Ξεκινά το Hellas Rally Raid 2019! Παγκόσμιο το Καρπενήσι!

Το καλύτερο της Ευρώπης στην κατηγορία του
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/5/2019

Το Καρπενήσι έχει αρχίσει ήδη να υποδέχεται τους συμμετέχοντες στο Hellas Rally 2019, που θα διεξαχθεί 19 με 26 Μαΐου στην καταπράσινη καρδιά της Στερεάς Ελλάδας. Το Hellas Rally γράφει παγκόσμια ιστορία καθώς αποτελεί εφαλτήριο και προπονητικό σταθμό για τα πιο δύσκολα, τα πιο σκληρά Rally του κόσμου, όπως το Dakar. Κι αυτό αποδεικνύεται από την λίστα των συμμετεχόντων που κάθε χρονιά περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο τρανταχτά ονόματα. Ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου τρανταχτό παράδειγμα εδώ, είναι πώς φέτος όπως και πέρσι, ο Chris Birch θα λάβει μέρος με KTM 790R.

Καθημερινά οι συμμετέχοντες διανύουν 160 – 250 χιλιόμετρα από τα οποία πάνω από το 90% είναι σε χώμα, κι επιστρέφουν στην κατασκήνωση λαμβάνοντας λίγο αργότερα την διαδρομή της επόμενης ημέρας. Η πλοήγηση γίνεται με GPS και Road Book και υπάρχει ποινή για όσους παρεκκλίνουν της διαδρομής. Συμμετέχουν μοτοσυκλέτες από enduro έως μεγάλες on-off, αυτοκίνητα και Quad που για επτά ημέρες θα πλοηγηθούν στην κατάφυτη Στερεά Ελλάδα!

Για να παρακολουθήσει κάποιος το Rally, η καλύτερη λύση είναι να έχει το Καρπενήσι ως βάση, μιας και από εκεί ξεκινούν και καταλήγουν κάθε ημέρα. Από την στιγμή που η διαδρομή είναι άγνωστη μέχρι να τελειώσει το προηγούμενο σκέλος, δεν γίνεται να υποδείξει κανείς τα καλύτερα σημεία που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ως θεατής. Για όσους ενδιαφέρονται, το πιο εύκολο είναι να επισκεφτούν το bivouac του Hellas Rally όπου οι τέντες και τα φορτηγά είναι στημένα, και ρωτώντας τους πάντα διαθέσιμους ανθρώπους της διοργάνωσης, να πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό αυτό γεγονός, που τοποθετεί την Ελλάδα στον χάρτη με τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Rally και πολύ ψηλά στην λίστα εκείνων με την καλύτερη διοργάνωση!

Πληροφορίες:  https://hellasrally.org

 

Πλήγμα για το BSB το σημαντικότερο πρωτάθλημα Superbike της Ευρώπης: Χάνει την Bennetts

Η συνεργασία λήγει μετά από σχεδόν μία δεκαετία
bennets
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Bennetts μπήκε για πρώτη φορά στο BSB ως κύριος χορηγός της σειράς το 2005 και αποχώρησε το 2008, επιστρέφοντας όμως και πάλι το 2018 που ήταν ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης έως και σήμερα.

Η βρετανική εταιρεία με έδρα το Peterborough, ειδικεύεται στις ασφαλίσεις μοτοσυκλετών και ανήκει στον Όμιλο Lucida από τον Μάιο του 2021.

Στις τελευταίες οκτώ σεζόν που η Bennetts ήταν χορηγός του BSB, επτά διαφορετικοί αναβάτες στέφθηκαν πρωταθλητές, με τον Kyle Ryde να είναι ο μόνος που κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αφού κατέκτησε τα πρωταθλήματα των δύο τελευταίων ετών.

Η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε το τέλος της τρέχουσας συμφωνίας της ως μέγας χορηγός του πρωταθλήματος με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρει:

“Μετά από πάνω από μια δεκαετία υποστήριξης, η Bennetts δεν θα συνεχίσει ως κύριος χορηγός του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike το 2026. Σε εκατοντάδες αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, προσφέραμε με υπερηφάνεια χιλιάδες αξέχαστες εμπειρίες στους πελάτες μας. Φέραμε τους οπαδούς πιο κοντά στη δράση από ποτέ και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τις αναμνήσεις που βοηθήσαμε να δημιουργηθούν. Το πάθος μας για τους αγώνες παραμένει τόσο ισχυρό όσο πάντα. Η υποστήριξη των αναβατών, των ομάδων και των εκδηλώσεων ήταν πάντα μέρος του DNA μας. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν μας δείτε πολύ σύντομα σε μια πίστα ή σε μια εκδήλωση κοντά σας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την απίστευτη ομάδα της MSV, τους κριτές της Racesafe, τους γιατρούς, τους φωτογράφους, τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις ομάδες αγώνων με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχόμαστε μια ασφαλή και επιτυχημένη σεζόν”.

Ο θεσμός του BSB δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με την αποχώρηση της Bennetts, ούτε έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της ως κύριο χορηγό. Το 2026, η BSB θα γιορτάσει την 30ή επέτειό της και η σεζόν ξεκινά επίσημα στις 1-3 Μαΐου στο Oulton Park.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Bennetts μετατοπίζει τον τρόπο προβολής της στην αγορά, με πιο ενωτικές και lifestyle δράσεις και όχι με την παραδοσιακή αγωνιστική χορηγία.

Φαίνεται όπως πως κάνει γενικότερα μία στροφή μακριά από το "hardcore" κοινό καθώς στο διάστημα που ήταν ο μεγάλος χορηγός του BSB είχε εξαγοράσει και μία αγγλική ιστοσελίδα για μοτοσυκλέτες, ώστε να προωθεί μόνο τα δικά της πακέτα ασφάλισης. Και αυτή η ιστοσελίδα βρίσκεται επί δύο μήνες σε υπολειτουργία, σε κάτι που μοιάζει με καθολική στροφή της Bennetts μακριά από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Για όσους παρακολουθούσαν το BSB ή ενημερωνόντουσαν από το αγγλικό site, θα υπάρχουν τώρα αλλαγές που τους επηρεάζουν.