Ξεκινά το Hellas Rally Raid 2019! Παγκόσμιο το Καρπενήσι!

Το καλύτερο της Ευρώπης στην κατηγορία του
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/5/2019

Το Καρπενήσι έχει αρχίσει ήδη να υποδέχεται τους συμμετέχοντες στο Hellas Rally 2019, που θα διεξαχθεί 19 με 26 Μαΐου στην καταπράσινη καρδιά της Στερεάς Ελλάδας. Το Hellas Rally γράφει παγκόσμια ιστορία καθώς αποτελεί εφαλτήριο και προπονητικό σταθμό για τα πιο δύσκολα, τα πιο σκληρά Rally του κόσμου, όπως το Dakar. Κι αυτό αποδεικνύεται από την λίστα των συμμετεχόντων που κάθε χρονιά περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο τρανταχτά ονόματα. Ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου τρανταχτό παράδειγμα εδώ, είναι πώς φέτος όπως και πέρσι, ο Chris Birch θα λάβει μέρος με KTM 790R.

Καθημερινά οι συμμετέχοντες διανύουν 160 – 250 χιλιόμετρα από τα οποία πάνω από το 90% είναι σε χώμα, κι επιστρέφουν στην κατασκήνωση λαμβάνοντας λίγο αργότερα την διαδρομή της επόμενης ημέρας. Η πλοήγηση γίνεται με GPS και Road Book και υπάρχει ποινή για όσους παρεκκλίνουν της διαδρομής. Συμμετέχουν μοτοσυκλέτες από enduro έως μεγάλες on-off, αυτοκίνητα και Quad που για επτά ημέρες θα πλοηγηθούν στην κατάφυτη Στερεά Ελλάδα!

Για να παρακολουθήσει κάποιος το Rally, η καλύτερη λύση είναι να έχει το Καρπενήσι ως βάση, μιας και από εκεί ξεκινούν και καταλήγουν κάθε ημέρα. Από την στιγμή που η διαδρομή είναι άγνωστη μέχρι να τελειώσει το προηγούμενο σκέλος, δεν γίνεται να υποδείξει κανείς τα καλύτερα σημεία που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ως θεατής. Για όσους ενδιαφέρονται, το πιο εύκολο είναι να επισκεφτούν το bivouac του Hellas Rally όπου οι τέντες και τα φορτηγά είναι στημένα, και ρωτώντας τους πάντα διαθέσιμους ανθρώπους της διοργάνωσης, να πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό αυτό γεγονός, που τοποθετεί την Ελλάδα στον χάρτη με τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Rally και πολύ ψηλά στην λίστα εκείνων με την καλύτερη διοργάνωση!

Πληροφορίες:  https://hellasrally.org

 

90χρονος οδηγούσε ανάποδα στην Αττική οδό! - Χωρίς δίπλωμα από το 2018

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη από την Τροχαία πριν συμβούν τα χειρότερα
attiki odos
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/9/2026

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αττική Οδό, όταν 90χρονος οδηγός αυτοκινήτου εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου, με την Τροχαία να τον ακινητοποιεί στο Μαρκόπουλο και να διαπιστώνει ότι το δίπλωμά του είχε λήξει το 2018!

Το περιστατικό μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες μετά το επίσης απίστευτο γεγονός που υπάρχει και σε video, όταν μοτοσυκλετιστής κατέγραψε ηλικιωμένη με Mercedes ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου. Ελπίζουμε πάντως περιστατικά σαν κι αυτά να μην είναι μία νέα μόδα της τρίτης ηλικίας και να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας (31/08), όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 90χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου. Ο ηλικιωμένος μάλιστα κινούνταν στην αριστερή λωρίδα, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα κι ευτυχώς δεν συνέβη κάποιο ατύχημα.

Περιπολικό της Τροχαίας Αττικής Οδού εντόπισε τον ηλικιωμένο, τον ακολούθησε και τον ακινητοποιήσει στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου από το Μαρκόπουλο.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν έφερε μαζί του την άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία είχε λήξει από το μακρινό 2018.

Σε βάρος του 90χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 440 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.