Τροχαία Αττικής - Με Drones στον “πόλεμο” του κυκλοφοριακού [VIDEO]

Βλέποντας Live την κίνηση από ψηλά και αποστέλλοντας ταχύτερα προσωπικό σε σημεία με πρόβλημα
motomag Η τροχαία Αττικής ρίχνει στον “πόλεμο” του κυκλοφοριακού Drones [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/2/2024

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα λεγόμενα Drones βρίσκονται εδώ και κάποιες ημέρες στη διάθεση της Τροχαίας Αττικής για την παρακολούθηση της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας σε πραγματικό χρόνο, με στόχο να μειωθεί το φαινόμενο του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί στην Πρωτεύουσα.

Με τα συγκεκριμένα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα η Τροχαία Αττικής θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να λαμβάνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στους κύριους δρόμους της Αττικής, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στοχευμένα και χωρίς καθυστέρηση όταν εντοπίζεται κάποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η τροχαία Αττικής ρίχνει στον “πόλεμο” του κυκλοφοριακού Drones [VIDEO]

Τα Drones θα λειτουργούν κεντρικά από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της Τροχαίας, απ’ όπου γίνεται και ο συντονισμός των δυνάμεων της Τροχαίας για όλη την Αττική. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των οδικών αξόνων -για παράδειγμα ένα Drone μπορεί να δίνει εικόνα της λεωφόρου Κηφισίας από το ύψος του νοσοκομείου Υγεία έως το Μαρούσι από ύψος 120 μέτρων- και αυτό πρόκειται να βοηθήσει άμεσα στο να μειωθεί ο χρόνος των οδικών μετακινήσεων εντός της Αττικής.

Μένει να δούμε αν και σε ποιο βαθμό τα Drones της Ελληνικής Αστυνομίας θα βοηθήσουν στο να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που γίνεται όλο και πιο έντονο το τελευταίο διάστημα στην Αττική.

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025