισμού
Tamiya CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/5/2023

Οι φίλοι του μοντελισμού και ειδικότερα οι φίλοι των δύο τροχών έχουν τώρα τη δυνατότητα να προσθέσουν στη συλλογή τους, ένα πιστό αντίγραφο του Honda CBR1000RR Fireblade SP, σε κλίμακα 1:12, από την Tamiya, στον σπέσιαλ χρωματικό συνδυασμό για τα 30 χρόνια της πρώτης γενιάς "Fireblade".

Το νέο Honda CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary της Tamiya παρουσιάστηκε στην έκθεση μοντελισμού Shizuoka Hobby Show 2023. To εν λόγω αντίγραφο βασίζεται στο Honda CBR1000RR-R Fireblade SP που παρουσιάστηκε το 2020 και δημιουργήθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στο Honda CBR900RR Fireblade που παρουσιάστηκε το 1992.

CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary

Πέρυσι ήταν η 30η επέτειος της πρώτης Fireblade και η Honda ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης CBR1000RR Fireblade SP 30th anniversary 218 ίππων. Εκτός από τις πολυάριθμες αναβαθμίσεις όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του CBR1000RR-R SP 30th anniversary, η Honda έδωσε στο συγκεκριμένο μοντέλο τη γνωστή αγωνιστική τριχρωμία του CBR900RR του 1992. Τα ειδικά λογότυπα για την 30η επέτειο στο καπάκι του ρεζερβουάρ και στην εξάτμιση, ο χαραγμένος σειριακός αριθμός παραγωγής στην τιμονόπλακα και το εντυπωσιακό δαχτυλίδι φωτιάς το οποίο εμφανιζόταν στον πίνακα οργάνων LCD κατά την εκκίνηση έδινε μια ξεχωριστή αύρα στο Honda CBR1000RR Fireblade SP 30th anniversary.

Τώρα αυτή την αύρα μπορεί να την βάλετε κυριολεκτικά σε κάθε χώρο που θέλετε, καθώς το πιστό αντίγραφο κλίμακας 1:12 της Tamiya χωράει παντού.

Tamiya CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του μοντέλου της Tamiya αυτά περιλαμβάνουν

- Κιτ συναρμολόγησης μοντέλου σε κλίμακα 1/12. Μήκος: 176χλστ. (191 χλστ. συμπεριλαμβανομένου του σταντ), πλάτος: 68 χλστ., ύψος: 96χλστ. (97 χλστ. συμπεριλαμβανομένου του σταντ).

- Το αεροδυναμικό φαίρινγκ της CBR1000RR Fireblade SP αναπαράγεται κομψά, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης των εσωτερικών πτερυγίων στα πλευρικά φαίρινγκ.

Tamiya Honda CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary

- Τα υψηλής ποιότητας αυτοκόλλητα Cartograf απεικονίζουν πιστά τα κόκκινα και μπλε στοιχεία του τρίχρωμου χρώματος.

- Η εξάτμιση της Akrapovic είναι ένα slide-molded εξάρτημα με ενσωματωμένα τμήματα σιγαστήρα.

- Το ρεζερβουάρ καυσίμου και το φαίρινγκ είναι επίσης σχεδιασμένα λεπτομερώς, συμβάλλοντας στην αναπαραγωγή των πολύπλοκων σχημάτων τους με στυλ.

Tamiya Honda CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary

- Ο κινητήρας, το ψαλίδι, το πιρούνι και ο σιγαστήρας, συνδέονται στο πλαίσιο μέσω βιδών.

- Τα πλαϊνά και κάτω τμήματα του φαίρινγκ και το φαίρινγκ του ρεζερβουάρ καυσίμου μπορούν επίσης να αφαιρεθούν μετά την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης.

- Υπάρχει επιλογή συναρμολόγησης για σέλα συνοδηγού, ή για “μονόσελη” εμφάνιση

- Τα ελαστικά από συνθετικό καουτσούκ έχουν αυθεντικό μοτίβο πέλματος.

Tamiya Honda CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary

- Ρεαλιστική αναπαραγωγή των καθρεφτών.

- Συνοδεύεται από αγωνιστική βάση και αυτοκόλλητα μάσκας για χρήση κατά τη διάρκεια της βαφής.

- Ένα σετ μεταλλικού πιρουνιού, που πωλείται ξεχωριστά με αριθμό εξαρτήματος 12690, επιτρέπει ακόμη πιο εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

H τιμή του κιτ βρίσκεται κοντά στα 50 ευρώ, με μειωμένη τιμή προσφοράς για προ-παραγγελίες στα 40 ευρώ.

SK Motorium

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες