Will2Way: Ελληνικός επαγγελματισμός στα Rally!

Μία επαγγελματική προσέγγιση στους αγώνες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/5/2019

Η συμμετοχή στους αγώνες μοτοσυκλέτας είναι από τα δυσκολότερα αθλήματα απλά και μόνο γιατί απαιτεί ακριβό εξοπλισμό. Το ταλέντο μόνο του και οι οδηγικές ικανότητες δεν φτάνουν, όπως αντίστοιχα είναι αρκετά για σχεδόν οτιδήποτε μπορείς να κάνεις με τα πόδια ή τα χέρια σου και μία απλή μπάλα. Και δεν είναι μόνο η συμμετοχή, αλλά και η προπόνηση ακόμη που έχει αντίστοιχα μεγάλο κόστος. Κοινό το πρόβλημα για όλους δίχως εξαιρέσεις μιας και οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου, έπρεπε να ξεκινήσουν κάνοντας τεράστια έξοδα. Είτε οι ίδιοι, είτε οι γονείς τους επενδύοντας σε νεαρούς πρωταθλητές. Η εξεύρεση χορηγών είναι μία αναγκαία λύση, μονάχα που κι αυτό είναι πολυσύνθετη διαδικασία όταν πρέπει να τα κάνεις όλα μόνος σου. Με λίγα λόγια, κάθε ένας που μπαίνει στην διαδικασία να συμμετέχει σε Rally μοτοσυκλέτας μπορεί να το κάνει για την προσωπική του ευεξία, αλλά είναι κάτι που του κοστίζει και σε χρήμα και σε κόπο, σε βαθμό μάλιστα που ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει τον αρχικό λόγο για τον οποίο μπήκε στην διαδικασία αυτή εξ αρχής. Πόσο μάλιστα αν μιλάμε για αγώνες Rally Raid που είναι εξαιρετικά απαιτητικοί και πρέπει να έχεις σε κρατήσει σε εφεδρεία κάθε ρανίδα υπομονής και θέλισης!

Ένα από τα παραδείγματα που ανταποκρίνεται ταυτόχρονα στις παραπάνω προκλήσεις, είναι η ομάδα ή δυάδα αν θέλετε, Will2Way, που με επιμονή και υπομονή αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους πριν γίνουν αυτό που εξ αρχής ήθελαν: Αναβάτες μοτοσυκλέτας. Με στόχο την συμμετοχή τους στους αγώνες Rally εντός κι εκτός χώρα, οι Will2Way ξεκίνησαν μία προσπάθεια να βρουν όλα όσα απαιτούνται και να εκπροσωπήσουν την χώρα σε μία σειρά από Rally, διεκδικώντας την προσοχή που τους αξίζει.

Η προσπάθειά τους πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους από εμάς, οπότε ας τους ακούσουμε:

Είμαστε μια ομάδα 2 ανθρώπων και κυρίως φίλων, με έντονη δράση σε αθλητικά δρώμενα στην πόλη των Ιωαννίνων. Ασχολούμαστε ενεργά για περισσότερα από 15 χρόνια με το δίκυκλο, κι όχι μόνο, μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μας με αγώνες "Enduro" (οδήγηση μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου), τόσο διοργανωτικά όσο και αθλητικά με συμμετοχές σε αγώνες σε περιφερειακό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, έφτασε πλέον η κατάλληλη στιγμή όπου δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας εκτός συνόρων σε μια από τις πλέον δύσκολες κατηγορίες αγώνων όσον αφορά στο δίκυκλο μηχανοκίνητο αθλητισμό: Των αποκαλούμενων extreme rally raid, των αγώνων ανώμαλου δρόμου μεγάλων αποστάσεων οι οποίοι καλύπτουν τμήματα ή και ολόκληρες χώρες και διαρκούν από 3 έως 15 μέρες. Κάθε μέρα του αγώνα μπορεί να απαιτηθεί να διανυθούν μέχρι και 900 χλμ.

Το βασικό μας κίνητρο είναι η ίδια η θέλησή μας και η πεποίθησή μας όλα αυτά τα χρόνια πώς κάθε βήμα κερδίζεται με ισχυρή θέληση, επιμονή και υπομονή. Θεωρούμε πως ακόμη και η απογοήτευση είναι μέρος μιας προσπάθειας και πως θα πρέπει να προσπαθούμε να βρίσκουμε τον τρόπο με όλες μας τις δυνάμεις να ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο μας. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το project Will2Way.

Το επίπεδο δυσκολίας, η διάρκεια και η τοποθεσία στην οποία λαμβάνει χώρα καθιστά τους αγώνες αυτούς μια πρόκληση για κάθε συμμετέχοντα μιας και φέρνει τον αναβάτη αντιμέτωπο, όχι μόνο με τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους αλλά κυρίως με τη μηχανή του και τον ίδιο του τον εαυτό. Πρόκειται για μια εβδομάδα συνεχών προκλήσεων κι εναλλαγών κατά την οποία ο αναβάτης καλείται να αποσυνθέσει την εμπειρία του και να την ενώσει με τα συναισθήματά του προκειμένου να ανταπεξέλθει και να βγει νικητής στην προσπάθεια αυτή. 

