Triumph Trident 660 Special Edition - Με σπέσιαλ “Slippery Sam” βαφή και έξτρα αξεσουάρ [VIDEO]

Χρώματα και γραφικά με έμπνευση από την 5 φορές νικήτρια μοτοσυκλέτα του ΤΤ
Triumph Trident TT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/3/2024

Η Triumph αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον γύρω από τη γυμνή τρικύλινδρη Trident 660 που έκανε το ντεμπούτο της το 2020, με μια ειδική έκδοση που φέρει ζωντανά χρώματα και γραφικά με αγωνιστικό αέρα, και με shifter, καρίνα και ζελατίνα στον βασικό εξοπλισμό της.

Διασκεδαστική είναι η ιστορία πίσω από την ονομασία Slippery Sam, που αφορά στην τρικύλινδρη αγωνιστική μοτοσυκλέτα των Βρετανών, που κέρδισε 5 συνεχόμενες χρονιές την κατηγορία των 750 κ.εκ. στο Isle of Man TT μεταξύ 1971 και 1975. Μια ιστορία που για ευνόητους λόγους η Triumph παραλείπει να αναφέρει στο δελτίο τύπου της νέας Trident 660 Special Edition.

Slippery Sam

Βλέπετε, παρότι η αγωνιστική Triumph 750 που έφερε τρικύλινδρο κινητήρα από την Trident της εποχής της κατάφερε να πάρει 5 νίκες στο ΤΤ χάρη όχι μόνο στις επιδόσεις της αλλά και στην παροιμιώδη αξιοπιστία της, εντούτοις ήταν ένα ατυχές και μεμονωμένο συμβάν στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Bol d’Or του 1970 για το οποίο έλαβε το προσωνύμιο “Slippery Sam”. Εκεί, μια από τις τρεις αγωνιστικές Trident, με αναβάτες τους Steve Jolly & Percy Tait -με τον τελευταίο να είναι γνωστός και ως “Sam”-, αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα χάνοντας λάδια από τον κινητήρα, με αποτέλεσμα να γεμίσει τον αναβάτη της. Εξού και το παρατσούκλι “ο γλιστερός Sam”. Εν τέλει η μοτοσυκλέτα των Jolly & Tait τερμάτισε στην πέμπτη θέση, ενώ μια από τις Trident στα χέρια των Paul Smart & Tom Dickie κέρδισε τον αγώνα. Στους σύγχρονους πολιτικώς ορθούς καιρούς που ζούμε η παραπάνω ιστορία αποσιωπήθηκε, και έμεινε το παρατσούκλι.

Trident TT

Όσον αφορά τη σύγχρονη Slippery Sam Trident, δεν υπάρχουν αλλαγές σε μηχανικά μέρη ή στο design, με μόνες προσθήκες τις προαναφερθείσες τρεις στον εξοπλισμό της, πέρα από την καλαίσθητη μοναδική βαφή.

Triumph Trident TT

Ίδια παραμένει η απόδοση των 79,8 hp / 10.250 rpm και των 6,5 kgm / 6.250 rpm, για ένα βάρος 189 κιλών με υγρά. Ίδιες παραμένουν και οι αναρτήσεις της Showa, με διαδρομές 120 και 133,5 mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ίδιο και το χαμηλό ύψος σέλας στα 805 mm. Στα φρένα βρίσκουμε δυο δίσκους 310 mm μπροστά με διπίστονες δαγκάνες Nissin, με τα Michelin Road 5 να αποτελούν τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της μοτοσυκλέτας. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται full-LED φώτα, δικάναλο ABS, 2 Riding Modes (Road & Rain), Traction Control που μπορεί να απενεργοποιηθεί, TFT οθόνη οργάνων, immobiliser, κ.α. Στον έξτρα επίσημο εξοπλισμό θα βρείτε 32 ακόμα αξεσουάρ.

Η νέα Triumph Trident 660 Special Edition αναμένεται στους dealer από τον Απρίλιο του 2024.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες