Τραγωδία στην πίστα της Valencia - Ιταλός αναβάτης σκοτώθηκε σε track day

Σε συμβάν στην ευθεία της πίστας, όπου ενεπλάκησαν τρεις αναβάτες
Andrea Bergamelli
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/2/2024

Σε συμβάν μεταξύ τριών αναβατών στην ευθεία της πίστας Ricardo Tormo κατά τη διάρκεια track day, ο 35χρονος Ιταλός αναβάτης Andrea Bergamelli έχασε τη ζωή του.

Ο Bergamelli βρισκόταν πίσω από άλλο αναβάτη ο οποίος φρέναρε απότομα λόγω τεχνικού προβλήματος με τη μοτοσυκλέτα του, και ο άτυχος Ιταλός έπεσε πάνω του με ταχύτητα. Στο ανακοινωθέν των υπευθύνων της πίστας διαβάζουμε τα εξής: "Η πίστα του Ricardo Tormo με λύπη της ανακοινώνει πως ο αναβάτης Andrea Bergamelli δεν τα κατάφερε, μετά το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο track day της Gully Racing. Ο Ιταλός αναβάτης ενεπλάκη σε συμβάν μαζί με άλλους αναβάτες στην ευθεία της πίστας του Cheste. Ο Bergamelli μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Η πίστα του Ricardo Tormo εκφράζει τα συλληπητήρια της στους φίλους και συγγενείς του."

KTM 890 Adventure, 890 Adventure R - Με δώρο το KTM TECH PACK

KTM 890 Adventure
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/6/2024

Με την αγορά των νέων KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R, από σήμερα μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων, παρέχεται δώρο το KTM Tech Pack αξίας €1.013.

Σε μια ακόμη προσφορά προχωρά ο επίσημος εισαγωγέας της ΚΤΜ στη χώρα μας, αυτή τη φορά για τα 890 Adventure μοντέλα της αυστριακής εταιρείας. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΚΤΜ.

"Οι νέες KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R έχουν σχεδιαστεί για να κατακτήσουν κάθε διαδρομή, από τις καθημερινές μετακινήσεις έως τις πιο απαιτητικές εκτός δρόμου εξερευνήσεις. Με κορυφαία τεχνολογία και την αυθεντική αγωνιστική κληρονομιά της KTM, αυτές οι μοτοσυκλέτες απευθύνονται σε αναβάτες που αναζητούν την απόλυτη απόδοση και ευελιξία, προσφέροντας υψηλή οδηγική απόλαυση.

Εξοπλισμένες με τον κορυφαίο κινητήρα των 889cc, ο οποίος αποδίδει ισχύ 105 ίππων και ροπή 100 Nm, προσφέρει δυναμική απόδοση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου, με σύστημα Ride-by-Wire για άμεση απόκριση στο γκάζι, προηγμένα προγράμματα οδήγησης που προσαρμόζονται σε κάθε συνθήκη και πλαίσιο κατασκευασμένο από ελαφρύ και ανθεκτικό χάλυβα για εξαιρετική ευελιξία και ακρίβεια στην οδήγηση, η KTM 890 ADVENTURE προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα και άνεση σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ η έκδοση R ενσωματώνει αναρτήσεις WP XPLOR με μεγαλύτερη διαδρομή για καλύτερη απόδοση εκτός δρόμου.

Το ηλεκτρονικό πακέτο ξεκλειδώνει μοναδικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις για βελτιωμένη οδηγική εμπειρία: Το παραμετροποιήσιμο πρόγραμμα Rally Mode, το σύστημα Quickshifter+, για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη και προς τις δυο κατευθύνσεις, το σύστημα MSR (Motor Slip Regulation) που αποτρέπει την ολίσθηση του πίσω τροχού κατά την επιβράδυνση και το πάντα χρήσιμο για τουρισμό μεγάλων αποστάσεων σύστημα cruise control.

Με την αγορά των νέων KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R, από σήμερα μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων, παρέχεται δώρο το KTM Tech Pack αξίας €1.013.

Ανακαλύψτε τις νέες, πλήρως εξοπλισμένες KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R που πλέον διαθέτουν δωρεάν επέκταση εργοστασιακής εγγύησης έως τέσσερα έτη, δωρεάν οδική βοήθεια αλλά και δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Santander Consumer Finance!

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο δίκτυο συνεργατών ΚΤΜ."