Ξεκίνησε η KOVE στην Ελλάδα με εισαγωγέα την Γκοργκόλης Α.Ε.

Εμφανίστηκε η διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας!
Ξεκίνησε η KOVE στην Ελλάδα με εισαγωγέα τον Γκοργκόλη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/10/2023

Εμφανίστηκε η ιστοσελίδα KOVEMOTO.GR που αναγγέλλει την έλευση του νέου κατασκευαστή στην ελληνική αγορά από την εισαγωγική εταιρεία Γκοργκόλης Α.Ε., ακριβώς όπως αναμέναμε να γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, όπως θα θυμηθείτε και από εδώ.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης που θεωρούμε πως θα έρθει άμεσα για να βρεθεί στον αέρα η ιστοσελίδα, βλέπουμε πως η KOVE έρχεται με τα πολυαναμενόμενα 450 Rally και 800X Pro που είδαμε στην περσινή EICMA από κοντά και τα είχαμε ήδη ξεχωρίσει για τα εντυπωσιακά τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Έχοντας ξεκινήσει ως COLOVE να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες με πιο γνωστό το Maverick, δεν χρειάζεται να συνδέσει κανείς τις τελείες, όπως κάναμε τόσο καιρό, καθότι στο προφίλ της εταιρείας διαβάζουμε πως η συνεργασία με την εταιρεία ΓΚΟΡΚΟΛΗΣ έχει ξεκινήσει από το 2021, υπό την μάρκα DAYTONA.

Υπάρχει λοιπόν ήδη παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, όμως τώρα πλέον μπορεί να εγκαινιαστεί από την αρχή καθώς ακολουθεί πλέον την Ευρωπαϊκή πορεία με το δικό της όνομα και την εισαγωγή των νέων μοντέλων που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα το 450Rally.

Ας μην ξεχνάμε πως η KOVE είναι η πρώτη σοβαρή παρουσία κινέζικης εταιρείας στο Dakar. Έχει προηγηθεί της Zongshen το 2017 που ήταν όμως περισσότερο μία θεατρική παράσταση και όχι εργοστασιακή παρουσία στο κορυφαίο Rally για λόγους που έχουμε εξηγήσει ήδη εδώ. Συμπίπτει η ημερομηνία αυτή με την ίδρυση της KOVE και με στόχο μία πραγματική μοτοσυκλετιστική εταιρεία που φτιάχνει μοτοσυκλέτες για να τραφεί το πάθος για τους δύο τροχούς και όχι απλά μεταφορικά μέσα, πράγμα που ξεκινά από τον πρόεδρο της εταιρείας Xue Zhang.

Είναι ο μοναδικός πρόεδρος εταιρείας αυτής της γενιάς που αγωνίζεται ενεργά με μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει ο ίδιος, κι αυτό κάτι λέει για τον τρόπο που αναπτύσσεται και τις βάσεις στις οποίες στηρίζεται η KOVE.

Δύο νέα μοντέλα στην ελληνική λοιπόν αγορά και μάλιστα σε καλή χρονική στιγμή καθότι θα ανταγωνιστούν σε κατηγορίες με έντονο εμπορικό ενδιαφέρον και μεγάλη ζήτηση που χρειάζεται νέες προτάσεις.

 

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες