Voge SR4 Max Smart – Ήρθε στην Ελλάδα η πιο πλούσια έκδοση του maxi σκούτερ, ανακοινώθηκε η τιμή της

Συνδυάζοντας εξωπραγματικό επίπεδο εξοπλισμού με πολύ χαμηλή τιμή
VOGE SR4 MAX SMART
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/1/2024

Η έκδοση Smart πάτησε της ρόδες της στην Ελλάδα, διευρύνοντας τις επιλογές που προσφέρει η Voge στα σκούτερ, με τον εξοπλισμό της να θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία των maxi σκούτερ, ενώ ταυτόχρονα κρατά την τιμή χαμηλά στα 6.595€.

To SR4 Max Smart χρησιμοποιεί την ίδια υγρόψυκτη πλατφόρμα των 350 κυβικών, που βρίσκουμε και στο πιο “απλό” εξοπλιστικά, SR4 Max. Έτσι, η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 33,5 ίππους στις 7.500 στροφές και η ροπή τα 3,56 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές.

Εκεί που διαφέρει η έκδοση Smart είναι στον εξοπλισμό, όπου στην ήδη πλούσια βασική έκδοση, βρίσκουμε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, τα οποία μπορεί να διαχειριστεί ο αναβάτης μέσω κουμπιών στο τιμόνι.

VOGE SR4 MAX SMART

Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που γνωρίζουμε από το SR4 Max, παραμένουν και στην νέα έκδοση, συμπεριλαμβανομένης της dashcam στο μπροστινό μέρος, αλλά και τα full-LED DRL φωτιστικά σώματα με λειτουργίες cornering και “follow me home”. Η έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας με Bluetooth για διαχείριση πολυμέσων και πλοήγησης, ενώ για την φόρτιση του smartphone αναλαμβάνει μία θύρα usb.

VOGE SR4 MAX SMART

To SR4 Max Smart βρίσκεται ήδη στα καταστήματα των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Voge, με τις δύο χρωματικές επιλογές να έχουν την ίδια τιμή των 6.595€ και διετή εγγύηση καλής λειτουργίας. Για την απόκτησή του η Voge προσφέρει την δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και 72 έντοκες, χωρίς προκαταβολή.

Ετικέτες

Έξυπνες κάμερες – Νέος διαγωνισμός με μικρότερο προϋπολογισμό, σιγή ιχθύος για λάθος ενδείξεις στην πιλοτική φάση

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκήρυξε νέο διαγωνισμό μετά την ακύρωση του πρώτου λόγω προσφυγών
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Ο νέος διαγωνισμός γίνεται “για τη σύναψη μεικτής σύμβασης προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για την Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” και έχει συνολικό προϋπολογισμό 44.055.805 ευρώ, ενώ το κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής.

Το αντικείμενό του τώρα αφορά μόνο τις 1.000 σταθερές κάμερες που πρόκειται να αναπτυχθούν σε σταθερά σημεία ανά τη χώρα και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα τους: βάσεις στήριξης, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δικτύωση, συντήρηση, εκπαίδευση αστυνομικών στη χρήση τους. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τις κινητές κάμερες που θα μπουν σε λεωφορεία, οι οποίες πιθανότατα θα ανατεθούν σε διαφορετικό διαγωνισμό.

Ο νέος διαγωνισμός θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών την 27η Ιουλίου 2026 και την ηλεκτρονική τους αποσφράγιση την 28η Ιουλίου, ωστόσο προβλέπει σχεδόν το μισό κόστος από πριν και η αιτία είναι η αφαίρεση του όρου προαίρεσης, δηλαδή της δυνατότητας επέκτασης της παραγγελίας σε μετέπειτα χρόνο. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο λόγος που δεν ενσωματώθηκε ξανά η προαίρεση είναι πως δεν μπορούν να είναι γνωστές εκ των προτέρων οι τεχνικές προδιαγραφές που θα ισχύουν σε μερικά χρόνια, έτσι η κυβέρνηση δεν ήθελε να δεσμευτεί με ένα πακέτο συγκεκριμένων προδιαγραφών που ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί ή βελτιωθεί ως την επόμενη προμήθεια.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί ματαιώθηκε στα τέλη Μαΐου μετά από αρκετές προσφυγές εταιρειών που επικαλούνταν είτε ασαφείς τεχνικές προδιαγραφές ή υπονοούσαν φωτογραφικό διαγωνισμό που πρακτικά περιέγραφε τα προϊόντα ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Στο μεταξύ η επικαιρότητα έχει γεμίσει από δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο που μιλούν για τεράστιο ποσοστό λανθασμένων καταγραφών από τις “έξυπνες” κάμερες. Με εκτιμήσεις για αστοχία σε πάνω από 90% των βεβαιωμένων παραβάσεων, τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνται αστυνομικές πηγές, γεγονός που κάνει ιδιαίτερα ανησυχητικό το όλο ζήτημα καθώς, από τη στιγμή που οι κάμερες θα έχουν δικτυωθεί ως προβλέπεται, θα λειτουργούν αυτόνομα. Αυτό σημαίνει πως όποιοι δεχτούν κλήση για παράβαση που κρίνουν πως ήταν λανθασμένη, θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο και να προσφύγουν κατά της καταγραφής, γεγονός που μπορεί να πλημμυρίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην παρούσα φάση, οι λιγοστές κάμερες που έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά δεν υποστηρίζονται από σέρβερς τεχνητής νοημοσύνης, αλλά τα ευρήματά τους περνούν από την κλασική μέθοδο, έλεγχο από αστυνομικό. Προφανέστατα όμως δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί να τσεκάρουν τι κατέγραψε κάθε μια από τις κάμερες που διαφημίζονται πως θα πιάνουν χιλιάδες παραβάτες κάθε μέρα.