Τον Ιουνιο του 2018 διοργανώθηκε η 14η έκδοση του Moto Rally Albania (http://www.rallyalbania.org/) στη γειτονική χώρα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό αθλητικό γεγονός με συμμετοχές από όλο τον κόσμο στο οποίο και λάβαμε μέρος. Σε σύνολο 212 ξένων αθλητών καταφέραμε να βρεθούμε στην πρώτη πενηντάδα, ύστερα από 7 ημέρες και 80 περίπου ώρες οδήγησης.

Για εμάς το Moto Rally Albania ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς παρόμοιων αγώνων στους οποίους θα θέλαμε να συμμετάσχουμε εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αλλά κυρίως την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τα Ιωάννινα. Επόμενος σταθμός είναι το Hellas Rally Raid που θα διεξαχθεί από τις 19 μέχρι τις 26 Μαΐου 2019 στο Καρπενήσι και ο μεγάλος μας στόχος είναι η συμμετοχή μας σε έναν αγώνα στην Αφρικανική ήπειρο.

Η δράση του Will2Way με την απαραίτητη υποστήριξη μπορεί να φτάσει την Ήπειρο και την Ελλάδα, από τα βουνά της Αλβανίας, στους αμμόλοφους της Σαχάρας και στις ακτές της Σενεγάλης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες extreme rally raid που θέλουμε να ακολουθήσουμε μπορείτε να δείτε εδώ:

MOROCCO DESERT CHALENGE https://www.morocco-desert-challenge.com/

AFRICA ECO RACE http://www.africarace.com/en/race/2017/home

TUAREG RALLYE https://www.tuareg-rallye.eu/en/

HELLAS RALLY RAID http://hellasrally.org/calendar/

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή μας στον αγώνες αυτούς μας κατατάσσει στους λίγους Έλληνες  αλλά και στους μοναδικούς Γιαννιώτες αθλητές endurο που έχουν ποτέ συμμετάσχει σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Το γεγονός αυτό συνιστά, πέρα από εξαιρετική προσωπική τιμή, μια επιπλέον δέσμευση κυρίως προς τα νέα παιδιά που εμπνέονται και θέλουν να μιμούνται τέτοιες πρωτοβουλίες.    

Η περσινή συμμετοχή στο Rally Albania 

http://allnews-epirus.blogspot.com/2018/06/motor-rally-albania.html?m=1

 

Η φετινή συμμετοχή στο πλέον γνωστό και καταξιωμένο HELLAS Rally,

http://allnews-epirus.blogspot.com/2018/12/hellas-rally.html?m=1

Για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία,

Γεωργογιάννης Παναγιώτης - 6974148225

καθώς επίσης και 

FACEBOOK - Will2Way

INSTAGRAM - will2_way

SYM Artic Route 2025 - The Way to the North Pole

O Μητσάκης παίρνει δρόμο για τον Βόρειο Πόλο - Με ADXTG 400
SYM Artic Route 2025
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/6/2025

Ο Κωσταντίνος Μητσάκης σε συνεργασία με την Γκοργκόλης Α.Ε. ξεκινά το νέο του ταξιδιωτικό εγχείρημα με σύμμαχο το SYM ADXTG 400, σπρώχνοντας τα όρια των ταξιδιών με scooter, επιλέγοντας να κινηθεί στα πιο απομακρυσμένα σημεία του αμερικανικού βορρά!

Με αφετηρία το Montreal του Καναδά – όπου αναβάτης και σκούτερ θα μεταβούν αεροπορικώς – ο Έλληνας ταξιδευτής θα καλύψει χιλιάδες χιλιόμετρα, με στόχο να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στον Βόρειο Πόλο με ένα crossover scooter.

Η πρόκληση αυτής της διαδρομής είναι τεράστια: το SYM ADXTG 400 θα αντιμετωπίσει τις απαιτητικές γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες του Βορειοδυτικού Καναδά και της Αλάσκας, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις εκτός ασφάλτου και διασχίζοντας μοναδικά τοπία της βόρειας Αμερικής. Το συνολικό οδοιπορικό, μήκους περίπου 18.000 χλμ., περιλαμβάνει 4.000 χλμ. σε χωμάτινους δρόμους, αποδεικνύοντας την αντοχή του αναβάτη και τις δυνατότητες του SYM ADXTG 400.

SYM Artic Route 2025

Η διαδρομή ξεκινά και ολοκληρώνεται στο Montreal, περνώντας από μεγάλες πόλεις του Καναδά όπως Toronto, Winnipeg, Regina, Edmonton, Whitehorse, Inuvik και φτάνοντας στην Αλάσκα μέσω Tok, Fairbanks, με τελικό προορισμό το ακραίο βόρειο σημείο, την Prudhoe Bay. Μετά τη διάσχιση του Αρκτικού Κύκλου, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα προσεγγίσει τις ακτές του Βόρειου Αρκτικού Ωκεανού τόσο στην Prudhoe Bay της Αλάσκας όσο και στην παραθαλάσσια τοποθεσία Tuktoyaktuk του Καναδά.

Παράλληλα με το ταξίδι, ο Έλληνας αναβάτης σκοπεύει να συναντήσει ελληνικές κοινότητες κατά το πέρασμά του, ερχόμενος σε επαφή με τους απόδημους που ζουν σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Στόχος του είναι να γνωρίσει από κοντά την τοπική ελληνική παρουσία και να μοιραστεί εμπειρίες, δημιουργώντας ένα μοναδικό δίκτυο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με την ομογένεια.

SYM Artic Route 2025