TVS X NFE Concept - Το σκούτερ που έχει το δικό του drone

Drone στη θέση του συνεπιβάτη για το κορυφαίο τους ηλεκτρικό σκούτερ
TVS X NFE Concept 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/3/2025

Μια εικόνα από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον είναι αυτή που έδειξε η TVS σε ινδική έκθεση μοτοσυκλέτας με το concept σκούτερ X NFE να ενσωματώνει drone στη σχεδίασή του.

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο η TVS παρουσίασε στο παγκόσμιο κοινό το ηλεκτρικό της σκούτερ "X", ένα scooter που δεν περιμένεις να δεις από έναν Ινδό κατασκευαστή.

Ωστόσο η TVS που έχει βλέψεις και για τις ευρωπαϊκές αγορές, θέλει να κάνει πιο έντονη την παρουσία της παγκοσμίως με το "X" να τραβά πάνω του τα βλέμματα με τις προδιαγραφές του αφού έχει αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, παράκεντρα τοποθετημένο αμορτισέρ και μονόμπρατσο ψαλίδι και τεράστια HD οθόνη αφής με διαγώνιο στις 10,2 ίντσες ως πίνακα πληροφοριών.

TVS X NFE Concept 2025

Οι πρώτες παραδόσεις για το TVS X ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου μήνες στην Ινδία με τιμή στα 2.800 ευρώ και η ινδική εταιρεία, για να θυμίσει στο εγχώριο κοινό την ύπαρξή του παρουσίασε στην ινδική Auto Expo το πρωτότυπο TVS X Nacht Fury Edition με "κράχτη" το drone που έχει κλέψει τη θέση του συνεπιβάτη, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το πώς το drone επικοινωνεί και "συνεργάζεται" με το σκούτερ.

TVS X NFE Concept 2025

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο δεν είναι το full carbon κοστούμι αλλά το πλαίσιο δύο δοκών που έχει πάρει τη θέση του αλουμινένιου και έχει κατασκευαστεί επίσης από ανθρακονήματα. 

TVS X NFE Concept 2025

Αν έμπαινε ποτέ στην παραγωγή αυτό το concept τότε θα κόστιζε μια περιουσία ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ωστόσο είναι ωραίο να βλέπεις του Ινδούς κάνουν πράγματα που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητα για αυτούς.

TVS X NFE Concept 2025
TVS X NFE Concept 2025
Αυτό είναι το κανονικό πλαίσιο του TVS X που έχει και υποπλαίσιο χωροδικτύωμα!

 

Απόλλων ΑΕ και DIN Agents: Η Συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στην Ασφαλιστική Αγορά

Η Απόλλων ΑΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, και η εταιρεία διαμεσολάβησης DIN Agents ανακοινώνουν τη συνεργασία τους
Sarakakis
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/2/2026
Η Απόλλων ΑΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, μια εταιρεία αναγνωρισμένη για τη θεσμική της αξιοπιστία και τη μακρόχρονη εμπειρία και η DIN Agents, η εταιρεία διαμεσολάβησης που αριθμεί περισσότερους από 500 δυναμικούς συνεργάτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα με χαρτοφυλάκιο άνω των €50 εκατ.

Η συγκεκριμένη συνεργασία στόχο έχει τη δημιουργία ενός σύγχρονου Hub Ασφαλιστικών Υπηρεσιών. Η σταθερή ανάπτυξη και η ευελιξία της DIN Agents συναντούν την τεχνογνωσία και τις στιβαρές υποδομές της Απόλλων ΑΕ, με την εγγύηση και την αξιοπιστία του ιστορικού Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Το κοινό όραμα βρίσκεται στη δημιουργία ενός οργανισμού που ηγείται των εξελίξεων προσφέροντας στους συνεργάτες πρόσβαση σε αγορές με προοπτική και σε εργαλεία επόμενης γενιάς. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου-πρότυπου, με νέα σημεία παρουσίας σε κομβικές πόλεις της περιφέρειας και περαιτέρω ενίσχυση του αποτυπώματος στην Αττική.

Με αθροιστική παραγωγή που ξεπερνά τα €50 εκατ., η Απόλλων ΑΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η DIN Agents κάνουν ένα κοινό βήμα επαναπροσδιορίζοντας τη σύγχρονη διαμεσολάβηση.

Κοινή δήλωση Διοίκησης: «Η συμπόρευση της Απόλλων ΑΕ, του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της DIN Agents δεν είναι απλώς μια επιχειρηματική κίνηση, είναι μια δήλωση εξωστρέφειας. Με κοινές αξίες χτίζουμε έναν οργανισμό που τον χαρακτηρίζουν η οικονομική ευρωστία, η προηγμένη τεχνολογικά λειτουργία και το ξεκάθαρο πλάνο για την επόμενη μέρα.

Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον για τον σύγχρονο επαγγελματία, μεγιστοποιώντας την αξία του δικτύου μας. Με οδηγό τις αρχές του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανεβάζουμε ταχύτητα και θέτουμε νέα πρότυπα αξιοπιστίας και καινοτομίας. Αυτή η συμμαχία είναι η δική μας δέσμευση στο μέλλον: Επενδύουμε, Εξελισσόμαστε και Πρωταγωνιστούμε.»