Ξεκίνησε η KOVE στην Ελλάδα με εισαγωγέα την Γκοργκόλης Α.Ε.

Εμφανίστηκε η διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας!
Ξεκίνησε η KOVE στην Ελλάδα με εισαγωγέα τον Γκοργκόλη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/10/2023

Εμφανίστηκε η ιστοσελίδα KOVEMOTO.GR που αναγγέλλει την έλευση του νέου κατασκευαστή στην ελληνική αγορά από την εισαγωγική εταιρεία Γκοργκόλης Α.Ε., ακριβώς όπως αναμέναμε να γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, όπως θα θυμηθείτε και από εδώ.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης που θεωρούμε πως θα έρθει άμεσα για να βρεθεί στον αέρα η ιστοσελίδα, βλέπουμε πως η KOVE έρχεται με τα πολυαναμενόμενα 450 Rally και 800X Pro που είδαμε στην περσινή EICMA από κοντά και τα είχαμε ήδη ξεχωρίσει για τα εντυπωσιακά τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Έχοντας ξεκινήσει ως COLOVE να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες με πιο γνωστό το Maverick, δεν χρειάζεται να συνδέσει κανείς τις τελείες, όπως κάναμε τόσο καιρό, καθότι στο προφίλ της εταιρείας διαβάζουμε πως η συνεργασία με την εταιρεία ΓΚΟΡΚΟΛΗΣ έχει ξεκινήσει από το 2021, υπό την μάρκα DAYTONA.

Υπάρχει λοιπόν ήδη παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, όμως τώρα πλέον μπορεί να εγκαινιαστεί από την αρχή καθώς ακολουθεί πλέον την Ευρωπαϊκή πορεία με το δικό της όνομα και την εισαγωγή των νέων μοντέλων που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα το 450Rally.

Ας μην ξεχνάμε πως η KOVE είναι η πρώτη σοβαρή παρουσία κινέζικης εταιρείας στο Dakar. Έχει προηγηθεί της Zongshen το 2017 που ήταν όμως περισσότερο μία θεατρική παράσταση και όχι εργοστασιακή παρουσία στο κορυφαίο Rally για λόγους που έχουμε εξηγήσει ήδη εδώ. Συμπίπτει η ημερομηνία αυτή με την ίδρυση της KOVE και με στόχο μία πραγματική μοτοσυκλετιστική εταιρεία που φτιάχνει μοτοσυκλέτες για να τραφεί το πάθος για τους δύο τροχούς και όχι απλά μεταφορικά μέσα, πράγμα που ξεκινά από τον πρόεδρο της εταιρείας Xue Zhang.

Είναι ο μοναδικός πρόεδρος εταιρείας αυτής της γενιάς που αγωνίζεται ενεργά με μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει ο ίδιος, κι αυτό κάτι λέει για τον τρόπο που αναπτύσσεται και τις βάσεις στις οποίες στηρίζεται η KOVE.

Δύο νέα μοντέλα στην ελληνική λοιπόν αγορά και μάλιστα σε καλή χρονική στιγμή καθότι θα ανταγωνιστούν σε κατηγορίες με έντονο εμπορικό ενδιαφέρον και μεγάλη ζήτηση που χρειάζεται νέες προτάσεις.

 

Shoei e:Drylens - Ηλεκτροχρωμική LCD μεμβράνη θέλει να βάλει τέλος στις φιμέ ζελατίνες

Σκουραίνει αυτόματα ή χειροκίνητα σε διαφορετικά επίπεδα - Και αντιθαμβωτική με ρόλο 2 σε 1 
Shoei e:drylens φωτοχρωμική LCD ζελατίνα 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/12/2025

Η Shoei έχει ήδη στην γκάμα της "φυσική" φωτοχρωμική ζελατίνα, ωστόσο κάνει τώρα το επόμενο βήμα με την παρουσίαση της ηλεκτρικά ελεγχόμενης LCD μεμβράνης e:Drylens.

Η Shoei έχει ήδη στην γκάμα της "φυσική" φωτοχρωμική ζελατίνα, για όλους εκείνους που δεν θέλουν να έχουν μαζί τους διάφανη ζελατίνα για να την αλλάξουν, αν οδηγήσουν το βράδυ. Ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία κάνει τώρα το επόμενο βήμα με την παρουσίαση της ηλεκτρικά ελεγχόμενης LCD μεμβράνης e:Drylens.

Η ηλεκτρικά ελεγχόμενες LCD μεμβράνες δεν είναι κάτι καινούργιο και έχουν βρει εμπορική εφαρμογή εδώ και καιρό στα αυτοκίνητα με τη Shoei να φέρνει τώρα την τεχνολογία και στα κράνη μοτοσυκλέτας με την μεμβράνη e:Drylens.

Shoei e:drylens φωτοχρωμική LCD ζελατίνα 2025

Σύμφωνα με ιαπωνική εταιρεία η e:Drylens μπορεί να σκουραίνει αυτόματα στην ηλιακή ακτινοβολία λόγω του αισθητήρα φωτός που ενσωματώνει, με τον αναβάτη να μπορεί να ελέγξει και χειροκίνητα το ποσοστό, ενώ η τοποθέτησή της εσωτερικά εμποδίζει και το θάμπωμα που προκαλείται από την υγρασία αλλά και την πιθανότητα να γρατσουνιστεί, σε σχέση με την συμβατική φωτοχρωμική ζελατίνα που έχει στην γκάμα της η Shoei. 

Η μεμβράνη μπορεί να μειώσει το φως που φτάνει στα μάτια του αναβάτη κατά 35% στην χαμηλότερη ρύθμισή της και κατά 80% στην υψηλότερη, ενώ μπορεί να λειτουργήσει για έως και 20 ώρες. Η μπαταρία που έχει το controller της ζελατίνας επαναφορτίζεται μέσω θύρας USB.

Η e:Drylens θα είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία από τις 9 Ιανουαρίου του 2026 στην τιμή των 160 ευρώ περίπου χωρίς φόρο και αναμένεται έρθει και στην Ευρώπη σε εύλογο χρονικό διάστημα.