Τραγωδία στην πίστα της Valencia - Ιταλός αναβάτης σκοτώθηκε σε track day

Σε συμβάν στην ευθεία της πίστας, όπου ενεπλάκησαν τρεις αναβάτες
Andrea Bergamelli
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/2/2024

Σε συμβάν μεταξύ τριών αναβατών στην ευθεία της πίστας Ricardo Tormo κατά τη διάρκεια track day, ο 35χρονος Ιταλός αναβάτης Andrea Bergamelli έχασε τη ζωή του.

Ο Bergamelli βρισκόταν πίσω από άλλο αναβάτη ο οποίος φρέναρε απότομα λόγω τεχνικού προβλήματος με τη μοτοσυκλέτα του, και ο άτυχος Ιταλός έπεσε πάνω του με ταχύτητα. Στο ανακοινωθέν των υπευθύνων της πίστας διαβάζουμε τα εξής: "Η πίστα του Ricardo Tormo με λύπη της ανακοινώνει πως ο αναβάτης Andrea Bergamelli δεν τα κατάφερε, μετά το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο track day της Gully Racing. Ο Ιταλός αναβάτης ενεπλάκη σε συμβάν μαζί με άλλους αναβάτες στην ευθεία της πίστας του Cheste. Ο Bergamelli μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Η πίστα του Ricardo Tormo εκφράζει τα συλληπητήρια της στους φίλους και συγγενείς του."

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025