EICMA 2022: KOVE - Έρχεται Ευρώπη και Ελλάδα

Με μοτοσυκλέτες μεσαίου και μεγάλου κυβισμού
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/11/2022

Η κινέζικη KOVE MOTO κάνει το ντεμπούτο της στην EICMA 2022. Με έτος ίδρυσης το 2017, στοχεύει κατευθείαν στην εξέλιξη και παραγωγή μοτοσυκλετών μεσαίου και μεγάλου κυβισμού με έμφαση σε επιδόσεις και ποιότητα. Σύμφωνα τώρα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΜΟΤΟ, θα δούμε σύντομα την KOVE με επίσημη αντιπροσώπευση και στην Ελλάδα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Zhang Xue είναι μηχανολόγος, με εκπαίδευση σε αγωνιστικό περιβάλλον από τα 19 του. Παράλληλα, είναι κι ο ίδιος Off-road αγωνιζόμενος, με συμμετοχές σε Εθνικά Πρωταθλήματα της Κίνας.

Με δυο εργοστάσια στην Chongqing και στην Chengdu, η KOVE εστιάζει ιδιαίτερα στο R&D, με το προσωπικό του εν λόγω τμήματος αλλά και του σχεδιασμού να αποτελεί το 25% του συνολικού προσωπικού της εταιρείας.

Στα εργοστάσια της εταιρείας παράγονται σχεδόν όλα τα μέρη των μοτοσυκλετών της, από τους κινητήρες, τα πλαίσια, τις εξατμίσεις, τα φρένα, τα CNC εξαρτήματα, κ.α., με την KOVE να αναλαμβάνει όλα τα στάδια της έρευνας, της εξέλιξης και της παραγωγής των μοντέλων της.

Το 2018 η KOVE MOTO παρουσίασε την 500X ADV -το μεγαλύτερο Adventure μοντέλο στην Κίνα τότε- μια μοτοσυκλέτα που ήρθε και στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) με διαφορετικά ονόματα σε κάθε χώρα (MACBOR, JAWA, κ.α.), ενώ αναδείχθηκε ως μοντέλο της χρονιάς στην Κίνα. Σημειώστε επίσης πως θα δείτε τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας να αναγράφουν ως μάρκα και την Colove / Excelle.

Για την εξέλιξη των προϊόντων της, η KOVE MOTOE έχει δημιουργήσει 3 αγωνιστικές ομάδες, για αγώνες στην άσφαλτο, σε enduro και σε rally. Σημειώστε πως η ομάδα rally της εταιρείας θα λάβει μέρος στο Rally Dakar του 2023, με την 450 Rally μοτοσυκλέτα που εξέλιξε η ίδια η KOVE. Παράλληλα, ετοιμαστείτε να δείτε την KOVE να συμμετέχει και στο WSBK, στην κατηγορία WorldSSP300, με τη νέα NK321RR μοτοσυκλέτα της.

Στο Μιλάνο η KOVE αναμένεται να δείξει μια ποικιλία μοντέλων, σε κυβισμούς 125, 250, 300, 500 και 800, στις κατηγορίες street, rally, retro, adventure, off-road, και race replica.

Η μεγαλύτερη σε κυβισμό μοτοσυκλέτα της εταιρείας στην EICMA θα είναι η Adventure 800X, με δικύλινδρο κινητήρα 800 κ.εκ. και απόδοση 95.2 hp / 9.000 rpm, επίσημο βάρος 183 κιλών και αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών (210 mm μπροστά). Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 22 λίτρων, ενώ η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 245 mm.

Δίπλα στην 800X θα δούμε και μια τετρακύλινδρη Supersport 400 κ.εκ. με το λιτό όνομα 400RR, με απόδοση 67 hp / 13.500 rpm. Το βάρος βρίσκεται στα 160 kg, και η τελική ταχύτητα στα 220 χλμ/ώρα -επίσημα νούμερα.

Το 450 rally έχει ρεζερβουάρ 31 λίτρων και απόδοση 53,6 hp / 9.500 rpm, ενώ η KOVE θα δείξει επίσης και μία MX250 μοτοσυκλέτα με απόδοση 40,2 hp / 11.500 rpm, και βάρος 95 kg.

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες