EICMA 2022: KOVE - Έρχεται Ευρώπη και Ελλάδα

Με μοτοσυκλέτες μεσαίου και μεγάλου κυβισμού
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/11/2022

Η κινέζικη KOVE MOTO κάνει το ντεμπούτο της στην EICMA 2022. Με έτος ίδρυσης το 2017, στοχεύει κατευθείαν στην εξέλιξη και παραγωγή μοτοσυκλετών μεσαίου και μεγάλου κυβισμού με έμφαση σε επιδόσεις και ποιότητα. Σύμφωνα τώρα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΜΟΤΟ, θα δούμε σύντομα την KOVE με επίσημη αντιπροσώπευση και στην Ελλάδα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Zhang Xue είναι μηχανολόγος, με εκπαίδευση σε αγωνιστικό περιβάλλον από τα 19 του. Παράλληλα, είναι κι ο ίδιος Off-road αγωνιζόμενος, με συμμετοχές σε Εθνικά Πρωταθλήματα της Κίνας.

Με δυο εργοστάσια στην Chongqing και στην Chengdu, η KOVE εστιάζει ιδιαίτερα στο R&D, με το προσωπικό του εν λόγω τμήματος αλλά και του σχεδιασμού να αποτελεί το 25% του συνολικού προσωπικού της εταιρείας.

Στα εργοστάσια της εταιρείας παράγονται σχεδόν όλα τα μέρη των μοτοσυκλετών της, από τους κινητήρες, τα πλαίσια, τις εξατμίσεις, τα φρένα, τα CNC εξαρτήματα, κ.α., με την KOVE να αναλαμβάνει όλα τα στάδια της έρευνας, της εξέλιξης και της παραγωγής των μοντέλων της.

Το 2018 η KOVE MOTO παρουσίασε την 500X ADV -το μεγαλύτερο Adventure μοντέλο στην Κίνα τότε- μια μοτοσυκλέτα που ήρθε και στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) με διαφορετικά ονόματα σε κάθε χώρα (MACBOR, JAWA, κ.α.), ενώ αναδείχθηκε ως μοντέλο της χρονιάς στην Κίνα. Σημειώστε επίσης πως θα δείτε τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας να αναγράφουν ως μάρκα και την Colove / Excelle.

Για την εξέλιξη των προϊόντων της, η KOVE MOTOE έχει δημιουργήσει 3 αγωνιστικές ομάδες, για αγώνες στην άσφαλτο, σε enduro και σε rally. Σημειώστε πως η ομάδα rally της εταιρείας θα λάβει μέρος στο Rally Dakar του 2023, με την 450 Rally μοτοσυκλέτα που εξέλιξε η ίδια η KOVE. Παράλληλα, ετοιμαστείτε να δείτε την KOVE να συμμετέχει και στο WSBK, στην κατηγορία WorldSSP300, με τη νέα NK321RR μοτοσυκλέτα της.

Στο Μιλάνο η KOVE αναμένεται να δείξει μια ποικιλία μοντέλων, σε κυβισμούς 125, 250, 300, 500 και 800, στις κατηγορίες street, rally, retro, adventure, off-road, και race replica.

Η μεγαλύτερη σε κυβισμό μοτοσυκλέτα της εταιρείας στην EICMA θα είναι η Adventure 800X, με δικύλινδρο κινητήρα 800 κ.εκ. και απόδοση 95.2 hp / 9.000 rpm, επίσημο βάρος 183 κιλών και αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών (210 mm μπροστά). Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 22 λίτρων, ενώ η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 245 mm.

Δίπλα στην 800X θα δούμε και μια τετρακύλινδρη Supersport 400 κ.εκ. με το λιτό όνομα 400RR, με απόδοση 67 hp / 13.500 rpm. Το βάρος βρίσκεται στα 160 kg, και η τελική ταχύτητα στα 220 χλμ/ώρα -επίσημα νούμερα.

Το 450 rally έχει ρεζερβουάρ 31 λίτρων και απόδοση 53,6 hp / 9.500 rpm, ενώ η KOVE θα δείξει επίσης και μία MX250 μοτοσυκλέτα με απόδοση 40,2 hp / 11.500 rpm, και βάρος 95 kg.

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες